Wielocykliczne pochodne amfetaminy, m.in. MDMA, metylon i 6-APB.
Więcej informacji: Empatogeny w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 23 / / 0
nazwa: zielone jabłuszka
kształt- nie pamiętam, albo okrągła z logiem jabłka, albo w kształcie jabłka
kolor- zielony
czas nabycia- przed sylwestrem
miejsce- okolice Chrzanowa
działanie- podobno mega jazda, której nikt za bardzo nie pamięta

Z góry mówię, że nigdy nie jadłem żadnych piguł. Kumpel zarzucał to w sylwestra. Piszę to jako ostrzeżenie.

Kolesie którzy to jedli z sylwestra mało co pamiętają. O mało się nie pozabijali, jeden postrzelony petardą, inny rzucał do laski kieliszkami, po czym wziął auto i się rozpierdolił na drzewie, jeszcze inny próbował się udusić, o ile dobrze pamiętam...

UWAŻAJCIE!!!
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2007 przez herbman, łącznie zmieniany 1 raz.
don't worry, be happy!:)
  • 729 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
biale smille
poznan
moga byc
tak 4 w skali 1-10
fajnie morde wykrecaly
ciekawe Rysiu kiedy wzocom nam na wlkp jakies dropsy petardy ....
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Nazwa:Jabłko
Kolor:biały
Kształt:okrągły
Logo:Jabłko
Sposób przyjęcia:doustnie, metodą 2+2 :-)
Opis działania:pierdolnięcie po około 40 min., euforia, chęć do życia itd. (wszyscy to znamy :-) ), jednak od innych krążków różnią się tym, że mają naprawdę dużą zawartość MDMA...Efekty jeszcze po 5h po zażyciu, spokojne zasypianie.
Ocena działania:9/10, gdyż wierzę, że jeszcze gdzieś są te 10/10 :-D

Dodatkowe komentarze:polecam :-)
Uwaga! Użytkownik Personifikacja Irracjonalności Bytu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 53 / / 0
Nazwa:Wiśnie
Kolor:beżowy/szary lekko nakrapiane.
Kształt:dość spore,grube
Logo:wyrażna podwójna wiśnia
Gdzie kupione:Legionowo/okolice ??
Kiedy kupione:23.1.2007
Sposób przyjęcia:Doustnie... jedna pixa
Opis działania:....ładowała się godzine i kiedy już miałam wrażenie, że zakupiłam jakąś lipe w postaci kredy np.... nagle zcieło mnie z nóg. Ostre kolory, zamotanie....zdezorientowanie.... panika. Okropne myśli, schizy.. że całe życie musze zmienić i wogóle jakaś krzywa opcja :/ nie wypieprza energią... po około 2h schodzą niemiłe odczucia i pojawia sie masakrycznie miły spokój i dobry humor... zasypianie bezproblemowe wręcz przemiłe niczym sen na chmurce ;p... Ogólem to pierwszy raz w życiu po pixie czułam się tak fatalnie psychicznie i później tak dobrze ...
cena działania:Ciężko powiedzieć, zależy kto jakie lubi loty... dla mnie pierwsze wejście okropne później na 8 :) średnia 5 /10
Dodatkowe komentarze:
Pix dla hardcorowców ... radze ostrożnie przy większych ilościach.... bo jak zwykle cholera wie co w nich siedzi ;]
Uwaga! Użytkownik szklany_cukierek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: yoyoyo »
Nazwa:krzyże
Kolor:niebieskie
Kształt:dość grube
Logo:wyrażna krzyż
Gdzie kupione:WLKP
Kiedy kupione:24.1.2007
Sposób przyjęcia:Doustnie 2szt, najpeirw 1, druga po jakiejs godz
Opis działania:ładowała sie z poł godz.zdecydowanie pomogly 2 sety a juz pozniej rozkrecila dobrze muzyczka.chec do tanca - konczyny same sie ruszaly, milosc do swiata i wogole. blebleble, czyste mdma, zero fety, szybkie zasypianie, i zimowy sen...
Ocena: 8/10
pozniej dorzucilem jeszcze...

Nazwa:Wiśnie
Kolor:czerwone
Kształt:grube, kruche
Logo:wyrażna podwójna wiśnia
Gdzie kupione:WLKP
Kiedy kupione:24.1.2007
Sposób przyjęcia:tez ok 2 szt.
Opis działania: dokładnie nie moge stwierdzic jakie naprawde byly, bo jadlem juz w/w pile. cos tam mnei ruszylo jeszcze ale nie na dlugo, wiadomo po 2-3 szt. kolejna nastpena juz tak nie dziala, jedno jest pewne ze napewno nie byla z feta bo zasnalem odrazu.
Ocena: nie wydaje bo jadlem je po krzyzach
do tego wszystkiego doszla nie mila przygoda w szpitalu z kolesiem pocietym przez jakis lepkow, ale nie o tym jest ten dzial wiec nie bede sie rozpisywal, jedyne co to ta przygoda zmienila troche faze, ale i tak bylo dobrze

p.s. nareszcie pojawily sie dobre piguly w moich okolicach :-D
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2007 przez yoyoyo, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik yoyoyo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
nazwa : dwa światy, dobro i zło
kolor : biały
kształt : okrągła, 7mm na 4mm, wygladaja tak:http://www.pillreports.com/index.php?pa ... ll&id=5592
logo : jin - yang
gdzie kupione : przyjechały do Łodzi ale kupione w Kowalu
sposob przyjecia : doustnie
opis dzialania : na poczatku zjadlem jedna i spalilem 2 rurki...palenie wkrecilo sie ordazu (dobry sprzet tak wogole) po jakiejs godzince wzucilem nastepna, spalilem jeszcze rurke i wrzucilem 3. a oto rzeczy ktore dzialy sie za mna w tym czasie blizej nieokreslonym :

Ja1 0:31:10
czujesz jak sie kolory zlewaja z cieplem i muzyka
Ja1 0:31:27
powstaja ci inne zmysly gdy patrzysz na teleizo i monitor jednoczesnie
Ja1 0:31:35
cofasz sie w czasie
Ja1 0:31:45
masz takie zamuly ze bez zegarka ani rusz
Ja1 0:31:51
bo sie wszytko wydaje ze juz bylo
Ja1 0:32:12
masz takie przypalowe gadki ze lecisz sobie z muzyka i wogole nie wiesz i nie widzisz o czym mowisz
Ja1 0:32:20
ehh...starczy narazie
Ja1 0:32:29
co chwila jest cos nowego

ocena działania : 9+/10 (wierze w ta magiczna dzieisatke)
dadadkowe komentarze : wkrecaja sie dosc dlugo (pierwsza1h10min druga40min trzecia 50min) naprawde nie spodziewalem sie ze te kola mnie tak wymiota...naprawde czasami juz nie ogarniam. mialem doswiadczenie z: bialymi podwojnymi wisniami (7) bialymi krzyzami(6) niebieskim x-files(6) czerwonym krzyzem (2) bialymi koniczynami (4) (pamietam kazde jedzenie bo jestem nowy w temacie) zadne z tych kol nie umywaja sie do dobro i zlo...to jest poprostu kozak

najwazniejszy komentarz : na tamtym forum napisane jest ze zawiera 80% fety, 20% MDxx, otoz moim zdaniem fety w tym nie ma...moze wdar sie jakis blad.
  • 278 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Wizeush »
Nazwa: Serce/Heart
Kolor: Rozowy, moze nawet lekko czerwony
Kształt: Okragla, normalnych rozmiarow
Logo: Serce, dobrze wybite.. raczej malych rozmiarow to logo
Gdzie kupione: WLKP
Kiedy kupione: 27.01.07
Sposób przyjęcia: Doustnie w ilosci 2 sztuki
Opis działania: Ooooojej..
Ocena działania: 9+/10
Dodatkowe komentarze: Czyste dzialanie MDMA, 0 zamulaczy, 0 fety.. Duza zawartosc MDMA.
  • 762 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Magicien »
Nazwa: Uśmieszki (chyba nie podróby :) )
Kolor: jasnożółty
Kształt: Okrągła, stosunkowo mała
Logo: Uśmiech --> :)
Gdzie kupione: Gdańsk
Kiedy kupione: Uuch, nie pamiętam.. tydzień-dwa przed sylwkiem
Sposób przyjęcia: Doustnie, 2 [słownie: dwie]
Opis działania: Wchodziło ogółem jakieś 25 minut, więc kurewsko szybko, a już po 15 miałem efekty placebo. na początku zajebiste reagowanie na głośną muzykę (mocna wiksa), strasznie wykręca ciało, praktycznie nie byłem w stanie siedzieć, musiałem się wyginać, rozprostowywać itp. przejebana mowa, strasznie przedłuża sylaby, rozciąganie się sprawia niesamowitą przyjemność, prawie orgazm. miłości do świata mało ale podniecenie światem występuje. Najprawdopodobniej dużo MDEA, fety zero.
Ocena działania: 7/10
Dodatkowe komentarze: Przydałoby się większe dopalenie w kontaktach :P no i pod koneic to ciągłe rozciąganie się zaczęło mnie denerwować, nawet jak szedłem to musiałem to robić, wyglądałem jak pedał.

EDIT: to była moja pierwsza pila, teraz pod kątem innych zmieniam ocenę i lekko opis.
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2008 przez Magicien, łącznie zmieniany 1 raz.
„Na ulicy przed domem leżał kot z białym kołnierzykiem, ni to grzejąc się w słońcu, ni to raczej jednak nie żyjąc, wnosząc z faktu, że nie było słońca ani żadnych innych przyczyn, by leżeć wśród pędzących samochodów.”
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Kamisama »
Nazwa: Krzyż
Kolor: niebieski
Kształt: okrągły
Logo: krzyż
Gdzie kupione: Podlaskie
Kiedy kupione: wczoraj
Sposób przyjęcia: doustnie, pogryzione
Opis działania: Wkręcała się około 40min, krótki przypływ energii, bardzo dobrze wkręcająca się gadka, empatia do wszystkiego wokół... jak za 7zł to warta swojej ceny...
Ocena działania: 6/10
Dodatkowe komentarze: Żadnej zjeby nie było... ale nie stawał na następny dzień

Nazwa: Gwiazdka
Kolor: pomarańczowa
Logo: gwiazda
Kiedy kupione: wrzesień 2006
Sposób przyjęcia: doustnie, pogryziona
Opis działania: Wyjebało mnie zajebiście... najlepsza piguła jaką jadłem(bo nie jadłem ich wiele), uczucie chodzenia ponad chodnikiem, ostro ruszająca się żuchwa(paczka gum w zapasie wskazana), wywracało oczy na drugą stronę(my na to na ośce mówimy: ocznik-wywrotnik;) ), empatia, miłość do wszystkiego, wielka euforia i bardzo duży przypływ energii... wkręca się ok 25min i trzyma 4h... ogółem to jestem bardzo zadowolony z zakupu, bo kupiłem od koleżki 10 i wyszło mi po 5zł za sztukę... :D
Ocena działania: 8/10
Dodatkowe komentarze: Jak puszczała to duży agresor się włączał i duża zjeba na drugi dzień

Nazwa: Koniczynka
Kolor: biały
Logo: czterolistna koniczynka
Kiedy kupione: grudzień 2006
Sposób przyjęcia: doustnie, pogryziona
Opis działania: Nie jestem do końca pewien czy to MDMA, zarzuciłem, czekałem 50min i nic... wypiłem piwo i miałem lekkie uczucie empatii, troszkę gadka się wkręciła... działanie max. 30min... nie kupię tego więcej... nie warta swojej ceny(7zł)
Ocena działania: 1/10
Dodatkowe komentarze: Nie wiem co to było ale napewno nie MDMA, ale dobrze po niej wódka wchodziła(tylko szkoda że nie łupała)
Czasami chciałbym odejść gdzieś, byle gdzie, byle w cień...
  • 3 / / 0
Nazwa: ? koła
Kolor: biały
Kształt: okrągły wypukłe z obu stron
Logo: jakieś koło
Gdzie kupione: kuj-pom
Kiedy kupione: 27.01.07r.
Sposób przyjęcia: doustnie
Ocena działania: ???
Opis działania:
Po jednej działały jak dwie wiśnie, a najlepsze zaczeło się gdy do niej dożuciliśmy jeszcze dwie na raz.
Mam dość spore doświadzczenie z piłkami (stare, nowe, startreki itp) ale to co przeżyłem wczoraj to masakra! Po dożuceniu tych dwóch lopka miejwięcej taka jak połączenie paczki accodinu z LSD!
Nie wiem co w niej było ale napewno MDMA+coś bardzo psychodelicznego. Ogólnie polecam, bardzo mi się podobało, luzik jak po dobrym dropsiku+fazka jak po dobrym kwasiku hehe. Nie wystawiam oceny ponieważ podejżewam że nie każdemu mogłoby się to spodobać. Jeśli ktoś je jadł i ma podobne doświadczenie proszę napisać czy to co przeżyłem wczoraj było prawdą hehe, pozdrówka!
Zablokowany
Newsy
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.