...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 5299 / 106 / 0
Fajne rzeczy piszecie dotyczące co i jak myśleć. Ale to nie takie proste, koledzy. Za mną amfa chodzi ciągle. Powtarzałem jej definitywny koniec, a i tak od czasu do czasu. Nie wiem, może miesiąc minął, może półtora. I tak wiem, że przyćpam, ale nie w najbliższej przyszłości. Po prostu "po chuj?". Trzeba zdać sobie sprawę, że jest fajnie, bo jest, zaprzeczy ktoś? Będzie ciągnęło bo będzie. Ale czy naprawdę warto? Ile tego spida jest w spidzie, jakie tam syfy są, tak - wiem - to nie przekonuje żeby zaraz Władysława Andrzeja zapodac odkurzaczem zwanym nosem. Trzeba coraz rzadziej, coraz rzadziej, pomijając siebie, myślicie, że rodzina nie wie, że biegacie nafurani? Nie wiedzą czym, skąd, gdzie, jak, od kogo, nie muszą, bo sam fakt daje im do myślenia pt. znów się naćpał. Wiecie, naprawdę nie chodzi o to, żeby definitywnie przestać, przyjemności są po to, żeby sobie dogadzać, ale nie można kurwa pozwolić, żeby jakiś chujowy proszek zdominował Wasze świadomości. Jeśli będzieta chcieli wyeliminować amfę raz na zawsze, to wierzcie, każda następna belka będzie dla Was upadkiem, bo znów się nie udało. Zapanujcie nad dawkowaniem i częstością, stopniowo wypierajcie spida ze swojego życia. Wielu osobom udało się z dnia na dzień, ale oni może kilka razy przyjebali, przestali i czują się dumni. Dumnym można się czuć, jeśli po roku walki ze zmniejszanymi dawkami mówi się, że wreszcie to JA panuję KIEDY, a nie KIEDY (czyli kiedy tylko mozna) panuje nad moim JA.

Powodziska :heart:
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 701 / 318 / 0
Witam
Od od około 3 miesięcy biorę codziennie 0,2 g amfetaminy jedna kreska dziennie. Wiem że to może niewiele lecz ciężko mi przeżyć 1 dzień bez ścierwa. Jak to odstawić ?
Jakie leki mi mogą w tym pomóc ? Czy Relanium będzie dobrym rozwiązaniem na pierwsze dni detoksu ?
Pozdrawiam
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 1 / / 0
Czy detox warto zaczynać od pytania, jakimi psychotropami chcemy zastąpić narkotyk ?

Raczej nie. Uważam, że warto je zadawać, kiedy uda nam się przeżyć bez nosków pierwsze kilka dni. Spanie i ogólna apatia, która będzie nam towarzyszyła po 24 h od ostatniej aplikacji, skutecznie wprowadzi w stan 'hibernacji'. Wg. mnie Jeśli chcemy rzucać, to musimy poczuć, że boli. Kiedy przestanie - Warto zainteresować się dietą, oraz próbować zbudować od początku swój system wartości a z nim plan dnia. Tylko wtedy stworzymy katalizator do skutecznego wypchnięcia nałogu z naszego życia. Dobrym pomysłem jest znalezienie sobie wsparcia w postaci nie kirającego przyjaciela/rodziny/psychoterapeuty. Brzmi łatwo, a jednak za tymi zdaniami kryje się solidna walka..o siebie.

Zarejestrowałem się tutaj, ponieważ walczę. Kiedyś chłonąłem wiedzę jak co działa, co z czym, a dlaczego tak, A nie inaczej. Dziś ?, Chciałbym spróbować pisać...może kiedyś pomóc komuś innemu.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.