Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 178 / 24 / 0
Z racji że jest osłabiony i mniej przyswaja, tym bardziej potrzebuje więcej źródeł wartości (organizm).
Uwaga! Użytkownik kaneshiro jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 622 / 0
Mikstury na przeziębienie.pdf
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8103 / 913 / 0
A wódka z pieprzem ? Mit czy na prawdę pomaga ?
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 3245 / 622 / 0
@UJebany

W moim osiedlowym Mario Market stoi wódka PIEPRZONA KURWICA, czyli przemysł gorzelniczy coś kombinuje w tym kierunku. :wino:
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2990 / 1648 / 35
27 kwietnia 2019UJebany pisze:
A wódka z pieprzem ? Mit czy na prawdę pomaga ?
Tak ale chodzi o problemy z trawieniem, alkaloid pieprzu piperyna zdecydowanie lepiej przechodzi do etanolu.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 24 / 4 / 0
Ja mam mieszankę ziół, które jak piłam dzień w dzień (parzone przez 15min - w smaku są okropne, ale po 1,5tyg przyzwyczaiłam się) przez pół roku to ani razu nie zachorowałam, a jestem chorowitym człowiekiem.

Polecam może komuś pomogą, może ktoś też takie pije?
-kwiat lipy
-kwiat bzu czarnego
-ziele macierzanki
-ziele cząbru
-owoc jarzębiny
:kreska: kiciorz.
  • 3245 / 622 / 0
Kurde aż zaskoczony jestem, na niezdiagnozowany rodzaj przeziębienia, na konkretny objaw łamania w kościach i bóle mięśniowe pomogła mi hiper dawka cytrynianu magnezu.
A przeziębiony na pewno jestem bo głos mam jak bym pół roku nie schodził ze spirytusu, i często plunąć muszę, ale na dodatek i tak gardło mnie nie boli.
ODPOWIEDZ
Newsy
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.