twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 43 / 2 / 0
Plesn na topach jest w postaci bialego nalotu? Podobne do pylku THC? Posadzilem semautomata na balkonie ale kichamwarunki mam, slonce przez 3 4h. Na poczatku marca wykielkowal. Prawie w ogole go nie pielegnowalem, podlalem go max 6 razy po litrze wody, no i wyrosl taki karzelek ze, szok. Max po wysuszeniu 20g. Serio :-D. Alemtopki byly ladne, cale w pyle,duzo wlosow i zieloniutkie. Rano wstaje a tu pare topkow jest bialych...

Usunac te "biale" ?? I dac je osobno w pojemnik? Na oko bialych topowmjest zm20 25%..

Susze mala w skrytce pod schodami, szczytem do dolu.

Kurwa zjebalem totalnie ;p
Uwaga! Użytkownik PLNL nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 863 / 123 / 5
Wygląda to mniej więcej jak to na zdjęciu poniżej ?

Pleśń zaczyna Ci wcinać kwiatki. Usuń zainfekowaną część kwiatka.
Nadmuch skieruj na kwiaty, lub jak masz większy wentylator, jeszcze lepiej. Suszysz dobrze ( korzeniami do góry ) , ale zadbaj o wentylację i nawiew.

edit:

Widzisz w tle wentylator ? Taki wystarczy. Kwiatki mają to do siebie, że mimo iż z zewnątrz wyglądają na względnie suche - głębiej masz wilgoć.
Pleśń lubi : zaciemnione miejsca , dużą wilgotność. Najlepiej się rozwija i w błyskawicznym , jak nic nie zdziałasz , pozbędziesz się plonów przyjacielu.

Powodzenia i działaj :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
[ external image ]
  • 43 / 2 / 0
To byla plecha, mialem z 25 g na krzaku, wycialem lekko dyche.. oceniam juz po wysuszeniu, wiem ile traca topy objetosci-w chuj..

Musze zrobic off top bo nie widzialem takiego tematu anie chce zakladac nowego.
Mieszkam w krainie witrakow, dzis doszly do mnie pestki, planty mam na balkonie-bardzo chujowe warunki, slonce pada na balkon 3 4 h dziennie. Sprawdzalem pogode i przez dwa tygpdnie brak slonca, tak wiem zemjestmjuzmw chuj za pozno ale zamuliem....
Zastanawiam sie czy wrzucac je do wodh juz dzis, czy poczekac z tydzien chociaz az sie polepszy pogoda ?? Czas goni nas a ja mam mocne postanowienie ze tym razem bede dbal o dziewczyny... ostatniego planta podlalem max 10 razy przez caly jego zywot.
Uwaga! Użytkownik PLNL nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 863 / 123 / 5
Wrzucaj i kiełkuj.
Plonów dużych nie zbierzesz , ale zawsze coś. Przygotuj sobię ziemię uniwersalną , najtańszą, dodaj do niej perlit w stosunku 1/5 ( pięć części ziemi , jedna część perlitu ) - wszystko kupisz w hornbachu.

Nie podlewaj za dużo, pogniją im korzenie - jak dasz radę - wrzuć foty co jakiś czas , będziemy kontrolować czy niczego nie brakuje Panną ;)

Pzdr i z fartem
[ external image ]
  • 12601 / 2437 / 0
Moje na pierwszy rzut oka wyglądają zdrowo.
Martwią mnie jednak małe, pojedyncze, białe plamkami na dolnych liściach.
Z czego to może wynikać i jak temu zaradzić? Ktoś wie?
  • 657 / 93 / 0
takie plamki to mogą, ale nie muszą być oparzenia słoneczne, jeśli na liściu znajduje się kropla wody/rosy, może działać jak soczewka i takie oparzenie może mieć miejsce, ale powtarzam: nie musi; tak czy siak, bez paniki, raczej nic się strasznego nie dzieje; nie za często łazisz na tego spota ;) ??
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12601 / 2437 / 0
To może być faktycznie powód - mieszkam w górach (Małopolska), gdzie pogoda może wyglądać tak - lampa do 14, w ciągu 30 minut nadchodzi burza, pada 10-15 minut, po czym wraca lampa.

Tak, teraz jestem tam prawie codziennie, bo roślinki zaczynają pokazywać płeć i aż mnie korci... Do tego nie było solidnego deszczu od wieeeelu dni. Na szczęście mam blisko górską rzekę z bardzo czystą, miękką wodą.

Jak tylko wszystkie się ujawnią, usunę ew. samce (oby nie było takiej potrzeby) i wracam do systemu raz w tygodniu.
  • 2881 / 301 / 0
A ja wrócę do pierwszego posta cebexa:
psikanie krzaków wywarem z ostrej papryczki jest si? kapsaicyna nie pali krzaków?
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 657 / 93 / 0
kapsaicyna nie spali, w żadnym stopniu nie jest to substancja żrąca, doznanie palenia w ustach powoduje jej bezpośrednie oddziaływanie na receptory nerwowe
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 863 / 123 / 5
Heya zaloga. Nietypowa sytuacja. W pracy podszedl do mnie starszy gosc, poprosil o rade. Rosliny mu siadaja. Zdjecia w zalaczniku.
20170727_114716.jpg
20170727_114716.jpg
20170727_114613.jpg
[ external image ]
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.

Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.