Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 9394 / 1834 / 2
01 listopada 2020papiereklakmusowy pisze:
Kombinujecie
Zauważyłeś, że temat odnosi sie tez do ziół ?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3245 / 617 / 0
to nie jest komentarz w Twoją stronę bo dużo osób ma podobną opinię, ale prawda leży po środku, większość, przynajmniej te które ja używam nie są psychoaktywne tylko wpływają na nastrój i samopoczucie, np przez obniżenie ciśnienia, i ta cała faza to szereg czynników typu uzupełnienie brakującej witaminy czy istotnego minerału, i nie jest to nowe ćpanie, ale nie można też zaprzeczyć że wogóle nie działa. Wątki na temat niektórych popularnych związków mikro makro mają dziesiątki postów i setki wyświetleń i jakoś nie ma tam bojkotu każdego elementu suplementacyjnego. Mój organizm to mój skład chemiczny i składowa wielu rzeczy typu odżywianie się i ogólny tryb życia, i nie można stosować stu procentowych prawideł i zasad że to działa a tamto nie.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 74 / 4 / 0
01 listopada 2020papiereklakmusowy pisze:
Kombinujecie wiekszosc supli to atak na kieszeń konsumenta, dobra zbilanswoana dieta załatwia temat.
Ale ryby mają nanoplastki i rtęć i ołów ;/ To lepiej łyknąć tą wit omega3 i zjeść rybę raz w tygodniu maks
  • 74 / 4 / 0
15 czerwca 2020ZX pisze:
suple to tylko renomowanych producentow, nie tylko, ze maja to co deklarowane, to jeszcze sa prawidlowo wyprodukowane i maja moc
No, renomowany animal catz w składzie ma magnez w formie tlenku xD Za taką kasę oni ładują tlenek? Ja rozumiem Polska, blumag jedyny, gdy chodziłem do szkoły to kupiłem ten syf bo mi powieka latała, stres, i ogólnie syf pamięć koncentracja. Zeżarłem całe pudełko i bydlaki sprawiły, że przesałem wierzyć w witaminki, dopiero długo póżniej, gdy zacząłem się interesować suplami w necie okazało się, że ten blumag jedyny miał największą dawkę magnezu na rynku 375 mg ale w postaci tlenku, który przyswaja się w ~4%. Do dzisiaj to gówno sprzedają 8 zł w necie!
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.