Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 2097 / 514 / 0
Jesteś pewny, że pismo przyszło z sądu a nie z prokuratury? Przecież każdy prokurator czeka najpierw na wyniki z laboratorium i jeśli wychodzi, że substancje są legalne to umarza postępowanie. Nie rozumiem po co miałby w takim wypadku kierować sprawę do sądu.

Jeśli rzeczywiście sprawa trafiła do sądu to wyrok musi się uprawomocnić żebyś mógł odebrać dowody rzeczowe. Jeśli nie trafiła kontaktuj się z prokuraturą gdzie są przetrzymywane i jak masz je odebrać.
  • 3964 / 150 / 0
kidswithguns pisze:
ile czekałeś na to pismo? pytam orientacyjnie bo mi też w sierpniu zabrano dwa worki z rckami i zażądałam dokładniejszego przebadania czyli posłania do labu (na tych ich durnych testach 4cmc wyszło jako meta i za to chcieli mnie sądzić, lol) i totalnie nie wiem ile to może trwać.
zabrano mi ab-chminace i 4cmc wlasnie wiec nic z listy na delegalizacje w przyszlym roku (bo gdyby bylo odwrotnie to wiem, ze bym juz nie odzyskala)
mnie capneli z 5f-akb48, zabrali na komende, zrobili szybki test, oddali i wypuscili.

siedzialem na komendzie maxymalnie 15min.
niedojebanie genetyczne
  • 8 / / 0
mi zabrali 5-MAPB i list o tym że wysłano do laboratorium przyszedł po ok. 1-2 tyg.
  • 680 / 43 / 0
A taki list zawsze przychodzi, tzn. o tym ze poslano do labu? Bo ja takiego nie dostalam.
I have only two emotions
careful fear and dead devotion
I can't get the balance right
with all my marbles in the fight
I see all the ones I went for
all the things I had it in for
I won't cry until I hear
because I was not supposed to be here.
  • 1874 / 96 / 127
ja tez listu nie dostalem... od 6 miechow cisza
wolna molekula
#mops
  • 87 / 1 / 0
Nie jest pewne że taki list dostaniesz, tak samo o wyniki musisz się sam po pytać często, mi nie przyszły wyniki natomiast koledze wyniki ekspertyzy przyszły do domu...
  • 272 / 6 / 0
Kurwy zabierają nam legal ćpanie i jeszcze smiom nie oddawać. Z nimi nie wygrasz.
Uwaga! Użytkownik raven gray jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1874 / 96 / 127
podbijam, od 6 miesiecy nie dostalem zadnego listu, a najlepsze, ze zajebali mi 3 worki ze stacjonarki na kato. Byly zapakowane w te srebrne paczki. Czuje sie okrojony.
wolna molekula
#mops
  • 87 / 1 / 0
Musze cie zmartwic bo jednemu znajomemu odwiezli wora penty po badaniu do domu a innemu jak umorzyli postepowanie za 3mmc to nie oddali, pozatym jak poszedl sie upomnieć o swoje to go nastraszyli i zjechali z góry na dół...
  • 87 / 1 / 0
Ten drugi mial troche wiecej bo 10 worów.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.