Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 36 / / 0
Zawiasy można stosować przy karze do 2 lat, a nie zagrożeniu karą 2 lat. Czyli nawet jak ktoś dostanie 2 lata za dilerkę (zagrożenie 10 lat), to może dostać w zawiasach. Gdyby było inaczej, nawet za posiadanie wszyscy szli by do pierdla (zagrożenie 3 lata).
  • 9 / / 0
po 1 jak Ci nie zarekwirowali komputeraa do tej pory to male szanse by to teraz zrobili. Wydaje mi sie, ze zeznania Twojego kumpla moglybyc przez panow w niebieskich mundurach wymyslone, abys sie przyznal. A jesli to prawda to gratuluje znajomego....
  • 9 / / 0
CSM pisze:
po 1 jak Ci nie zarekwirowali komputeraa do tej pory to male szanse by to teraz zrobili. Wydaje mi sie, ze zeznania Twojego kumpla moglybyc przez panow w niebieskich mundurach wymyslone, abys sie przyznal. A jesli to prawda to gratuluje znajomego....
Jutro ide porozmawiać ze wszystkimi znajomymi którzy w tym uczestniczyli i mam nadzieję, że dowiem się dokładnie co zeznał przeciwko mnie. Zeznania czytali z kartki (2 strony a4), nie znam podpisu kolegi ale kartka z zeznaniami była podpisana na dole, do tego cała sytuacja opisana była zbyt dokładnie by była wymyślona przez niebieskich.
  • 9 / / 0
Umorzone, bez żadnych pism czy wniosków. Dzisiaj dostałem list polecony. EoT.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.

Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.