Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 5299 / 105 / 0
Chuj wie z tym sprawdzaniem, więc się nie wypowiem. Zbastuj z alko, zobacz czy będą badali, podejrzewam - podkreślam - podejrzewam, że będą mieli wyjebkę, acz nie zdziw się, jeśli wezmą na test. Dla świętego spokoju najlepiej zrób sobie przerwę, po prostu nie nadużywaj. Jak coś zwal winę na milocardin - zawiera co prawda śladowe ilości alko, ale zawiera. Jeśli masz ciśnienie, i naprawdę musisz przykurwić bronka z rana, to taka linia obrony może pomóc. Tłumacz tym, że to Twój pierwszy raz, że obawiasz się o swoją przyszłość, że zasrane papiery itd. Graj durnia. Ale wiesz co, zbastuj z alko, jego nigdy w Polsce nie brak, jeszcze nie jeden raz się napierdolisz, zresztą tak samo z dragami. Nie ma co ryzykować.

Jeśli masz dozór w domu, to na godzinę przed przyjściem kurwatora użyj odświeżaczy powietrza, przygotuj kawę, herbatę, graj gościa, któremu podwinęła się noga. Zobaczą, że ogarnięty typ i nie ma co się narzucać. Ładne ciuchy, wyperfumowany, na pełnym czilu stary jedź to daleko zajedziesz. Jeśli masz dozór na psiarni, to jw. - odstawiony, zapaszki, kulturalny język i nie unoś się gdy będą próbowali wyprowadzić z równowagi. Pisze w liczbie mnogiej o dozorcach, generalnie jest jeden.

Kilka razy dostałem kuratora, i za ostatnim razem kompletnie wyjebałem lachę. Raz się stawiłem na psairni i przez trzy lata, bo tyle miałem dozór, nie widział mnie sierżant Garsija ani razu więcej %-D Przekraczałem granicę na dłużej niż tydzień bez powiadomienia, wyjebane generalnie.

Nie mniej nie ryzykuj, jeśli każą zbastować z psychoaktywami to lepiej na jakiś czas zrobić przerwę, nóż widelec łyzka pomidor zrobią test i przejeb. Po co? Nie ma co się narażać. Pamiętaj - potrafi stosować taktykę wyprowadzającą z równowagi, nie ma co się wdawać w trolling, uszy po sobie i chuj - nie pogadasz z takim, on ma pilot, on ma władzę. Im szybciej przekona się dany kurwator, żeś luz spoko typ, tym szybciej się odjebie a i być może skróci dozór. Japa na kłódkę i pokora to klucz do sukcesu
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 5874 / 1214 / 43
Pamiętam jak do mnie kiedyś przyszła a tu totalna libacja. Dobrze ,że pizdy nie wpuściłem.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1079 / 126 / 3
Chuj wie z tym sprawdzaniem, więc się nie wypowiem. Zbastuj z alko, zobacz czy będą badali, podejrzewam - podkreślam - podejrzewam, że będą mieli wyjebkę, acz nie zdziw się, jeśli wezmą na test. Dla świętego spokoju najlepiej zrób sobie przerwę, po prostu nie nadużywaj. Jak coś zwal winę na milocardin - zawiera co prawda śladowe ilości alko, ale zawiera. Jeśli masz ciśnienie, i naprawdę musisz przykurwić bronka z rana, to taka linia obrony może pomóc.
Z alko to nie problem, w ogóle nie wiem po co mi to dojebali jak byłem trzeźwy a zawiasy i nadzór dostałem z 62.1 (THC). Chodzi mi o to czy mogę sobie zapalić czy ni cholery bo mi pobiorą wymaz i się dojebią?
Jeśli masz dozór w domu
Właśnie nie wiem jaki będzie czy policyjny czy kuratorski bo jeszcze nie mam wyroku w ogóle nie mam żadnych papierów bo mi nie chciano dać. W sobotę mnie wypuścili z 3 złotymi. Nawet kurwa sygnatur nie znam. Nic nie mogę zrobić. Wymazy i krew może pobierać tylko sądowy więc mi pewnie takiego dadzą.
graj gościa, któremu podwinęła się noga.
No bo mi tylko się noga podwinęła %-D
nóż widelec łyzka pomidor zrobią test i przejeb.
Generalnie już jest bo karany nie pójdę teraz ani do prawa pracować ani do ochrony a więcej nie umiem robić.
  • 5299 / 105 / 0
Możesz próbować dorwać pracę w wojsku. Z tego co wiem, w pewnym dolnośląskim mieście pracują byłe kryminały, tatuaże niemalże na ryju itd. Tylko bajer musisz mieć dobry
  • 2775 / 39 / 0
Może spróbować dopiero po zatarciu skazania, tj minięciu okresu zawieszenia kary plus 5 lat. Nie jest oczywiście powiedziane, że po tym okresie go przyjmą. To, że skazanie jest zatarte dla normalnych instytucji nie oznacza że w procedurze weryfikacyjnej takiej osobie się powiedzie.

Po przeminięciu okresu zawieszenia kary oraz jakiejś ilości czasu potrzebnej do zatarcia możesz pisać wniosek do sądu o wcześniejsze zatarcie skazania
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 105 / 0
Z tego co się dowiedziałem, to właśnie w niektórych przypadkach pewni ludzie przymykają oczy. Koleś świeżo po kryminale i to w dodatku recydywa, nie minęło pół roku od wyjścia z pierdla, dostał pracę w wojsku. W młodości miał odbytą służbę wojskową. Wszystko zależy od przełożonych. Nie wiem jak w przypadku zawiasów, no ale jeśli mogli przyjąć recydywistę, to czemu nie osobę z zawiasami. Być może doszło do jakiegoś przekrętu, znajomości itd. Nie wiem, nie znam się
  • 36 / / 0
BS pisze:
Może spróbować dopiero po zatarciu skazania, tj minięciu okresu zawieszenia kary plus 5 lat. Nie jest oczywiście powiedziane, że po tym okresie go przyjmą. To, że skazanie jest zatarte dla normalnych instytucji nie oznacza że w procedurze weryfikacyjnej takiej osobie się powiedzie.

Po przeminięciu okresu zawieszenia kary oraz jakiejś ilości czasu potrzebnej do zatarcia możesz pisać wniosek do sądu o wcześniejsze zatarcie skazania
Skazanie zaciera się samo 6 miesięcy po zakończeniu zawiasów, lub 10 lat po wyjściu z pierdla.
  • 5299 / 105 / 0
Dodam jeszcze od siebie gdyż uważam to za ważne, że gdy zawiasy się skończą, jeszcze przez pół roku należy pilnować się, by nie popełnić tego samego przestępstwa. Okres próby, czy jakoś tak
  • 1079 / 126 / 3
Dzięki za wsparcie.

Ale do chuja nie wiem jak z tymi wymazami, pobieraniem krwi itp. itd. jeszcze może będą kazali się spuszczać do próbówki. Ale może wbić w to chuja bo przecież nie ma paragrafu zakazującego posiadanie metabolitu we krwi, moczu czy gównie?

Kurwa i jeszcze nic się nie rozjebałem, trzech typów uratowałem przed dołkiem i karami a wszyscy się boją że jestem przypał i się boją nawet do mnie odezwać. Kurwa nie miał mi kto piwa kupić jak się bałem że mnie sklepowa wystrzela że kupuje musiałem żuli zaczepiać.
  • 1167 / 13 / 0
chomialka pisze:
BS pisze:

Skazanie zaciera się samo 6 miesięcy po zakończeniu zawiasów, lub 10 lat po wyjściu z pierdla.
Moja kuratorka powiedziała ze po odbyciu zawiasów i 6 miesięcy to mogę nawet na policjanta iść :D
ODPOWIEDZ
Newsy
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.