...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 12757 / 2466 / 0
Sport jest zajebistym "substytutem" ćpania, ale dopiero jak minie skręt.
Bieganie na skręcie, to jak bieganie na grypie : )
  • 134 / 18 / 0
Na sen patentów raczej nie ma. Jedynie leki. Jak nie jesteś przeorana benzodiazepinami i z-drugsami to zolpidem Cię zetnie z nóg. Mnie na skręcie zolpidem usypiał na te 6-7 h. U lekarza rodzinnego dostaniesz bez problemu.
  • 12757 / 2466 / 0
w moim przypadku benzo / zolpi nie dały rady. Tylko mianseryna (w dawce 30mg) potrafiła mnie znokautować na te 6-7h
  • 1680 / 270 / 0
CrossingPaths pisze:
Dwa to to, ze powiem Wam Panowie i Panie ze jak macie jakiś pomysł na pomoc mi w spaniu to proszę bardzo o pomysły bo dziś druga noc, a wypocilam się jak świnia i nie zmruzylam oka. Tylko bez wiariactw bardzo proszę :)
Z lekkiej czy ciężkiej półki? Zakładamy nie używania opiatów, tak?
Z ciężkiej to masz benzo i neuroleptyki, z lżejszej zolpidem, klonidyna, antyhistaminy, ziółka (szałwia), beta-blokery, loperamid.
Ale klonidyny ani beta-blokerów nie łykałbym bez większego rozeznania własnego organizmu bo można sobie zrobić kuku.

Jest też popularny ostatnio na forum sposób, dyso + bieganie. Zjedz acodin i jebnij 10 kilometrów. :-D
Największy przegryw na forum
  • 9 / 2 / 0
No właśnie. Co z tym loperamidem to serio działa ? Bo już sama nie wiem czy warto się w to bawić czy nie ? Na zagranicznych forach wyczytałam ze normalnie leczy. Jakie jest Wasze zdanie ?
  • 1680 / 270 / 0
Loperamid działa, ale nie daje tego co kodeina czy inne opio, jednak jego działanie zwalniające perystaltykę jelit i dzięki temu uspokojenie organizmu w pewnym stopniu jest zbawieniem na skręcie.
Największy przegryw na forum
  • 9 / 2 / 0
OK dzięki Wam bardzo za pomoc. Powiem Wam ze jest bardzo nieciekawie. O dziwi najgorzej mi doskwiera to ze leje się ze mnie pot i mam okropne bóle mięśni. Czy ten loperamid jest na receptę czy mogę normalnie dostać otc ? Stoperan? czy jest jeszcze gdzieś ?
  • 234 / 11 / 0
A najlepsze w zabijaniu wszelkich efektów odstawiennych jest
1. Gabapentyna lub pregabalina. Ale te rzeczy ciężko dostać od lekarza.
2. Klonidyna. Też jest BARDZO pomocna w likwidowaniu efektów odstawiennych.

Potem długo długo nic. I dopiero potem benzo. Lub neuroleptyki (ale to tylko na sen). I agoniści dopaminy na lepsze samopoczucie i chęci do działania (szczególnie pirybedyl).
  • 12757 / 2466 / 0
Loperamid jest bez recepty - pozycja obowiązkowa na skręcie. Na spanie, jak już wspominałem, bardzo dobra jest mianseryna - to antydepresant, który dawkuje się na noc. Usypia cholernie skutecznie i co bardzo ważne na długo, w porównaniu np z benzo. Sny po tym są nie z tej ziemi (taki bonus). Rc można dostać bez najmniejszego problemu.
  • 1291 / 7 / 0
Kolejny dzień bez wpisu, to niepokojące. Coś się stało?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.