Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 2017 / 502 / 0
Jesteś pewny, że pismo przyszło z sądu a nie z prokuratury? Przecież każdy prokurator czeka najpierw na wyniki z laboratorium i jeśli wychodzi, że substancje są legalne to umarza postępowanie. Nie rozumiem po co miałby w takim wypadku kierować sprawę do sądu.

Jeśli rzeczywiście sprawa trafiła do sądu to wyrok musi się uprawomocnić żebyś mógł odebrać dowody rzeczowe. Jeśli nie trafiła kontaktuj się z prokuraturą gdzie są przetrzymywane i jak masz je odebrać.
  • 3959 / 149 / 0
kidswithguns pisze:
ile czekałeś na to pismo? pytam orientacyjnie bo mi też w sierpniu zabrano dwa worki z rckami i zażądałam dokładniejszego przebadania czyli posłania do labu (na tych ich durnych testach 4cmc wyszło jako meta i za to chcieli mnie sądzić, lol) i totalnie nie wiem ile to może trwać.
zabrano mi ab-chminace i 4cmc wlasnie wiec nic z listy na delegalizacje w przyszlym roku (bo gdyby bylo odwrotnie to wiem, ze bym juz nie odzyskala)
mnie capneli z 5f-akb48, zabrali na komende, zrobili szybki test, oddali i wypuscili.

siedzialem na komendzie maxymalnie 15min.
niedojebanie genetyczne
  • 8 / / 0
mi zabrali 5-MAPB i list o tym że wysłano do laboratorium przyszedł po ok. 1-2 tyg.
  • 680 / 43 / 0
A taki list zawsze przychodzi, tzn. o tym ze poslano do labu? Bo ja takiego nie dostalam.
I have only two emotions
careful fear and dead devotion
I can't get the balance right
with all my marbles in the fight
I see all the ones I went for
all the things I had it in for
I won't cry until I hear
because I was not supposed to be here.
  • 1874 / 96 / 127
ja tez listu nie dostalem... od 6 miechow cisza
wolna molekula
#mops
  • 87 / 1 / 0
Nie jest pewne że taki list dostaniesz, tak samo o wyniki musisz się sam po pytać często, mi nie przyszły wyniki natomiast koledze wyniki ekspertyzy przyszły do domu...
  • 272 / 6 / 0
Kurwy zabierają nam legal ćpanie i jeszcze smiom nie oddawać. Z nimi nie wygrasz.
Uwaga! Użytkownik raven gray jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1874 / 96 / 127
podbijam, od 6 miesiecy nie dostalem zadnego listu, a najlepsze, ze zajebali mi 3 worki ze stacjonarki na kato. Byly zapakowane w te srebrne paczki. Czuje sie okrojony.
wolna molekula
#mops
  • 87 / 1 / 0
Musze cie zmartwic bo jednemu znajomemu odwiezli wora penty po badaniu do domu a innemu jak umorzyli postepowanie za 3mmc to nie oddali, pozatym jak poszedl sie upomnieć o swoje to go nastraszyli i zjechali z góry na dół...
  • 87 / 1 / 0
Ten drugi mial troche wiecej bo 10 worów.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie

Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.