Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 3649 / 995 / 2
"Niestety" pod takim względem, że dopiero pod koniec gotowania wywaru doczytałem, że mięta pieprzowa jest wymagana (PS. fluoksetyna jeszcze lepsza by była, ale jej nie mam), dlatego nie zdążyła się mięta dobrze zaparzyć.

mięta pieprzowa oczywiście jako inhibitor CYP1A2
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 270 / 24 / 0
i jak tam po wywarze? ile mięty dodawałeś na 1g suszu aby było ok?
ehee
Pij eter, będziesz wielki
  • 3649 / 995 / 2
Na oko 1,5g. Uczucie jak po małej dawce dysocjanta, jakieś dziwne wzory po zamknięciu oczu. I efekt "hipnagogi" mimo czuwania. Strasznie hipnotycznie. Zero psychodeli.

Myślę, że coś musi być w tym inhibitorze CYP1A2. Trzeba więcej zapodać. Testy będą kontynuowane. Najchętniej bym wypalił, ale 1g to dla mnie za dużo do wypalenia w lufce.

Inhibitory:
Strong:

ciprofloxacin[18][19] (fluoroquinolone bactericidal)
Many other fluoroquinolones (broad-spectrum antibiotics)
fluvoxamine[18][19] (SSRI antidepressant)
verapamil[19] (calcium channel blocker)

Moderate

St. John's wort[21]
Herbs and herbal Teas
Peppermint, German Chamomile(Chamazulene), and Dandelion Teas[22]

Weak

cimetidine[18] (H2-receptor antagonist)
caffeine[23]
echinacea[24]

Unspecified potency:

amiodarone[18] (antiarrhythmic agent)
interferon[18] (antiviral, antiseptic, antioncogenic)
methoxsalen[18] (in psoriasis)
Mibefradil[18] (calcium channel blocker)
Some foods
grapefruit juice (its bitter flavanone naringenin)[25]
cumin[16]
turmeric[16]
isoniazid[26]

Induktory:

tobacco[18][19]
Some foods/herbs
broccoli[16][18]
brussels sprouts[18]
chargrilled meat[18]
cauliflower[16]
insulin[18] (in diabetes)
methylcholanthrene[18] (carcinogen)
Modafinil[18] (eugeroic)
nafcillin[18] (beta-lactam antibiotic)
beta-Naphthoflavone[18] (chemopreventive)
omeprazole[18] (proton pump inhibitor)

Z tego co wiem, to szamani Majów mieszali Aksamitkę z tytoniem.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
  • 270 / 24 / 0
Zastanawia mnie jak wypadnie jako podkład do mj/grzybów :-D a jak z czasem działania tą drogą podania?
ehee
  • 3649 / 995 / 2
Najpierw wypaliłem i od razu mocno zadziałało. Po wywarze pierwsze odczucia były już po5-10min od wypicia pierwszego wywaru. Potem wypiłem drugi i trzymało mnie około 45min. Ale nieźle. Właśnie wypaliłem chyba 200mg w lufce i strasznie kręci mi się w głowie i mam coś takiego na CEVach:
||//|//\\\//'///|||||//\||| ale nie fraktale i jak sobie coś wyobrażam, to jest o wiele bardziej żywe.

-----------------scalone-------------------------- /neuro

13.09>14.09>15.09= [0]

Tolerancja rośnie. To już wiem, dzisiaj zero efektów po wypaleniu całkiem dużej ilości. Mniej aktywne są łodygi, z kolei najbardziej aktywne są kwiaty. Nie opłaca się podgrzewać zapalniczką, lepiej podpalić i zaciągać się. Może i mniej zdrowe ale o wiele szybsza metoda. Najlepiej lufkę wypełnić miętą, wtedy dym nie jest gryzący.

Jeśli chodzi o zapach dymu to jest bardzo przyjemny, pachnie aksamitką i szczerze mówiąc nie czuć, że ktoś jarał, tylko jakby kadzidełko podpalił ;)
  • 270 / 24 / 0
Wczoraj były pierwsze testy, poszło ~200mg spalone. Efekty to głębsze odczuwanie bodźców tj. lepszy odbiór muzyki (ale nieznacznie), jak wypuszczałem dym z papierosa to zrobił taki wirek co nie wiedzieć czemu mnie ucieszyło, tu obrazek na paczce fajek przykuł moją uwagę itp, działanie hipnotyczne jak neuro wspomniał i chyba antystresowe. Potem poszedł wywar 1g:1g z miętą pieprzową, działanie było bardzo słabe, ledwo wyczuwalne, nie mogłem zasnąć (położyłem się wcześniej). Dziś albo jutro dalsze testy prawdopodobnie pójdzie 2g:2g
ehee
  • 3649 / 995 / 2
Jak mięta nie działa, to spróbuj jakiegoś innego inhibitora CYP1A2. Spróbuj tez z świeżą miętą, jak jesteś w stanie skołować. Moja suszona była własnoręcznie w tym roku, a Twoja z jakiego źródła?

Doszedłem do wniosku, że najlepiej byłoby zrobić wywar z świeżych kwiatów aksamitki i świeżej mięty.

Zauważyłeś, że kwiaty mają większe działanie hipnotyczne niż reszta rośliny?
  • 270 / 24 / 0
Wszystko mam ze zdrowego, ale myślę że świeżą miętę skołuje bez problemu. Jak narazie stestuje większe dawki na tym co mam i zobaczymy co będzie.

Co do kwiatów to pewnie jak w konopiach, w kwiatostanie jest najwięcej tego co nas interesuje, chociaż liście i łodygi też potrafią srogo poklepać ;)
ehee
  • 3649 / 995 / 2
[mention]Triptamine77[/mention], jak tam, dalej testujesz? Zauważyłeś, że tolerancja silnie rośnie. Mam poradę. Skołuj sobie świeże listki werbeny. Zrób taką zwijkę, żeby aksamitka była zawinięta w świeże liście werbeny. Do lufki i zjaraj wszystko w miarę szybko. IMO niezłe dyso i zamglenie się powinno załączyć ;)
  • 270 / 24 / 0
Dzisiaj testuje dalej, werbene sobie daruje jak narazie tylko odpalę bongo, jedno powinno dać efekt, a dwa to już na pewno, czekamy na wieczór :gun:
ehee
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.