Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1188 / 5 / 0
Niestety leczenie to długi proces. :(
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1358 / 23 / 0
Do tego dochodzi u mnie element rezygnacji, bo po 5-6 miesiącach zmarnowanych na fluoksetynie i paroksetynie odstawiłem je, twierdząc, że antydepresanty to gówno, a dopiero utrafiłem z wenlafaksyną rok później. Chociaż te leki nie leczą przecież - jak je odstawimy, to będziemy przecież w jeszcze gorszym stanie niż przed zaczęciem brania niestety. Pozostaje zawsze opcja brania ich do końca życia %-D
http://www.lastfm.pl/user/Everett92
  • 1188 / 5 / 0
Takie trochę błędne koło. :(
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 51 / 0
brałem to gówienko kilka miesięcy i jedyny efekt to brak wewnętrznej pustki(nie wiem jak to uczucie inazcej opisać) w końcu przestałem to brać bo kodeina po tym nie działa a Tramalu nie można w ogóle brać. Syf i nic więcej, mozę komuś to pomoże
  • 20 / / 0
Brałem to parę miesięcy. W miarę pomogło, ale nabawiłem się przez to PSSD.
  • 1188 / 5 / 0
Colis pisze:
W miarę pomogło, ale nabawiłem się przez to PSSD.
Ja mimo braku poprawy nabawiłam się tego samego. :(
  • 138 / 1 / 0
WildMonkey pisze:
brałem to gówienko kilka miesięcy i jedyny efekt to brak wewnętrznej pustki(nie wiem jak to uczucie inazcej opisać) w końcu przestałem to brać bo kodeina po tym nie działa a tramalu nie można w ogóle brać. Syf i nic więcej, mozę komuś to pomoże

albo ćpasz albo sie leczysz.
„Szlachetne zdrowie, nikt się nie dowie, jako smakujesz, aż się zepsujesz”
  • 425 / 3 / 0
U mnie za to głównym efektem było przytłumienie wszelkich emocji.
"Sprawdź czy to 3meopcp, o ile potrafisz zrobic to inaczej niż poprzez walnięcie iv"
  • 800 / 67 / 0
Zgadzam się z panem powyżej - biorę aktualnie 6 miesiąc (bez przerw, jak się zdarzyło wcześniej) i główny efekt to przytłumienie emocji i tak w zasadzie mogłabym to nazwać - obojętność. Co też nie znaczy, że nie odczuwam w ogóle emocji. Miło jest nie przejmować się problemami, ale jak pewnie większość z was - wolałabym się nie przejmować "na trzeźwo".
Od następnego opakowania zacznę zmniejszać dawki, potem żeby całkowicie zrezygnować, zobaczymy co będzie.
"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."

I’m medicated, how are you?

Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
  • 1188 / 5 / 0
Ja chyba skoczę paczkę i sobie daruję, nie chce mi się wykupywać nawet recepty na Citabax 20 mg...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.