Procent pisze:Ktoś mi mówił kiedyś o jakimś domowym sposobie, który zawierał spirytus, i chyba grzane piwo (dokładnie nie pamiętam). Podobno szybko idzie się w kimę, a z koszulki i pościeli można wyciskać pot. Naprowadzi mnie ktoś ?
W sumie to ćpam gripex, do tego jw czosnek\cebula ciepła herbata\ciepłę mleko i miód. No i oczywiscie jaranie :cheesy:
gorąca herbata z sokiem malinowym - działa napotnie
herbatka z kwiatu lipy albo z bzu czarnego (np. herbapolu) - działa napotnie, przeciwgorączkowo
czosnek - na kanapce rozgnieciony z solą, dla wrażliwszych wciśnięty do ciepłego mleka z miodem, wiadomo, że czosnek jest naturalnym antybiotykiem
można też zrobić syrop z cebuli: pokroić dużą cebulę w plasterki, wrzucić do słoika i zasypać 10 łyżkami stołowymi cukru, przykryć, odstawić, poczekać. pić 3 x dziennie po łyżce. nie wolno trzymać na słońcu, bo straci właściwości.
ziele tymianku - zalać łyżeczkę 1/2 szkl. wody, odstawić, pić 3x dziennie pól szklanki - na kaszel, działa wykrztuśnie
na zatoki i oskrzela- najlepsze inhalacje z olejków eterycznych np eukaliptusowy, tymiankowy, sosnowy, anyżowy
to tyle, jeśli chodzi o naturalne sposoby
Procent pisze: Ktoś mi mówił kiedyś o jakimś domowym sposobie, który zawierał spirytus, i chyba grzane piwo (dokładnie nie pamiętam). Podobno szybko idzie się w kimę, a z koszulki i pościeli można wyciskać pot. Naprowadzi mnie ktoś ?
Ugh pisze: Swoją drogą, kiedy byłem w kodeinowym ciągu, i przez ponad rok jechałem systemem parę Antidoli dziennie (po ekstrakcji) nie miałem żadnego przeziębienia, choroby. No nic. Widocznie ten paracetamol zapobiega wszelkim złym następstwom - pewni i do HIVa by nie dopuścil.
Wychodzi jakoś 1800-2400mg kwas acetylosalicylowego.
Niby to jest przegięcie już , ale po takim trzaśnięciu nie ma mowy że wstanę rano chory , wszystko odchodzi razem z potem ;P i jakoś tak fajnie się odlatuje po takiej dawce aspiryny.Wydaje mi się też jak by serce bardziej uspokojone.
No i dużo płynów, najlepiej herbatka z cytrynką :)
Nie zartuje, bedac w ciagu nawet katar nie jest w stanie dopasc, a przy zmeczeniu i przeziebieniu od reki lagodzi objawy
Poza tym gorąca kąpiel. Sposobem, który u mnie się sprawdza jest też kieliszek ( może 2 ) wódki z pieprzem, a potem długi sen - rano czuję się jak nowo narodzony, chociaż w nocy pościel jest mokra od potu.
Do tego wszystkiego, standardowo witamina C - najlepiej w naturalnej formie.
Paracetamole i polopiryny i inne gady oslabiaja watrobe przez co organizm sam bedzie gorzej walczyl z chorobą :]
Zazwyczaj pomaga mi domowej roboty grzaniec i dużo czasu w łóżku . Jaranie może jakoś wielce mi nie pomaga, ale przyjemniej się przynajmniej wyleguje .
A i sex jest dobry na przeziębienie :)
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.