Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 545 / 8 / 0
Po chuj wypełniałeś papiery jak nie zamawiałeś paczki ? Coś kręcisz. Za te jebane papiery pójdziesz siedzieć. Jakby mi ktoś coś przysłał do podpisania to był to wyrzucił. Wszystko co podpisujesz powinieneś dokładnie przeczytać i wiedzieć co to jest i jakie są konsekwencje podpisu. Jak mogłeś podpisać oświadczenie o zawartości paczki której nie zamawiałeś ?
  • 934 / 12 / 0
Byłem u prokuratora i sprawa jest o przemyt. Okazało się, że Pani z UPS najwyraźniej złożyła zeznania, że bardzo chciałem ową paczkę dostać a było tak jak napisałem: nie zamawiałem, ale jak ktoś do mnie paczkę wysyła to ją odbieram. Wypełniłem wysłane przez nią dokumenty i odesłałem z powrotem, o czym chyba zapomniała prokuratorowi powiedzieć bo był zaskoczony taką informacją. Na szczęście maila mam i już drukuje sobie wszystko by wysłać do prokuratury.
Nie sądź że ktoś potraktuje twoją prośbę poważnie w sytuacji, kiedy twierdzisz że otrzymałeś już pierwszy wyrok i masz postawione kolejny zarzut, a ty piszesz że nie wiesz nawet co było faktyczną zawartością przesyłki? :-D Nie podali Ci o przemyt czego masz zarzut i kolejną sprawę, prokurator też zapominał Ci o tym powiedzieć kiedy rozmawialiście :-P? Bądźmy poważni, albo nie wiesz o czym piszesz i wymyśliłeś całą sytuację, albo jeszcze nie wiesz jak bardzo potrzebujesz prawnika :-p Brakuje Ci chyba wyobraźni i znajomości podstaw działania prawa ;-), nie licz że ktoś tu będzie Ci z sensem radził jak by w tej sytuacji znaleźć wytłumaczenie na twoją obronę, a które przeszło by później w sądzie, to absurd..

Ale żebyś nie płakał jacy tu wszyscy są na haju i majaczą tylko o papierniczym, odpowiem Ci jak teoretycznie w takiej sytuacji byś się znalazł wg tego co napisałeś:

Argument że nie zamawiałeś przesyłki i tłumaczenie że jak ktoś wysyła Ci paczkę to ją odbierasz, raczej nie stanowi w tej sytuacji żadnego argumentu na twoją obronę w sądzie, gdybyś nie potwierdził najpierw kurierowi, że to twoja przesyłka i w dodatku już wcześniej zamawiałeś ową substancję i sam przesłałeś następnie wypełnioną fałszywą dokumentację, co stawia Cię dokładnie w świetle przedstawionym przez kuriera, potwierdzającym twoje chęci do jej odbioru i de facto potwierdzenie próby przemytu, powiedz co mogłeś mieć na celu z perspektywy sądu, odsyłając spedytorowi fikcyjne dokumenty, przesyłki z chin zawierających jakieś chemikalia, a której twierdzisz że nie zamawiałeś i nie miałeś pojęcia o jej faktycznej zawartości? %-D
  • 984 / 6 / 0
ponad kilo to też nie jednostka masy
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2012 przez toshiro mifune, łącznie zmieniany 1 raz.
głupio wyszło...
  • 4 / / 0
Pierwszy wyrok był właśnie za wypełnienie dokumentów przewozowych.
a kto powiedział, że to jednostka masy, po prostu nie pamiętam ile dokładnie tego było... 1,3 z hakiem czy coś.
w tym co mi wysłała pani z ups jest 1,5 kg http://imageshack.us/f/62/meeti.png/ i na tej podstawie napisałem co to jest metyloceluloza z informacjami zaczerpniętymi z wikipedii.
  • 984 / 6 / 0
no ale czy wiesz co to jest? 100k za kilogram to cholernie dużo, kilo mefa czy inego ketona to kilka/kilkanaście tyś zł
celuloza chyba nie...
głupio wyszło...
  • 625 / 28 / 0
nie rozumiem w ogole tej nitki
jaka narkomania, jaki psychotrop, przecież metyloceluloza to zwykle gówno jakiś wypełniacz i srodek przeczyszczajacy, to jakbyś dostał bagiete za zamawianie skrobi ziemniaczanej albo glukozy
do czego to się w ogole nadaje ?
do mieszania z towarem zeby robic ludzi w chuja jak się handluje ?
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem, czas straci wtedy znaczenie, gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli.
  • 2362 / 29 / 0
chodzi o to, że to nie była celuloza
BS
  • 406 / 2 / 0
rozumiem że zapłaciłeś już te 100 tysięcy, czy dostawca wysłał ci w ciemno towar za taką cenę?
  • 640 / 7 / 0
Nie no wyrok za płyn do czyszczenia szyb to jakiś absurd.
  • 1 / / 0
nie ogarniam tego jeżeli tego nie zamawiałeś to poco odebrales telefon mówiąc a zamawiałem mogłeś się chociaż domyśleć czego oni chcą i w jakiej sprawie do ciebie dzwonili ...Było powiedzieć że nic nie zamawiałeś dziekuje pomyłka... i sie może nie zastanawiałes co sie z nią dzieje przez taki okres .......Poza tym Policja by była odrazu u
Cb oni się nie bawią w telefony i wątpie że takie żeczy kurierowi mówią .....Haha Jedziemy Do Cb w sprawie Paczki Schowaj sie hahah
Uwaga! Użytkownik 22fight nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".