[ external image ]
[ external image ]
dyrektor uzasadniając swoją decyzje mówił że naszywki te promują zażywanie narkotyków czego szkoła sobie nie zyczy...ja na tych naszywkach nie widza niczego poza chęcią legalizacji ale widocznie dyrekcja zawsze musi mieć racje...
chciałem tą sprawę poruszyć bo w pewnym sęsie jest to złamanie podstawowego prawa do wyrażania swoich opini ale nie wiedziałem do kogo mogę się zwrócić...
Dziwne ? Może i tak. Ale świadczy to o tym, że dyrekcja szkoły ma prawo coś takiego postanowić.
Chciałbym jeszcze nadmienić, iż Kanaba nie jest już Ruchem Na Rzecz Legalizacji Konopii tylko Stowarzyszeniem Na Rzecz Racjonalnej i Efektywnej Polityki Narkotykowej i nie ma już w swoim logo liścia. A to diametralnie zmienia postać rzeczy.
Uświadom to sobie!
Ty też jesteś BOGIEM,
Tylko wyobraź to sobie!
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.