Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3309 / 21 / 0
To zależy, mnie profil niektórych dopalaczy pasował bardziej od trawy. Zresztą były okazje na dopy, a były na trawę.
  • 461 / 7 / 0
Ja do dopalaczy, mam takie podejście jakie mam: CHUJSTWO! (i zdania nie zmienię) po mj nigdy nie rzygałem (nawet jak byłem tak zajebany, że ruszać się nie umiałem:D) a po dopalaczach jakieś 10... gdzieś na 15 (około) prób. /+ objawy "zatrucia" których nie chce mi się wypisywać.

A prawda jest taka, że (już to pisałem nie raz - i nie tylko ja), że na THC nie ma zamiennika i nigdy nie będzie... co marihuana to marihuana, a nie jakieś chemiczne gówno wypalające dziury w głowie.

Dziękuję.
Uwaga! Użytkownik elitesse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6191 / 439 / 12
JWH-122 chyba jest najbliższe profilem do kannabinoidów naturalnych. Może trochę bardziej energetyczne, mniej też dziwnych rozkmin.
  • 36 / / 0
Zacznijmy ,ze samo THC daje chujową faze. Wiec dziwi mnie pisanie ciagle o THC i THC. mj nie posiada tylko THC.

Zanim zacznie sie sapanie do mnie: http://www.youtube.com/watch?v=T2cAFRAX3Gs
  • 656 / 12 / 0
Najbardziej zblizone struktura jest CP 55940 i HU-210, obydwa sa trudno dostepne, 2gie bardziej od pierwszego, dlatego tylko pierwsze mialem okazje sprobowac, dziala nawet fajniej niz THC bo dluzej ale do codziennego palenia nadaje sie tylko stare sprawdzdone THC moim zdaniem.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2011 przez Mayday, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 6191 / 439 / 12
IMO do codziennego palenia nadają się kannabinoidy indolowe, zadziwiająco małe dziury w głowie robią. Po mieszance z HU-210 palonej raz już była dwudniowa wyrwa, po tygodniowm ciągu marihuanowym (jak to patologicznie brzmi! :O) też była kilkudniowa dziura. Po wspomnianym JWH-122 - parę miesięcy - a zjebanych dni nieco więcej niż siedem. Po JWH-210 już było gorzej, ale przy racjonalnym paleniu (~30mg/24h) także nie było tragicznie, po uprzednim miesięcznym jarańsku.
  • 2814 / 14 / 0
Mayday pisze:
HU-210
Ono było dostępne. Nawet było obecne w mieszankach ziołowych typu 'Spice'. Trudność w dostępie wynika z kontroli na terenie RP[1].

Przypisy
  1. Ustawa z dnia 10 czerwca 2010 r. o zmianie ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii(Dz.U. 2010 nr 143 poz. 962) (PDF)
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 418 / 2 / 0
popróbuj mixów różnych kanna, w róznych proporcjach, moze wyjdzie cos podobnego, chociaz w malym stopniu przypominajace działanie mj
  • 641 / 16 / 0
Ja przeciwnie - szukam kannabinoidów, które znacznie odbiegają od działania THC, sorry za oftop, ale nie chciało mi się zakładać nowego tematu. :)
  • 156 / 2 / 0
elitesse pisze:
po MJ nigdy nie rzygałem
ja parterów po mj zakończonych pawiem bym na rękach nie policzył, po syntetykach nie przypominam se takiej sytuacji
elitesse pisze:
THC nie ma zamiennika i nigdy nie będzie... co marihuana to marihuana, a nie jakieś chemiczne gówno wypalające dziury w głowie.
to są różne substancje czynne, różne objawy i skutki, mj nigdy nie paliłem w ciągu 3 lat gdzie codzien w czasie dnia jestem 3/4 zjarany, dziury są ale po mj tez byly, sedacja była jeszcze większa, krótkie działanie i cena takich ciągów

nie jestem za syntetykami, gdybym mógł uprawiać na ogródku normalnie czy w domu kilka szt to bym sie nie zastanawial nad syntetykami choc tez ciekawe niektore sa w dzialaniu i raz na jakis czas dla odmiany bym chwycil
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej

Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.

Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie

Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.