Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 154 / 1 / 0
Przeprowadzam wlasnie test.
Wczoraj zjadlem (jestem na buprze od lipca), ok. 3mg bupry (plaster pod jezykiem, bo chcialem zrobic przerwe 48h ale juz po 24 mnie rozbieralo a musialem byc w "formie).

Teraz wrzucilem 450mg antka, rozpuszcza sie, a ponad godzine temu zjadlem 80mg fexofenadyny + po wypiciu nektaru wrzuce aviomarin.

zobaczymy czy na tak niskich dawkach (bylem na dawce plastra 2 - 3mg doba) mnie trzepnie.

CZEKAJTA CPUNKI NA SPRAWOZDANIE !
Uwaga! Użytkownik FuckFriendz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 694 / 7 / 0
klepnie
i tyle
potwierdzone info
Uwaga! Użytkownik snooze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 761 / 11 / 0
Jak jest teraz z receptami na Transtec? Jeszcze jakieś półtora roku temu wszystkie dawki były na zwykłą (białą) reckę. W faq jest napisane, że tylko mniejsze dawki są na białą natomiast większe już na różową. Znalazłem w necie info, że rezygnuje się z różowych recek i od tego roku wszystko jest wypisywane na białą, tylko coś tam jest w kodzie.
Więc jak jest rzeczywiście, jeśli tylko mniejsze dawki na białą to jakie, czy to z wycofaniem różowych to prawda??
We are all singing, all dancing crap of the world.
  • 981 / 7 / 0
nie rezygnuja z różowych recept tylko lekarz w pewnych pzrypadkach mam prawo wypisac ci leki narkotyczny na białej ,najlepiej wejdz na strone http://www.lekseek.com wypelnij ankiete i dostaniesz poradnik dla farmaceuty za daemo jak wypisywac recepty i jak przyjmowac ,wszyskie leki w obiegu,ceny.ja cos tam pokombinowałem na stronie i dostalam jeden bezpłatny kiedys a drugi niedawno ten za 150 zł z płytką 500 stron styczen 2013 za darmo .
  • 268 / 6 / 0
ja niewiem jak to jest bralem 6 dni temu polamidon (metadon) 12ml iv przez 2 dni w sumie jestem przez 20 dni procz tego metadonu, wygotowalem caly plaster prawie a mnie nie smernal, a w niemczeh pol subutexu czyli 4mg po przerobieniu na i.v wjchalo i zrobilo dobrze.... te plastrry nie dzialaja, metoda wody..

dostalem dzis od lekarki na biala recepte paczke 50tek
  • 41 / / 0
Przeszukałem prawie wszystkie artykuły dotyczące metabolizmu buprenorfiny i nadal nie wiem które izoenzymy przemieniają w formę aktywną, a które w formę nieaktywną.

np cytat z "farmacja współczesna 2010"
W
metabolizmie buprenorfiny
uczestniczą izoenzymy CYP3A4 (przemiana 65%
buprenorfiny), CYP2C8 (przemiana 30% buprenorfiny), CYP3A5 oraz CYP3A7. Z uwagi na możliwość
zmniejszenia aktywności izoenzymu CYP3A4 u chorych z
ciężką dysfunkcją wątroby, zaleca się stosowanie
małych dawek buprenorfiny i
częste monitorowanie efektów klinicznych
a na wikipedi anglojęzycznej taki cytat przeczący temu u góry
Buprenorphine is metabolised by the liver, via CYP3A4 (also CYP2C8 seems to be involved) isozymes of the cytochrome P450 enzyme system, into norbuprenorphine (by N-dealkylation).
i kto ma racje?
just antraxkelso.
  • 283 / 1 / 0
No przecież oba cytaty podają to samo : Buprenorfina jest metabolizowana przez CYP3A4 i CYP2C8. Tutaj masz to dokładniej opisane :
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22037640
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 45 / 2 / 0
A propos skuteczności dostępności podjęzykowej bupry w plastrach, szczerze uważam, że nie wartio aplikować w czasie czynności obowiązkowych dnia, kiedy kontakt między ludzki jest wymagany i chcąc, nie chcąc plasterek w buźce nam przeszkadza w relacjach, ponieważ chcąc nie chcąc łączy się to z przełknięciem śliny (co by nie brzmieć jak sepleniąca idiotka :wall: ) i każdy, który tego używał dobrze wie, że następuje wtedy mniejsza wchłanialność substancji. Moim sposobem, choć może już i nie raz próbowanym i wspominamym, jest wzięcie bupry podjęzykowo 2h przed godziną wstania z łóżka (np. kiedy musimy wstać o 8, to ustawiamy budzik na 6, odklejamy plasterek, ładujemy pod języczek i śpimy dalej). :cool: O 8 budzę się z charakterystycznym szumem w głowie i przynajmniej w mojej sytuacji powoduje to że czuje się lepiej niż dobrze do końca dnia; :yay: Wobec czego ogromnie polecam. :old:
Biadoli wiecznie to dziewczę i deprawuje,
co ma tyłek jak błyszcząca cielęcina,
Rymować...... dobrze nie rymuje,
bo w głowie jej ino buprenorfina.
  • 357 / 8 / 0
czy bupra wychodzi na testach ? chodzi mi o wszystkie testy ale ze wskazaniem na te apteczne bo taki będę musiał do ośrodka kupić na wejście prawdopodobnie.
  • 12654 / 2452 / 0
Na standardowych "multitestach" będzie wynik negatywny. Są jednakże testy tylko na buprę (widziałem w USA - nie wiem jak w PL).
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.

„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.