Substancje biosyntetyczne pochodzące z królestwa zwierząt.
ODPOWIEDZ
Posty: 111 • Strona 11 z 12
  • 367 / 7 / 0
To się podobno pali sprowadź żaby z Ameryki i zrób open kijankę :D. Żaba legalna jest ale dojenie jej z tego nie za bardzo.
Uwaga! Użytkownik wujciodobrarada nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1857 / 70 / 80
Jad po wysuszeniu jako wysuszony glut zawierający 5-HO-DMT byłby nielegalny, żaba full legal chyba że to jakiś zagrożony gatunek.
  • 94 / / 0
tak przyjaciele :) to wszytko wiem a poza tym było pare razy. Sam mogą wam wiele powiedzieć co do "żab" :)
Pytałem czy ktoś ma realne doświadczenie Bufotenina nie z 5-meo-dmt z ropuchy B. alvarius .

Jeśli chodzi o płazy i gady to wszystkie nasze krajowe są pod ochroną.

2016 maja 24, 13:05

1 filmik w całych internetach jak ktos próbuje palić jad. - i właścwie nic się nie dowiadujemy:)

To CANE TOAD czyli bufo marinus. Nie mylić z alvarius i DMT :) Ale dobre pytanie czy palenie jadu nie uszkodzi płuc?

scalono

Film na YouTube „Cane Toad Smoke”

2016 maja 25, 13:56 / scalono - surv

Oki więc koleś odpisał.... że ogólnie palenie cieżkie..zimny pot itd a jedynie lekkie uczucie fazy.

Dużo w jadzie różnych substancji pewnie trzba by to jakoś ekstartować


So to answer your questions - Yes it does work but the trippy part is layered between heavy toxin effects. So better be bloody careful about dosage and way of consumption. After all I think that bit of a dreamy feeling was not worth the cold sweat, dizziness and pumping heart. Licking them was way worse and might include a stronger trip but I honestly feared long term after effects.
  • 1857 / 70 / 80
Jeżeli interesuje cie substancja w przystępnej formie to polecam ekstrakcję z A. Colubrina i A. Peregrina. Z tego co typek ci odpisał to palenie jadu żeby się naćpać jest jak branie ulicznej fety żeby sie naćpać, czyli niby trochę okej, ale w większości efekty uboczne.
  • 195 / 6 / 0
U nas bufotenina jest w trzech ropuchach pierwsza nr 6 na swieciez iloscia ropuch szara 8ropucha zielona 10 ropucha mala.
Udowodnienie komus brania jej i lizania jest zerowa nie wolna krzywdzic ale nikt natury nie krzywdzi. Jesli chodzi o rosliny to kolega pisal wyzej.
  • 585 / 52 / 0
Nie lepiej syntetyczną ogarnąć, jakieśpare lat temu było to do zrobienia, sam nawet zdobyłem trochęi leżała sobie z resztą skrabów do czasu aż polcja nie zabrałą wszystkich zabawek po rewizji mieszkania, badania wykonane w ramach sprawy potwierdziły bufoteinę. Skruriwiele spalili ją tyle że w piecu.
  • 2974 / 1638 / 35
Tak w naszych ropuchach za uszami czyli gruczolach przyusznych jest jad a on zawiera Bufotenine i jej pochodne .Ropucha szara(inna nazwa zwyczajna) mała i Zielona mają stężenie dosyć duże zwłaszcza szara najpierw po tym jak potrzebie ja chodzi o skórę mięśnie pod wpływem bodźców czyli dotykania wyzwala ja z gruczołów i za uszami pojawi się wydzielina .
Odczucia zimne poty może być też adrenalina ponieważ ropuszki mają ja w jadzie jako bonus.
Także nie trzeba sprowadzać z Amazoni płazów. Nasze je mają sporo a ropucha szare już nie jest zagrożona (objeta od 1.01.2017 ochrona czesciowa)r można spotkać i nawet potknął się..
Opis ropucha szara:
http://www.ekologia.pl/srodowisko/przyr ... 421,2.html.

http://wyszedlzdomu.pl/nie-taka-ropucha ... ja-maluja/
Ropucha szara:
Produkuje ona gęstą, żółtawą substancję, w skład której wchodzą dwa związki o silnych właściwościach trujących. Jest to bufotalina porażająca akcję serca i bufotenina działająca halucynogennie i usypiająco. Pies, któremu podamy podskórnie wysuszony jad ropuchy (w ilości 5 mg na 1 kg masy ciała), zginie po 15 min.
Ostrą toksyczność ( LD 50 ) z bufoteniny u gryzoni szacuje się na 200 do 300 mg / kg. Śmierć następuje w wyniku zatrzymania oddechu. W kwietniu 2017 roku człowiek z Korei Południowej zmarł na zatrucie bufoteniną po spożyciu ropuch , które zostały uznane za jadalne żaby rasy azjatyckiej.
Opis Bufoteniny i badań nad ludźmi:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bufotenin.

http://rozanski.li/206/ropucha-i-i-znachorstwie/.

http://wiedza.alkahest.umcs.pl/chemiczn ... hodelikow/
W jadzie ropuch szarych ilość Bufoteniny oszacowano na 4.7% maksymalnie.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 127 / 13 / 0
Usuwam
Ale kuffa sam nie wiem, 5-ho-dmt niby to, a pisze inaczej mi. Zbyt dużo źródeł/info. NIby metylacja, by zrobić 5-ho-dmt z tego, a pewnie się nie da.
  • 124 / 16 / 0
Bufotenina w muchomorze cytrynowym. Ktoś podejmuje się przetestowania tego w najbliższym sezonie grzybowym?

[mention]AnnaS[/mention], nie denerwuj mnie i nie usuwaj ;p
Uwaga! Użytkownik elonmusk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 115 / 2 / 0
Ja prawdopodobnie będę testował, aczkolwiek będzie to mocno ryzykowne. Poza tym nie mam zamiaru ich jeść, tylko przeprowadzę ekstrakcję. W końcu to nie A. muscaria...

https://www.dmt-nexus.me/forum/default. ... ts&t=62485

Zobaczymy w sezonie. Na pewno będzie wpis.

Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ
Posty: 111 • Strona 11 z 12
Newsy
[img]
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

[img]
Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

[img]
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.