Ale nie mówię tego z własnego doświadczenia tylko z tego co czytałem.
Piszą żeby zjeść 4-20 sztuk :-)
Na tej stronie np:
http://mescaline.com/exp/index.htm
piszą, że niektórzy są zadowoleni już po zjedzeniu 3-4 lofofor,
inni zjadają 12-15 sztuk. (również są zadowoleni :-))
Na tej stronie:
http://www.angelfire.com/az2/openyoureyes/119.html
Proponują wziąć 6-10 główek.
Wg mnie, aby nie okazało się, że nie będzie efektu, wszamał bym obie sztuki.
Może niech Wolf jeszcze coś powie, on miał doświadczenia z trichocereusami,
Jednak na zdrowy rozum, na jakieś 20 cm trichocereusa, grubości np 6 cm,
weszło by spokojnie 3-4 takie lophophorki jak ty masz. A nie sądzę, żeby
lophophoraka miała samej meskaliny więcej niż trichocereusy.
Ja już pisałem, że jak zjadłem jedną wielkości 5-6 cm, to zupełnie nic nie poczułem.
Więc spokojnie zarzucił bym obie,
Opisz koniecznie doświadczenie ! :-)
To ludzie stworzyli sobie boga.
Jeżeli mają zielony kolor - to znaczy że wszystko jest ok , a to że wolno rosną to normalka , przez pierwsze 3 miesiące może urosną 1 cm .
Początkowo kaktuski rosną bardzo wolno , dopiero po roku zaczynają przybierać na wadze i wzroście . W przyszłym roku na zimę możesz zrobić im zimowanie czyli tzw suszę - nie podlewasz przez 2-3 miesiące i przenosisz do pomieszczenia z temperaturą od 5 do 15 stopni celsjusza , chociaż pierwsza susza powinna być niezbyt długa .
Raz w miesiącu podlewam obficie tak że woda przepływa przez otwory w dnie na podstawkę , a przez cały następny miesiąc tylko sumbolicznie zwilżam powierzchnie ziemi - ale to wszystko zależy od rodzaju ziemi , jeśli szybko traci wilgoć to trzeba więcej podlewać .
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.