Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 136 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kecaj »
[quote="Qbek"]
znalazłem około 100 muchomorków]

Przecież są w każdym większym lesie liściastym.
Uwaga! Użytkownik Kecaj nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
hmmm...
Nieprzeczytany post autor: Luna »
Dzisiaj znależliśmy 10 okazow kilka małych i dwa duże...moze ktoś zna jakies obfite miejsca w Toruniu?
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Damien »
hej jak odróżnic czerwonawego od czerwonego? czerwonawy nie ma kropek i tej "wstążki" na nodze ? znalazlem pare muchomorków, 1 maly 1 duży (napewno Muscarie) i 2 średnio duże tylko maja kapelusz troche mniej czerwony i nie mają kropek na calym kapeluszu tylko na obrzeżu kap. i sa jakby wypłowiałę... czy to też Muscarie (wszystkie rosly blisko siebie) aha jeszcze dla pewności Much. Czerwonawe sa bardziej trujace niż Muscarie ?
  • 52 / 1 / 0
przejzyn na necie fotki tych dwuch muchomorow - nie da sie ich pomylic. muchomor czerwonawy jest jadalny
Uwaga! Użytkownik bob budowniczy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Luna »
Czasem okazy są wypłowiale żółto-pomarańczowe a na środku kapelusza czerwone,czasami nie maja kropek, są okazy zupełnie pomarańczowe z białymi kropkami,natomiast czerwonawy ma kropki szarawe a nie białe no i jest całkiem smaczny z masełkiem al' kania
  • 30 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Slip »
wie ktoś gdzie w Bydgoszczy można znaleźć? dziś byłem i znalazłem pełno czerwonawych i żadnego czerwonego. Może one lubią jakieś specjalne lasy lub miejsca?
  • 217 / / 0
Symbioza z brzozami, sosnami i dębami
  • 108 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: blymyzystyfy »
A koło mnie rosną w młodym lasku świerkowym... <_<
http://breakcore.pl/
  • 6 / / 0
Wie ktos jak dokladnie przyżądzać nie suszone tzn chodzi mi o to jak dlugo je gotować? na wolnym czy mocnym ogniu?.....
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Micard »
Na wolnym ogniu, z teori wiem że nie powinno się przekraczać 70 stopni (to jednocześnie minimum jak i maksimum). Ja znalazłem dziś w lasku, 20 metrów od domu całą masę, nie tylko AM, ale całą rzeszę podgrzybków, kań i innego cholerstwa. Zabrałem ze sobą tylko 3 kapelusze (całą resztę grzybków zostawiłem w spokoju, niech sobie rosną, może ktoś inny też je potrzebuje :) ), mam zamiar to zasuszyć, skręcić bata i zajarać.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.