W moim przypadku udało mi się o kilka spraw zadbać, bo kompa uratował truecrypt, telefony zadbane i służyły do pracy i życia prywatnego zawsze. Nie było żadnego świadka związanego ze sprawą poza mną Około kilkadziesiąt potwierdzeń nadania listów i paczek z fikcyjnym nadawcą. zostało moją tajemnicą jak i wszystkie pozostałe szczegóły, ze względu że nie złożyłem żadnego zeznania podczas całej sprawy ;-)
A za 4-MEC nie masz sprawy karnej?
Sprawa potoczyła się następująco:
Napisałem z adwokatem obfite odwołanie od decyzji sanepidu. Czekałem długo na odzew. Sanepid przysłał pismo, że przedłuża sobie termin wystawienia decyzji o miesiąc (do 4. stycznia). Widocznie nie mogli poradzić sobie z odpowiedzią na moje wyczerpujące akapity. Decyzja dotarła do mnie 24 stycznia. Niepomyślna. Sanepid nie cofnął decyzji i postanowił kopać pod sobą dołek. Powodzenia.
Sprawa oczywiście od razu poszła do komornika skarbowego, dostałem do niego wezwanie. Pogadałem z gościem, ustaliliśmy, że jestem słupem i taka też opinia komornika zostanie odesłana do sanepidu, że żadnego dochodu ani majątku nie posiadam. Podałem mu na podkładkę dokumenty, że odwołuję się i pozywam sanepid do sądu administracyjnego.
Jednocześnie w przyszłym tygodniu idzie pozew do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego skarżący decyzje.
To na bieżąco w skrócie tyle. Dalsze relacje wkrótce ;-)
Po napisaniu odwołania, wojewódzki sanepid uchylił karę 20tys i przekazał sprawę do ponownego rozpatrzenia.
Niestety stwierdził iż jestem bezsprzecznie winny lecz w postępowaniu były nieprawidłowości, a więc muszą przeprowadzic je jeszcze raz.
Czyli poprostu jeszcze raz to samo tylko zrobione poprawnie będzie i i tak dostanę tą karę.
Ale narazie cieszę się, że dostałem szansę na obronę. Co zrobić?
Zgłaszać jakieś dowody? Wnioski? Jakie?
Prosze o pomoc. Sprawa świeża.
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami
Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.