Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 502 / 42 / 0
Z tymi czasami to kojarzy mi się przede wszystkim marycha jarana bez skrępowania na ławkach i przystankach, wtedy nawet psy nie znały tego zapachu ;) Pamiętam jak w chuj trudno było się ustawić z dilem bo nikt z nas nie miał komórki i trzeba było dzwonić z domowego. Zresztą u nas była taka zasada że jak ktoś w wieku 18-25 lat miał telefon komórkowy (wielka cegła sony ericsson z antenką) to albo był dilerem albo jego ojciec zapierdalał w Reichu %-D Mieszkałem w małym miasteczku a na moim osiedlu było kilku helupów-odpałowców gotujących u jednego z nich na chacie a potem noddujących na klatce, oni byli zawsze ostro gonieni przez starych i młodych, jak patrzyłem na nich to mówiłem sobie że nigdy nie spróbuję helu, no cóż - życie bywa pokrętne ;) Poza tym w kurwę małolatów kirało klej i rozpuchy, jak się wchodziło do piwnicy to leżało multum toreb ujebanych butaprenem.
A jak z lekami ? Dużo leków wycofali z obrotu ? Jakieś barbi czy coś. Jak to było z aptecznym ćpaniem ?
To już nie z własnych opowieści ale znajomego helupa: na pewno był reladorm (diazepam+cyklobarbital) który sporo osób dobierało do helu. Sam pamiętam że był thiocodin, ale nikt tego nie ćpał z mojego otoczenia bo nikt nie wiedział że można :P
  • 3854 / 316 / 0
Co do leków, to było kiedyś coś takiego, jak Astmosan. Mieszanka ziołowa, która zawierała chyba liście pokrzyku, bielunia dziędzierzawy, i czegoś jeszcze. Zamiast palić tą mieszankę, można było sobie ujebać z tego herbatkę, i mieć niezłą jazdę. Tak mi kiedyś gadał stary ćpak, podjeżdżający pod czterdziestkę.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 5 / 0
Kiedyś też benzydamina była dostępna w tabletkach 50mg (Benalgin).
  • 502 / 42 / 0
Tak dokładnie też pamiętam o tym z opowieści chociaż nigdy tego nie widziałem, mówiono mi że "po tym się łapie niewidzialne muchy". Mało kto to palił, jedli te papieroski głównie.
  • 373 / 37 / 6
jakość była nieporównywalna białego 10 lat temu.
Teraz ... :nuts:
  • 510 / 6 / 0
ShadySharky pisze:
Acidor pisze:
Kiedyś było lepiej lol
Gówno nie lepiej, jak kolega wyżej napisał, przy obcykaniu teraz możesz mieć wszystko, nie ruszając się z chaty, RC jak i klasyczne dragi.
Kiedyś trzeba było kołować, uganiać się, a i czystość niepewna, teraz możesz mieć towar w kryształach 99% czystości..

Myślę że teraaz jest lepiej i to o wiele lepiej, mozna miec wszystko, bardzo dobrej jakości, wystarczy obadac temat i byc obcykanym.
Debile są eliminowani, lub krojeni, a elita ćpa najlepszy koks. :finger:

PS. Ja uzywam tylko legali. :finger:
Zależy co kto bierze. Dla opiatowców czasy na pewno zmieniły się na gorsze. Nie ma już wszechobecnych pól maku wysokomorfinowego na wyciągnięcie ręki, a kiedyś jechałeś w Polskę i ścinałeś tego ile tylko chciałeś. Teraz w tym celu trzeba zapierdalać aż do Czech (o ile ktoś mieszka przy granicy to nie problem, ja niestety nie mam tego szczęścia).

@Squarepants
Czuje smutek i wkurwienie po obejrzeniu tego filmiku. Kiedyś było zajebiście. Teraz mamy pojebane prawo.
Uwaga! Użytkownik qarhodron nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3854 / 316 / 0
Shrank23 pisze:
jakość była nieporównywalna białego 10 lat temu.
Teraz ... :nuts:
Ćpuny, którzy są starsi ode mnie o te parę lat, powtarzają to samo. Z niebywałą nostalgią wspominają czasy, kiedy jeszcze sprzedawano setki po 10 zł.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 5 / 0
Teraz jest whuj lepiej może nie lokalnie, ale generalnie heh
  • 163 / 5 / 0
obstaje przy tym ze kiedys bylo lepiej kwas zrywal beret feta wypierdalala w kosmos po fajce haszyszu podrozowales przez bajeczne krainy dzis tylko elyyta cpa dobry sort reszta wpierdala gowna
  • 373 / 37 / 6
Procent tu nawet nie chodzi o to ile można było kupić ale jakość :'( , z butów wyrywała mała kreseczka. Teraz nie dość ,że nie śmierdzi tak jak kiedyś to jest G warta ( nie biorę kilka lat , ale wiem jaka jest jakość .... no chyba ,że ma się super dojścia tak jak ktoś wyżej napomniał )
ODPOWIEDZ
Newsy
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.