Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1329 / 59 / 0
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html
"Wieczna kara dla ćpuna"

Atmosfera robi się coraz gęstsza :cool:
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 744 / 29 / 0
Moim zdaniem, pomysł świetny, czekam teraz na kary mutylacyjne (hańbiąca kara cielesna polegająca na pozbawianiu skazanego poszczególnych części ciała, popularna w średniowieczu, znana już w starożytności.) Może być ręka albo noga. ;-)

Cofamy się do czasów średniowiecza, palmy czarownice po "dopalaczach" na stosie...
Spoiler:
Maybe the Chinese were using second class citizens as guinea pigs for the initial human trials of their new drugs.
Kwiecień plecień co przeplata trochę kwasa, trochę lata
  • 4807 / 270 / 0
Jezus Maria

"Przestępstwo związane z uzależnieniem?" :-D

To chyba pół narodu z hakiem zamkną w psychiatrykach a i tak mamy niż demograficzny dodatkowo ludzie stąd uciekają za granicę. Wkrótce wejdą kary za "przestępstwo związane z bezrobociem"

Wygląda na to że w ostatniej chwili zacząłem wychodzić z uzależnień bo jeszcze by mnie zabili.

Ale rozumiem że w nowym prawie jak ktoś pójdzie po wódkę do sklepu i wejdzie w jej posiadanie zostanie przestępcą i go za to zamkną i NIGDY nie odzyska wolności a cała reszta społeczeństwa będzie pracować na jego utrzymanie i całego aparatu który będzie go trzymał w niewoli?

Niewolnictwo wraca? :-D Jak pisałem żeby ćpunów pozamykać w obozach koncentracyjnych to tylko żartowałem.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 570 / 9 / 0
Ewa z rozmow w tłoku zbierała chętnych

lol przepadło mi 2000zl bo tyle dają za występ %-D

pewnie bym sie zalapał ;-)
I live fast and die fast too
how many times do this for you?>
i wanna live i wanna love :cheesy:
danwo juz dokonałem wyboru
jestem dyspozyorem wlsanych torów
Warszawski Cpun pisze:
Wystarczy mi 30% szans przeżycia aby 'zbadać' jakiś mix.
  • 642 / 18 / 7
Ten kraj dąży do reżimu.
Będzie jak w Korei, nie będzie internetu, narktoyków, własnych fryzur...
Będziemy musieli strzyc się na Tuska, Kaczyńskiego, Dudę.
Dożywocie w psychiatryku za bucha zioła.
%-D Jakie to jest chore.
No, a w TV nic wczoraj nie było, powiedziałem mamie, aby mnie informowała o tych informacjach. :-)
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 570 / 9 / 0
Dożywocie w psychiatryku za bucha zioła

na ten pomysl mogli wpasc tylko twórcy klonozepamu i alfy-pvp razem debatując
I live fast and die fast too
how many times do this for you?>
i wanna live i wanna love :cheesy:
danwo juz dokonałem wyboru
jestem dyspozyorem wlsanych torów
Warszawski Cpun pisze:
Wystarczy mi 30% szans przeżycia aby 'zbadać' jakiś mix.
  • 452 / 19 / 0
Do reszty ich popierdoliło,a za wypicie piwa na ławce pewnie będzie z 10 lat ciężkich robót.
"Świat który stworzyłem był kaleki.Chciałem bólu prawdy"
Mikołaj Jaska
  • 492 / 16 / 25
Ciekawe na jakiej podstawie zapadnie osąd czy ktoś jest uzależniony ?! Co za kurwa idiota to wymyślił, zero prawa do wolności, własnego wyboru i rozumu. I co wszystkich żuli z pod sklepu zamkną, za picie wódy i szczanie do śmietnika ? Trzeba wypierdalać z tego chorego kraju inwigilacji..
I nagle czas zaczyna płynąć wolno jakoś w slowm'ie
Robi się chłodniej, czekam na to kiedy mnie pierdolnie
I jest goręcej serce bije mocniej w piersi...
To po tym koksie, goście robią sobie selfie :cool:
  • 4807 / 270 / 0
Po co stąd uciekać, przecież chcą zrobić reformę która będzie Cię utrzymywać na koszt państwa.

- Spacerniak, które cele chodzą?

Spotkam tam ponad pół miasta, będzie jak w domu.

Tylko muszę zacząć z powrotem pić lub coś bo się nie załapię, a nie zazdroszczę tym pracującym na resztę.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 1262 / 17 / 0
Dzisiaj na RMF słyszałem, że typ zjadł dopa po którym zachowywał się jak pies, zjadł karmę dla psa i lizał telewizor. Popukałem się w głowę przy pasażerach busa puszczając wiązankę co za bzdury.
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.