Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Gdy byłem na przesłuchaniu policjant powiedział mi ze cały susz który tam był przesypali do zwykłej samarki a następnie wyszło im na wadze rzekomo 0.68g netto w co sam nie moge uwierzyc i nie uwierze jak sam tego nie zobacze.
Nom kajdanki co coś takiego, pytałem sie policjanta wtedy czy to konieczne bo i tak nie miałem jak uciec bo obok stało moje auta, to tłumaczyli że muszą bo ich kodeks tak nakazuje ....
Wpadli na chatę ale mojej babci która ma 71lat koło 22 i przeszukali jej mieszkanie (mówiłem policjantom że adres w dowodzie to tylko meldunkowy a mieszkam gdzie indziej, ale że nie chciało im się jechać do mojego domu oddalonego o jakieś 15km od posterunku tylko woleli pojechać na sam koniec miasta prawie 30km ...

Mnie zamknęli w małej ciupie 2x2metry i siedziałem tam ponad 4h pozniej mnie zwolnili i dali mi papierek w celu stawienia się na przesłuchanie.

Zabrali mi wszytskie rzeczy które miałem wtedy przy sobie telefon portfel klucze( ale z telefonem napewno nic nie robili bo jak moja dziewczyna wtedy dzwoniła do mnie non stoper co chwila tylko slyszałem jak moj telefon dzwoni to w koncu ktorys z policjantów sie wkurwil i powiedział mi zebym wyłączył dzwięk a ja sie go zapytałem czy moge zadzwonic poinformować dziewczyne co sie stalo to powiedział mi NIE!, a ja z usmiechem na twarzy odpowiedziałem, to niech pan dalej sobie słucha mojego dzwięku :D, po pewnym czasie telefon padl. Gdy go w domu włączyłem mialem prawie 70 połączeń nieodebranych i prawie 20 smsów
  • 6 / / 0
Do pozytywny Jedrek

Zeznałem że pudełko od zapałek znalazłem i że wiedziałem co było w pudełku (wiem powinienem kłamać), ale co by mi to dało skoro i tak juz mnie z tym przyłapali. Pytali sie mnie czy wtedy palilem powiedziałem że nie. Pytali sie czy mowilem kolegom ktorzy byli ze mna czy im to pokazałem powiedzialem nie.
Pare dni temu moi kumple byli w celu przesłuchania i powiedzieli prawde, że nie chwaliłem sie swoim znaleziskiem, ze nie wiedzieli że posiadam przy sobie NARKOTYKI haha
Aczkolwiek irytuje mnie jedna kwestia od tamtego razu troche ograniczyłem moje wypady do kumpli ale za każdym razem jak tam jestem i widzi mnie patrol policji to mnie zatrzymują do kontroli i mnie trzepią całego jak bym niewiadomo co ze sobą nosił (chyba chodzi im o narkotyki, ja tam nnie wiem), ta sytuacja jets juz męczoca bo mam charakterystyczna kurtke i auto na czarnych blachach, powoli zastanawiam sie czy nie isc na policje i zgłosić nękanie przez funkcjonariuszy policji bo co, raz złapali mnie z czym co znalazłem i teraz za kazdym razem bede merany po jajach? w dupach sie tym gnojom poprzewracało
  • 12526 / 2431 / 0
buhehehe, to idź i zgłoś. Przekonasz się, ile warte są takie skargi. Nawet gdybyś przy każdym trzepaniu dostawałbyś w twarz, też nic nie zdziałasz.
  • 34 / / 0
Masakra :D
  • 6 / / 0
Ostatnio dostałem list z prokuratury.
Będzie wniosek do sądu o warunkowe umorzenie postępowania ;)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.