...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 56 / 23 / 0
No tak, tak ze wszystkim zgoda.
Ale 250 mg?! I nie czuje?! :scared:

Joszi, nawet tego nie czytaj :-) zapomnij o tej wypowiedzi. ;-) takie dawki są dla kosmitów %-D
HWDP JP na 95% bo sie trochę cykam :blush:
  • 28 / 2 / 0
dziekuje za opieke ;) przyjąłem dzisiaj dwie dawki po 12,5 baclo jedna o 11 druga o 17 czuje sie ok chlac mi sie nie chce , przy tej dawce pozostane 2x12,5 przez jakis czas
tylko jest problem ... nie chce mi sie spac , czy moge zarzucic 10mg onirexu przed spaniem za godzinke ? bez obawy o te dawki baclo?
  • 117 / 18 / 0
15 marca 2017Fenetylamina pisze:
Zacznij od 25 mg i zobacz, czy nadal masz taką silną potrzebę picia. 50 mg to dla niektórych już dawka rekreacyjna. Poza tym nerki nie lubią się z dużą ilością baklofenu.
I pamiętaj, że to nie lek Cię wyleczy z alkoholizmu, tylko Ty sam musisz chcieć. To tylko dodatek.
Czemu tak straszycie nerkami? O co chodzi dokładnie? Zawsze czytam ulotki, pomijając tone źródła w internecie i nikt nic specjalnego o nerkach nie mówił. Nawet teraz wpisuje kluczowe baclofen kidneys w duckduckgo i w duckduckgo schoolar, i nie widzę jakis większych zagrożeń.
  • 56 / 23 / 0
@Joszi:
zolpidem do baclo? Nie wiem-nie używałem. Brałem za to alprę, ale to mnie nie uspiło-wręcz przeciwnie. Choć z drugiej strony zolpi to typowy hipnotyk. @fene chyba ma wieksze z tym obeznanie. Ale ja bym generalnie uważał na interakcje GABA-A + GABA-B.
Ja tak mam po baclo, że też czasem nie chce mi sie spać, a potem nagle bam! i śpię. Ja bym zaczekał po prostu.

Joszi bardzo długo pił - tak wynika z jego raportowania. Pił długo i jak mniemam nie mało. Wbrew temu co się niektórym wydaje alkohol nie tylko jest neuro i hepa toksyczny ale również ingeruje w procesy metabolizmu nerkowego w bardzo nieprzyjemny sposob, przez różne mechanizmy, dokonując duzych spustoszeń. :
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3453133/

baclofen generelnie słabo się metabolizuje a przez to jego usuwanie z organizmu może być jeszcze trudniejsze. Dodajac do tego stan nerek po alkoholu, mamy sytuacje gdzie Baclo po prostu moze się odkładać i być toksyczny:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9391686

I nie straszę tylko uprzedzam o ewentualnych niedogodnosciach :-)
  • 117 / 18 / 0
No tak, to widziałem.
severely impaired renal function
i
Thus, the administration of baclofen, regardless of the dosage, in these patients is not appropriate.
w sensie że jest tylko niestosowne, a nie groźne. Dlatego mówie, nic specjalnego, a wy z tą przestrogą jakby jedno zażycie 100mg rozpierdalało nerki w trzy pizdy.

Aż się przez chwile przestraszyłem, bo jadłem nawet po 200mg bez tolerki, bo to gowno na mnie nie dziala. Znaczy po takich dawkach to mi się w głowie kręci, ale chyba nie o to chodziło?
  • 28 / 2 / 0
na mnie 5mg baclo fajnie robi ,czuje sie jak na spidzie i zrenice mam jak 5 zlotych wiem troche dziwne....dzisiaj po dawce 12.5 rano i po poludniu ladnie napizgany bylem i napewno nie porownalbym tej fazy do alko ,ale np 20 mg relanium w ogole mnie nie rusza
  • 56 / 23 / 0
Jedyne co napisałem o nerkach i baclofenie (post z wczoraj): "uważaj na nery! oczywiscie bez przesady ale miej to na uwadze i powodzenia!"
Czy jest to równoważne z tym : " a wy z tą przestrogą jakby jedno zażycie 100mg rozpierdalało nerki w trzy pizdy" ?? :-) no nie wydaje mnie się .:-)

Nie mam pojęcia (ty chyba też:) ) w jakim stanie znajdują się nerki Joszie'go, więc uznałem za słuszne, przypomnienie o tej kwestii, i tyle. Peace :hug:

"...w takich dawkach to w głowie mi się kręci, ale chyba nie o to chodziło" dlaczego? To zawsze odmienny stan umysłu! :yay:

EDIT: Tak na marginesie powiem tylko, że w angielskim nawet zabójstwo jest "not appropriate". :-D a w kontekście wspomnianego badania "not appropriate" znaczy dla nich : "intoxication soon after the initiation of low-dose therapy" Taka sytuacja...
  • 28 / 2 / 0
siemako ,przestalem brac baclo - nie biore od 5 dni ale mam problem tego typu ze zostaly mi po nim duze zrenice czy to normalne ? baclo mi sie zawiesilo ? kazdy kto mnie widzi to sie pyta co ja taki wystrzelony latam
  • 56 / 23 / 0
Generalnie nie. To nie jest normalne po baclo. Ale kto wie-kazdy reaguje inaczej.
Ale da sie to wyjaśnic, choć nie przez 5 dni.
Baclo ma dosć szybki czas obrobki. Nie cięgnie Cie do alko?
  • 28 / 2 / 0
no ciagnie , ale w razie kryzysu ratuje sie doraznie relanium , chodz nie chce brac co by sie nie wjebac , nie pije 8 dzien nie powiem jest hujowo ale z dniana dzien coraz lepeij , zasranawiam sie czy przez 3 dni brania relanium i dwa dni baclo mozna miec skreta? czy to raczej zespol abstynecyjny od alko ?
fizycznie ok , jem i jako tako funkcjonuje , najgorzej z glową takie loty i filmy na bani ze hej
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.