Reszta nie pasująca do powyższych
Zablokowany
Posty: 16 • Strona 2 z 2
  • 100 / 4 / 0
zabarwiona alfa-PVP
Uwaga! Użytkownik walkmanowiec nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 113 / 1 / 0
Lublin - Tatary - Flexa = 3mmc na 100%. Prawie rok temu chcieli osiem dych za sztukę %-D
  • 20 / 2 / 0
Tak się mówi po prostu na wszystko władopodobne, tak jak ktoś już zauważył ludzie lubią z dumą mwić "to flex nie żadne dopalacze". W Lublinie najpopularniejsze jest chyba 3mmc, ale spotkałem się też z pentedronem czy alfą pod tą nazwą.
  • 237 / 5 / 0
kiedys na mefedron w Lublinie mowilo sie Flexa. Teraz z racji tego ze juz 4mmc nikt tam nie widzial tylko 3mmc itp nazwa zostala a ludzie nadal mysla ze to stary dobry mef
  • 17 / / 0
czaten niby flex w lbn jest to wszystko co można dostać w RC sHopach. Począwszy na trójce po pentka kończąc na alfie. %-D . Nikt nie mówi dosłownie co to jest to a co tamto. Wszystko to jest flex :-D
  • 1513 / 26 / 0
mr_b∩ʁbꞁө
Zablokowany
Posty: 16 • Strona 2 z 2
Newsy
[img]
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

[img]
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

[img]
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.