Po 4 dniach TUltimate ładnie wybiła się , gdy WW się zbuntowało.
Pestka felerna - dziś mija 8 dni od wysadzenia , więc przekopałem kubeczek. Zdarza się , wadliwa pestka.
Sadzonka aktualnie veguje pod 68W COBem EPI z założoną soczewką 90*
A to to wygląda patrząc z perspektywy przyczajonego lisa na spocie :
jeden z dołków był rozkopany - po prostu dziura w ziemii ogrodowej którą tam wsypałem (bardziej z koniecznosci bo w tym miejscu podloze to niemal czysty piach)
myślicie, że jakieś zwierze ?
narazie zakładam tylko taką ewentualność, ale do tego jednego miejsca na pewno będę już podchodził ostrożniej
martwi też fakt, że pogoda zaczęła nagle nadawać -1 stopień w mojej okolicy za 2 dni
1 pestka - Jack - femi od GHS
2 no name - regular , gratis do palenia :)
Kiedyś podobna sytuacja mnie spotkała, wykopany dołek, przysypany ziemią - kilka dni później wracam a tu niespodzianka. Stawiałbym , że jakiś zwierz się zainteresował dołkiem albo ziemią.
Raczej nie "ktoś" - jak masz jakiś fundusz - zakup sobie płyn do odstraszania dzikiej zwierzyny. Sprawdzony preparat , nie kosztuje dużo, a stracić planta bo byc moze sarna akurat przechodzac zglodnieje i wpierdoli sobie krzaczka i strzeli sama sobie nieświadomke - to przezajebiscie dołujaca sprawa być musi.
Sam też muszę w ten specyfik zaopatrzyć - zapomniałem o tym , tak samo jak o granulkach do eksterminacji ślimaków , podziękował
Co do przymrozków - bierzesz butle 5cio i dwu litrową , odcinasz denka i robisz coś na wzór termosu. Stawiasz na roślinie najpierw tą mniejszą butlę i nakładasz drugą , większą. Będzię działać. Dawniej tym sposobem uratowałem planta. Tak to mniej więcej musi wyglądać :
z fartem
możesz też zapakowac pestke wprost do ziemii na oucie ale uważam, że to nieco zmniejsza szanse - przesuszenie gleby, interwencja ludzi jaszczurów etc.
Jest to dobra sprawa jak się ma nadmiar pestek 100szt np. Wtedy można ryzykować.
Ja na szybko byłem zmuszony zbudowaniem mickroBoxa dla nadchodzących pestek :
Dinamed CBD
Moby Dick Autoflowering
Critical + 2.0 Autoflowering
Amnesia XXL Auto
Dinamed mnie bardzo ciekawi, jej działanie konkretnie. Tego microBoxa zostawie sobie dla niej.
https://www.youtube.com/watch?v=8i67uamLR9Y - Dinamed ( 0.1% THC, 14% CBD )
poleci na 60W COB 3000k , pow. 0.1m2
mały of :D Kilka dni i Ultimate leci na out, reszta musi poczekać.
pzdr
Urzekła mnie nazwa przyznam szczerze. Ponoć ultra medyczna odmiana ze stężeniem CBD tak wysokim jak wysokie stężenie etanolu uzyskują syberyjskie destylaty.
Zostawię ją sobie na czerwiec i wrzuce tuż przy mało dostępnym odcinku rzeki
Żyć nie umierać
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.