Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
hyber123 pisze:W marcu byłem u psychiatry,stwierdził że jestem zdrowy, raczej nie mam depresji -na życie za bardzo nie narzekam, a za każdym razem jak biorę dxm mam myśli samobójcze, im wyższa dawka tym mocniejsze i boję się że pewnego razu przegnę...Co najgorsze, nawet na trzeźwo zaczynam odczuwać silną niechęć do życia i chęć zakończenia żywotu.Czy dxm już doszczętnie namieszał mi w mózgu czy po prostu muszę udać się do psychologa ?
Sent from my LG-E610 using Rozmowy [H]yperreala mobile app
ragnarock pisze:Sam trip w moim przypadku nic takiego nie wywoływał, zwał na drugi dzień był różny, ale zazwyczaj byłem o wiele bardziej wesoły niż na trzeźwo.
Tak swoją droga być może kogoś zgniotło to, że znów jest w szarym świecie i zrobił to, co zrobił :)
Sent from my LG-E610 using Rozmowy [H]yperreala mobile app
PS. Swoją drogą ta teoria o harmonii i porządku tłumaczyłaby, dlaczego tak wiele osób stwierdza, że jednym ulubionych albumów, do słuchania po deksie, jest Tool - Lateralus.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.