Wszystko o kaktusach - metody przyrządzania, uprawa, odmiany, opisy działania
ODPOWIEDZ
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
Ile kaktusa zostalo uzyte do przygotowania tego wywaru? I czy duzy z ciebie kawał chłopa :-)
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ponti »
Było uzytych 60 gram suszu zagotowano to w 3 litach wody wygotowało sie na dziwna zieloną masę o konsytencji spermy albo glutów ok 1 litra ledwo mozna było przełknąc nie moglem wypic więcej niz pół słoika bo mi sie na wymioty bralo ale uderzenie kaktusa poczułem około 1 godziny.MOja masa jest dosc spora ponad 120 kg ale szczerze powiem ze jakby wypił cały słoik rozerwalo by mi rozporek to jest najlepszy afrodyzjak jaki brałem :blush: rewelacyjne uczucie drugą częsc dopili koledzy i tez ich wywaliło w kosmos .trichocereus jest słabszy niz peyotl nie iwem co by sie działo na tym kaktusie meskalina rulezzz
Ostatnio zmieniony 10 listopada 2006 przez Ponti, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nikt nie wydaje sie być bardziej obcy niż ktoś kogo kiedyś kochałeś"
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: SAN PEDRO »
Witam za jakieś 3 tygodnie dostane dwie lophophory wielkośći pomarańczy hodowane na trichocereusach pachanoi (wysuszone) :-D podobno są mocniejsze :rolleyes: zastanawiam się czy użyć jedną czy obie :scared: Qpa-masz jakiś pomysł? :huh:
Uwaga! Użytkownik San Pedro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 158 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Qpa »
No to całkiem duże. Uważam, że obie.
Ale nie mówię tego z własnego doświadczenia tylko z tego co czytałem.
Piszą żeby zjeść 4-20 sztuk :-)
Na tej stronie np:
http://mescaline.com/exp/index.htm
piszą, że niektórzy są zadowoleni już po zjedzeniu 3-4 lofofor,
inni zjadają 12-15 sztuk. (również są zadowoleni :-))
Na tej stronie:
http://www.angelfire.com/az2/openyoureyes/119.html
Proponują wziąć 6-10 główek.
Wg mnie, aby nie okazało się, że nie będzie efektu, wszamał bym obie sztuki.
Może niech Wolf jeszcze coś powie, on miał doświadczenia z trichocereusami,
Jednak na zdrowy rozum, na jakieś 20 cm trichocereusa, grubości np 6 cm,
weszło by spokojnie 3-4 takie lophophorki jak ty masz. A nie sądzę, żeby
lophophoraka miała samej meskaliny więcej niż trichocereusy.
Ja już pisałem, że jak zjadłem jedną wielkości 5-6 cm, to zupełnie nic nie poczułem.
Więc spokojnie zarzucił bym obie,
Opisz koniecznie doświadczenie ! :-)
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2006 przez Qpa, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 113 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: wolf74 »
Nie ma nawet co komentować Qpa napisał już wszystko - nawet jak wszamasz obie to i tak będziesz miał bardzo płytką jazdę i zapewne poczujesz pewien niedosyt . Ja negocjuję zakup 5 dziesięcioletnich peyotlów wielkości dużej mandarynki uprawianych na takich dziwnych cienkich podkładkach ( chyba peireskiopsis ) i myślę ze to może być ciut za mało , ale z ciekawości wydam majątek na te peyotle . Dawka śmiertelna meskaliny zawartej w kaktusach jest na tyle duża że nie powinno się nic nikomu stać , nawet jakby przekroczył 2-3 krotnie zwyczajową dawkę więc można poeksperymentować .
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2006 przez wolf74, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik wolf74 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 677 / 13 / 0
Moje kekatusy wikiełkowały i juz takie małe zostały :huh: One tak wolno rosną czy z moimi jest cos nie tak? :'(
  • 414 / 8 / 0
Zielona ja mam to samo. Po miesiącu największe mają może 2 - 3 mm. Wykiełkowało mi do tej pory 15 peruvianusów i 4 brodgesii na 24 posadzone z każdego gatunku. Kiedy po tych kaktusach będzie widać, że to są kaktusy :-D?
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 113 / 3 / 0
No faktycznie coś z waszymi kaktusami jest nie tak - powinny już mieć około metra i być gotowe do spożycia :-D

Jeżeli mają zielony kolor - to znaczy że wszystko jest ok , a to że wolno rosną to normalka , przez pierwsze 3 miesiące może urosną 1 cm .
Uwaga! Użytkownik wolf74 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 677 / 13 / 0
hehe wolf, to spoko uspokoiłes mnie :-) A takie małe to co ile dni podlewać? Duzo im lać czy mało?
  • 113 / 3 / 0
Ja przez pierwsze 2 miesiące pryskam opryskiwaczem co 3 dni , a później podlewam co 5 dni . Jeśli na ziemi pojawi się pleśń to warto stosować co 6 miesięcy kaptan który zapobiega chorobom grzybicznym .
Początkowo kaktuski rosną bardzo wolno , dopiero po roku zaczynają przybierać na wadze i wzroście . W przyszłym roku na zimę możesz zrobić im zimowanie czyli tzw suszę - nie podlewasz przez 2-3 miesiące i przenosisz do pomieszczenia z temperaturą od 5 do 15 stopni celsjusza , chociaż pierwsza susza powinna być niezbyt długa .
Raz w miesiącu podlewam obficie tak że woda przepływa przez otwory w dnie na podstawkę , a przez cały następny miesiąc tylko sumbolicznie zwilżam powierzchnie ziemi - ale to wszystko zależy od rodzaju ziemi , jeśli szybko traci wilgoć to trzeba więcej podlewać .
Ostatnio zmieniony 17 listopada 2006 przez wolf74, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne

Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.