Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 78 / / 0
Fajnie, że znalazłam ten wątek. Kiedy zaczęłam brać amf okolice dookoła moich oczu zrobiły się fioletowo-zielonkawe. Kiedy pierwszy raz to zobaczyłam, to byłam pewna, że to rozmazany makijaż, ale niestety, nie zmyło się płynem do demakijażu.. :scared:
Teraz nie biorę od pół roku i zeszło mi to na tyle, że nie rzuca się w oczy specjalnie, ale nadal oczy mam trochę podkrążone. Nie wyglądam, jakbym miała umrzeć, ale po prostu wcześniej nigdy nie miałam czegoś takiego.
Do czego dążę - czy to może być sprawa wątroby, lub nerek? Albo złej diety?
  • 416 / 18 / 0
serum pod oczy? :)

drogie kosmetyki mogą pomóc lub specjalistyczne zabiegi dermatologiczne.

Ostatecznie chirurg i skalpel :D
  • 78 / / 0
bez przesadyy, aż tak tego nie widać. Głównie chodziło mi o to, czy coś takiego może być spowodowane niewłaściwą pracą wątroby - z ciekawości.
Jeśli chodzi o kosmetyki to próbowałam już wszystkich możliwych rzeczy, mam takie wrażenie. Zaczynając od kremów pod oczy w zabawnych małych słoiczkach, przez maści z apteki i mrożone łyżki. Szkoda hajsu, bo pewnie przyczyna tkwi w wewnątrz.
  • 1857 / 70 / 80
Można też to olać i przyjąć na klate?
  • 262 / 2 / 0
Jak byłem mały to non stop miałem podkrążone gały, okazało się ze winowajca była alergia.
jesli czytasz moj post, wez pod uwage ze jestem cyborgiem pod wzgledem tolerancji
  • 418 / 2 / 0
Jak ktoś ma z tym duży problem i ma kasy są specjalne zabiegu, wstrzykiwanie kwasu hialuronowego lub tłuszczu przeszczepionego np, z okolic brzucha. Podkrążone gały to często genetyka, cienka skóra pod oczami przez które prześwitują naczynka krwionośne dając wrażenie sińców pod oczami :)
  • 78 / / 0
a na cholerę kwas hialuronowy sobie wstrzykiwać, tym bardziej tłuszcz pod oko? Już pomijam to, że zasinienie jest nie tylko pod okiem, ale i nad, tam gdzie się w reklamach łapią ludzie jak mają zapalenie zatok - tak nad wewnętrznymi kącikami oczu.
I nadal nikt mi nie odpowiedział na pytanie co "wewnątrz" organizmu może coś takiego powodować. Nie wiem, może papierosy? Palę e-fajkę praktycznie cały dzień, więc dosyć obficie się nikotynizuję.
u mnie to nie jest kwestia genów, wcześniej tak nie miałam. Inna sprawa, że u mnie też to trochę bardziej widać, bo mam bardzo jasną cerę.
  • 190 / 6 / 0
Podkrążone oczy mogą sugerować kłopot z nerkami.
Na sine pod oczami pomagają okłady z ciepłych torebek po czarnej herbacie, obkurczają się naczynka i oczy odpoczywają, opuchlizna znika.
Pomaga też smarowanie żelem z arniką, fajny efekt.
Częściowo można zamaskować cienie opalając się.
  • 78 / / 0
próbowałam herbaty, próbowałam też żelu z arniką, żelu ze świetlikiem i stosowałam to nawet długo. Na inne siniaki fakt, pomaga trochę, ale na te akurat niestety nie za bardzo.
  • 418 / 2 / 0
Tanana, po co? Poczytaj trochę to zobaczysz. tak w skrócie minimalizuje efekt sinych oczów. Oczywiście gdy są genetycznie uwarunkowane te cienie/sińce. Kiedyś miałem obsesje na tym punkcie bo sam mam trochę podkrążone z natury gały i się czytało wiele i myślało nad różnymi "trikami" Ale na szczęście przeszło to tylko sińce. Nie są jak limaaa tak opór więc nie ma lipy. Różnie bywa. Naczynka krwionośne prześwitują przez cienką skórkę dając efekt sińców. Zabieg o którym mówię sprawia że ta skóra jak by się odsuwa od naczynek. Zresztą jest duckduckgo, i wystarczy wpisać "sińce pod oczami przyczyny" i wszystko jest. Od anemii, braku żelaza po genetykę. Wiele opcji.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.