Organiczne substancje psychoaktywne, oddziałujące na receptory serotoninowe w mózgu.
Więcej informacji: Tryptaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 291 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
hydek pisze:
w szyszynce nie ma tryptaminy, czytalem o adrenochromie, ale to czy tam rzeczywiscie cos takiego jest i co wiecej -dziala - to juz nie wiem.
W szyszynce są jakieś tryptaminy, jednak nie znamn szczegółów, natomiast adrenochrom w 'Fear & Loathing in LV' był rzekomo wyciągiem z ludzkiego nadnercza. Natomiast jest to po prostu utleniona adrenaina powodująca jakieś bliżej nie sprecyzowane efekty psychotyczne. Zdaje się że w czasie I WŚ żołnierze popadali w czasowy obłęd po wstrzyknięciu adrenaliny ze starych ampułek.
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 176 / 5 / 0
Z MeI nie pojdzie bo to prawdopodobnie zmetyluje ci drugi azot i dodatkowo otrzymasz (kufa jak sie to nazywalo....) powiedzmy ze trimetyloamine chodzi o to ze azot bedzie na plusie a jon Jody na minusiei dzieki temu ten 3 metyl bedzie sie trzymac tego azotu dopoki ten azot bedzie jonem i NaOH tu tez nie pomoze bo Jod zamieni sie na grupe OH- (podpytalem sie pewnej znajomej pani doktor z uniwerku, troche dzoiwna ta jej teoria :/ ale ona ma duze doswiadczenie w chemii) i jestesmy w kropce ale ten pomysl zNaBH4 i formaldechydem jest ciekawy..... :D
Wszytko co tu napisałem to prawda... Z przymrożeniem oka :P
  • 198 / 6 / 0
Co do tego drugiego azotu to nie jestem pewien jesli juz ro chyba przy odpowiedniej katalizie ale ogolnie mi sie wydaje ze reakcja nie zajdzie. A jesli chodzi o formaldehyd i NaBH4 to ten drugi odczynnik nie jest taki latwodostepny i ta synteza poprowadzi jedynie do syntezy NMT nigdy w zyciu DMT!!! A te zwiazki dosyc sporo roznia sie w dzialaniu poczytajcie TiHKALa. A tryptamine mozna o3mac redukujac z tryptofan zawartego w aloesie przy pomocy octanu miedzi albo cynku.
Uwaga! Użytkownik czeslaw187 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 176 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: AquaSky »
to do cholery jak to zrobic?? jak podstawic te 2 metyle??? na rhodium widzalem synteze wlasnie z NaBH4 i paraformaldechydem orazciekawy sposob natryptamine z tryptofanu poprostu rozpuszczasz to w DMF czy DMSO (jakis wysoko wzacy rozpuszczalnik) i gotujesz to pod refluxem powinnoodejsc CO2 a szostaje ci tryptamina :D
chcial bym to zobaczyc w jakiejs ksiazce :((
  • 176 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: AquaSky »
i rozwin nazwe NMT bo sam skrotnic mi nie mowi uzywaj pelnych nazw jesli to nie sa popularne rzeczy
  • 198 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: czeslaw187 »
No NMT to N-metylotryptamina monometylo. A na rhodium to napisali ze to sie z najpierw z adehydem robi mono a pozniej z cyjankiem jakims di
Uwaga! Użytkownik czeslaw187 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / 1 / 0
pochwalony jezus chrystus i maryja zawsze dziewica! (teraz i zawsze)

dla Nofa:

w szyszynce występują i są produkowane śladowe ilości czystego DMT(!) oraz znaczne melatoniny. obydwie są niewątpliwie tryptaminami. poza powyższymi mamy tam poważną koncentrację innej tryptaminy/neurotansmitera czyli serotoniny (a jakze, tej samej która różni się od psylocybiny 2 atomami węgla a znana jest powszechnie dzięki SSRI i MDMA) jednego z najistotniejszych znanych dotychczas neurotransmiterów.

ps. adrenochron to substancja raczej mityczna, faktychnie chodziło chyba o adrenalinę/noradrenalinę, spopularyzowana literacko przez A.Huxleya w czasach "przedneurotransmiterowych" ;)
Ostatnio zmieniony 02 maja 2006 przez dr wilczur, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik dr wilczur nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 382 / 8 / 0
Adrenochrom, z tego co wiem, rzeczywiście jest psychoaktywny i tak się nazywa. Substancja endogenna, nad którą również prowadził badania Osmond. To było w czasach tezy, że doświadczenie psychodeliczne to "psychoza doświadczalna"; stawiano tezę, że w mózgu "chorego" muszą być produkowane nieprawidłowe substancje, a objawy choroby są skutkiem autointoksykacji organizmu. Adrenochrom był właśnie kandydatem na taką substancję.
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 243 / 4 / 0
Wpadłam na pomysł że moznaby przerobic melatonine na coś ciekawszego pod wzgledem narkotycznym, tylko jeszcze nie bardzo wiem jak :-D
Uwaga! Użytkownik Rodzynka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 608 / 9 / 0
podobnie kombinuję z eugenolem....
ODPOWIEDZ
Newsy
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu

Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.