Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 144 / 3 / 0
Bakardo pisze:
Zamiast zakładać nowy temat - dołączę się tutaj z pytaniem.
Otóż mam bardzo duży problem z podaniem donosowym. Jestem alergikiem, i każda próba podania czegokolwiek, nawet tabaki, kończy się kichaniem przez 10 min i katarem przez następne dwa dni. Da się coś z tym zrobić? Jest to dla mnie bardzo uciążliwe.
woda morska w sprayu i płukanie codziennie po kilka razy ale jesli jest to uczuleniowe to wrzucj oral
CZEKAM ZNÓW NA WAGE, SEDZIA W RĘKACH TRZYMA MŁOTEK.
  • 150 / 3 / 0
pennywise Co właściwie spowoduje spryskiwanie zatok wodą morską? Wydaje mi się, że to pomoże przy zniszczonym nosie, ja bardzo rzadko przyjmuję coś donosowo, bo zawsze się to tak kończy. Czy może uniewrażliwi nos i nie będę miał w przyszłości takich problemów?
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.