Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
a ja mam takie pytanie. przed chwilą zalałem wodą ok 3kg maku w celu namoczenia. jutro mam zamiar z rana to wysiać. czy nie przeszkodzi nasionom w kiełkowaniu fakt, że najbliższe noce będą bardzo zimne?
Mam jeszcze jednego dobrego spota ale tam wysieje mak za jakieś 2tygodnie.
Ciekawy jestem czy coś z tego wyrośnie w kazdym razie tereny zajebiste-gleba luzna itd-nasiona rozrzucone mokre-bez zadnego przysypywania-puki co pogoda sprzyja-jak z tego mi nic nie wyrośn ie znaczy że się nie warto z tym pierdolić.
Puki co rozsiałem1,25kg,nasion.
Jeszcze 0,25kg.wysieje za wspomniane 2 tygodnie.Coś wyrosnąć musi no nie ma huja...
w następny weekend wysieje ostatnią partie-i bede czekał ze zniecierpliwieniem na dzień-kiedy to z ponacinanych makowin-pocieknie relaksujące mleczko ;] :yay:
Dobrze że mam pare spotów no ale ten wydawał się najbardziej optymalny :-/ najwyżej dorzuce tam jeszcze-a jutro albo w sobote rano wyjebie kolejne ćwierć kilo na spota
KURWA OBY NIE OKAZAŁO SIĘ ŻE NAWET NA PARE STRZAŁÓW opium NIE UZBIERAM
Żadnego kiełka nie widziałem :-/ ale te w kwiatku co sobie są są tak małe że na spocie mogłem ich nie widzieć-więc może...a w kwiatku kiełkowalność chyba ze100%-chyba wszystkie te maczki skiełkowały-chyba je przeniose z ziemią do jakiejś donicy -a najsilniejszą z tych które przeżyją przeprowadzke oszczędze i wychoduje sobie w donicy-z nawozami itd-i z ciekawości wyssać tego maka przez nacięcia-i słome zobaczyć czy da się jednym krzakiem ujebać:)tylko ile litrów ma mieć ta donica??.w sumie to dopiero4-6dni jak nasionami rzucałem.
jak myslicie ma szanse ten mak co taką susze tygodniową zanim jeszcze wykiełkował zaliczył da radę??(kurwa żeby choć 0,5%wyrosło-bo ponad kilo nasion to chyba pare milionów )
PS.toczyła się tu dyskusja jak najlepiej siać mak.
Wg.mnie najlepiej namoczone nasiona,w naczyniu żeby włożyć tam dłoń, zawieść na spota odsączyć z wody-brać taką niepełną garść-i rzucić w powietrze-skumałem na asfalcie.Nasiona są mniej-więcej w dobrych odstępach-rozlatują się na taką "chmure"wcale nie lecą "placki".
Reke wystarczy potrzymać pare minut na powietrzu-jest fajnie tłusta :-) nic nie brudzi.
Miałem pić tą przepłuczke z nasion ale kurwisko tak zle wyglądało,to zrezygnowałem z tego pomysłu.Ale woda ta była w huj zasyfiona-taka mętno-nie chciałem tego pić,ale jakby z tego nie pokopało-znaczy fantazje jakieś-mogłem wypić ale była tego aż szklanka...w sumie nie dawałem kwasku żeby tych nasion nie zepsuć czasem i nie wiedziałem czy kopnie.No ale jak z tego skurwiałego maku z biedronki herbata z nasion nie kopnie znaczy że nie kopnie-bo syfu było tam od huja-jakby świerzo wydziubane ze słomy.
A wogule co wy??nikt nic w ziemie nie wyjebał??-wszyscy kraść moje maki przyjedziecie??
PISZCIE TROCHE.WIEM ŻE PRZYPAŁ LEKKO -dlatego foty wrzuce pózniej-pełną dokumentacje ;-) z jakiegoś pseuda-jak już bedzie po zabiegu.
no ale jeszcze planuje zasiać troche maku-z którejś par5tii coś musi wyrosnąć.
To że w dzień siania nasion padało o niczym nie świadczy-ja nasiona na jednym ze spotów wysiałem w piątek-padało cały weekend i to tak dość mocno-no i ostatnio wiodziałęm nasiona-które specjalnie rozsypałęm w taką skupioną plame-WYSCHŁY 8-( a nie pada od poniedziałku.
Ale mam troche nadzieje ze wyschły tylko te w tej plamie-te rozsiane może sobie poradzą w części...
teraz ma u mnie padać od jutra aż do poniedziałku włącznie-dobrze że namoczyłem troche ziaren-zaraz zrobie metkata-i uderzając do koleżki trroche maku rozsieje
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.