Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
fotoperiod (tzw.bezwzględna noc, dzień)+temperatura (odpowienia różnica temp. dnia i nocy nawet gra role !)
zielonypanowinietywbialyszal pisze: hm... a ja czytam wlasnie ze nawet swiatlo latarni ulicznej nie w domu a na ulicy
zielonypanowinietywbialyszal pisze: - kim ty jestes? jesli chodujesz planta na parapecie - o to chodzi ]
Tak hoduje różne rośliny, od dwóch lat. A z tego co czytam to Ty dzielisz się przeżciami kuzyna :> To jest roślinka taka jak wszystkie. Łodyga, liście, system korzeniowy i kila zależności sterujących jej życiem.
zielonypanowinietywbialyszal pisze: fotoperiod (tzw.bezwzględna noc, dzień)+temperatura (odpowienia różnica temp. dnia i nocy nawet gra role !)
ps. czy ktoś mi może powiedzieć za co ta gwiazdka przy ksywce
ps. czy ktoś mi może powiedzieć za co ta gwiazdka przy ksywce ]
"Autor Wątka"
Skończcie dyskusję nie na temat.
zielonypanowinietywbialyszal]
przepraszam za to. sam psioczyłem na kłótnie w wątkach, na wzajemne ataki i animozje, które rozwalają tylko wątki, a sam tu zacząłem to robić
GrupaOlewającaWładzę pisze: "Dawkowanie palonej Szałwi (liście przeciętnej mocy)
Lekko 1/4 g
Przeciętnie 1/2 g
Mocno 1 g" - tylko powiedz jak można odmierzyć np. 1/2 g bez dokładnej elektronicznej wagi i się nie pomylić (nie odmierzyć np 2g). Nie lepiej by było np lekko - 2-3 średnie liście?
chyba nie rozumiem aluzji
Ja mam inne pytanie - powiedz jak jednorazowo chcesz zaciagnac 0,5-1g suszu salvii ? zaluje ze nie cwiczylem pletwonurkowania... ]
Jednorazowo nie znaczy, że za jednym zaciągnięciem. Czyżbyś był aż tak tępy? Jednorazowo w sensie jednego palenia. Przemawia to jakoś do Ciebie?
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.