Więc jeśli wenflon, to raczej trochę niżej, w połowie nadgarstka.
// Mi kiedyś przy oddawaniu krwi (charytatywnie), pielęgniarka wbiła igłę (duża, rozmiaru nie znam, ale z 1 mm minimum), przykleiła lekko plastrem, pompuję tę gruchę, by krew szybko wpompować do zbiornika, i po chwili plaster się odkleja, a igła z bata mi tak wyskoczyła, że aż z bólu zęby zacisnąłem. Bata mi nieźle rozjebała, aż krew się sączyć obficie zaczęła, a do tego w miejscu wbicia igły mam teraz pieprzyk, i kiedy robię sobie i.v. w tym miejscu (lewa ręka, zgięcie łokcia) muszę się wbijać obok...
Ugh pisze:To ja mam pytanie, jak wenflon jest w kablu na przegubie, to czy jak by się zgięło łapę w łokciu, to czy igła nie przebiła by bata? Chyba tak.
Igła służy tylko do wkłucia się, potem się ją wyciąga.
[ external image ]
P.S.
Wenflon to elastyczna rurka, można ogólnie zginać rękę nawet jak jest w zgięciu łokciowym i nic nie powinno się dziać, chociaż mając na uwadze mobilność doradzałbym jakieś inne miejsce na wenflon.
Jedziesz autobusem, wyciagasz koniec rurki, wkladasz do plecaka, w plecaku zdejmujesz zatyczke z igly i wlewasz towar prosto w rurke, hehe. To jest dobra opcja.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.