Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 4807 / 268 / 0
Dlaczego tak późno??
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 510 / 6 / 0
Weźmy blottera ku jego czci.
Uwaga! Użytkownik qarhodron nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 145 / 1 / 0
Planuję zakupy i bardzo mnie ciekawiła tryptamina 5-meo-mipt ze względu na empatogenne właściwości których nigdy jeszcze nie uświadczyłem, ale jako że dużo postów donosiło o tym, że jedzie ona na serce ostatecznie sobie darowałem. Coś mi się jednak wydaje, że z tej okazji aby uczcić zmarłego, może pojawić się wkrótce w mym koszyku.
Nie wiem czego chce, chyba THC
Cecha THC właśnie taka jest
  • 744 / 29 / 0
Ja polecam ostatni wywiad z śp. Aleksandrem Shulgin. Już później nie udzielił już żadnego wywiadu, w zasadzie na ten ten nie za bardzo chciał się zgodzić ale jednak się udało.

SiHKAL: Shulgins I Have Known and Loved
http://www.vice.com/hamiltons-pharmacop ... -and-loved

Ciekawe są fakty jak np. przesłał informacje o 5meodalt z syntezą i opisem działania do jednego ze swoich przyjaciół, który to zamiesił o tym informacje na kilku stronach a już miesiąc później Chiny zalały cały rynek tą substancją. Smutne jest to, że pod koniec swoich lat, jego żona ze względu na kosztowne zabiegi medyczne poinformowała świat o możliwości wsparcia, w celu dalszego leczenia jej męża. Zazwyczaj badał związki aż dotarł do ich aktywnych właściwości i następnie zajmował się, pracował nad czymś innym. Badał sam, z żoną i nielicznym gronem swoich zaufanych przyjaciół. On miał wielki wpływ na tzw "drug market" ale większych korzyści z tego nie czerpał, to w zasadzie ludzie którzy rozpowszechnili informacje o tych substancjach a najwięcej zarobiły na tym Chiny i inne kraje specjalizujące się w syntezowaniu środków psychoaktywnych. Dał od siebie tyle dla całego społeczeństwa a w zamian nie otrzymał praktycznie zbyt wiele.
Mimo, że młody dziennikarz doświadczył wielkiej przyjemności spotkania się i porozmawiania z nim, to jednak nie jest on zbyt bystry, bo na pytanie Sashy- Gdybyś miał kontakt z substancją, nieznaną ale miałbyś świadomość, że ze względów strukturalnych można się domyślać że ma właściwościowi psychodeliczne ale nigdy nie została przebadania, od jakiej porcji byś zaczął?
Kiedy młody powiedział, ze prawdopodobnie nie była by aktywna poniżej 1mg. (tutaj śmiech Sashy) Młody opowiedział, że wystartowałby z 1mg. Tutaj Shulgin wytłumaczyłby jak należałoby zaczynać, zaczynając nawet od jedno-tysięcznej. I tak stopniowo z dnia na dzień lub po dwóch zwiększać o mikrogram aż w końcu dojść do aktywnej dawki, ale nigdy nie wiesz jaki będzie efekt, jak zadziała.
Trzeba też wsiąść pod uwagę, ze dawkowania shulgina są tymi najbezpieczniejszymi, zalecanymi, jednak z wiekiem jego organizm mógł już mocniej oddziaływać na mniejsze dawki, dlatego wiele osób pochodzi sceptycznie do podanych dawkowań, jak i dawkowań na erowid.
No po prostu geniusz, nie można go obwiniać za śmierci ludzi którzy przedawkowali, utracili kontrolę nad swoją psychiką, jeśli już to producentów, laboratoria i lekkomyślność użytkowników. Jednak na samym początku Shulgin zrobił jednego dilla z tzw" Angels of Hell" i chyba sprzedał im kilo DOM po ileś tam mg na pillsa. Gdzie ludzie wariowali po kilku takich magicznych pastylkach podczas festiwali gdzie hipisi odlatywali na Golden Gate Park Human Be-In. %-D
To jednak był jedyny incydent. ;-)
To co najciekawsze, że podczas swoich lat, kiedy najintensywniej pracował w latach 60-70, i jego zapiski o nowych substancjach ze względów prawnych nigdy nie ujrzą już światła dziennego.
Drugie tyle jak nie więcej, zapewne zabrał ze sobą na drugą stronę ...
Jednak jak widać, pomimo różnych chorób i już swojego wieku do ostatnich lat cieszył się wielkim poczuciem humoru i praktycznie zawsze był uśmiechnięty. :-)
Podczas oglądania zwrocie uwagę na jego potężna kolekcję ogromnych kaktusów, szczególnie tzw. penis cactus %-D

Nie wiem czy wiecie ale żył sobie spokojnie na uboczu i miał własną ulicę. Shulgin Road. Jeszcze nie tak dawno dzięki duckduckgo maps można było odbyć wirtualną podróż po jego posesji i między innymi zobaczyć wielki płot i drzwi do jego laboratorium gdzie odbywały się cuda.
Niestety sprawdzałem dziś i już niestety nie można zobaczyć w 3d tej ulicy, tak jakby została wymazana, a szkoda bo wiele ciekawych tam rzeczy można było zobaczyć.
Shulgin Rd, Lafayette.

No wielka szkoda, niech spoczywa w spokoju.
Spoiler:
Maybe the Chinese were using second class citizens as guinea pigs for the initial human trials of their new drugs.
Kwiecień plecień co przeplata trochę kwasa, trochę lata
  • 67 / 1 / 0
Wow, Witkacy - zamieszczaj więcej takich ciekawostek jak znajdziesz :)
narkotyki są fajne
słucham ALCMDZ
"dam ci rade pierdol zielsko bo ci zielsko dziury w mózgu bierz giebla i idź na imprezę ziom"
  • 677 / 1 / 0
Myślę, że po tylu psychodelicznych podróżach i szczęśliwym, twórczym życiu trafił bezpiecznie do Domu.
delikatny jestem na zwale.
  • 1329 / 58 / 0
CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 57 / / 0
Polecam film "Dirty pictures", bardzo przyjemny dokument pokazujący jak żył Shulgin.
  • 5299 / 104 / 0
Nie martwcie się ćpuny, Simon Posford a`ka Hallucinogen oraz Raja Ram jeszcze żyją i nadal robią muzę najprzekrzywiejszą w całej galaktyce i jeszcze trochę będą zalewali nas pogiętymi brzmieniami, a oni też ze światem fraktalowym bardzo związani i nie tylko dla mnie to wręcz zażyciowe legendy i ikony kolorowe do nieskończoności potęgowanej nieskończonym wykładnikiem. Czyli nie jest źle :)
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 367 / 7 / 0
Szkoda nie będzie nic nowego penie dlugo
Uwaga! Użytkownik wujciodobrarada nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.

Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata