Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1196 / 10 / 0
To ja mam pytanie, jak wenflon jest w kablu na przegubie, to czy jak by się zgięło łapę w łokciu, to czy igła nie przebiła by bata? Chyba tak.

Więc jeśli wenflon, to raczej trochę niżej, w połowie nadgarstka.

// Mi kiedyś przy oddawaniu krwi (charytatywnie), pielęgniarka wbiła igłę (duża, rozmiaru nie znam, ale z 1 mm minimum), przykleiła lekko plastrem, pompuję tę gruchę, by krew szybko wpompować do zbiornika, i po chwili plaster się odkleja, a igła z bata mi tak wyskoczyła, że aż z bólu zęby zacisnąłem. Bata mi nieźle rozjebała, aż krew się sączyć obficie zaczęła, a do tego w miejscu wbicia igły mam teraz pieprzyk, i kiedy robię sobie i.v. w tym miejscu (lewa ręka, zgięcie łokcia) muszę się wbijać obok...
Ostatnio zmieniony 07 marca 2012 przez Ugh, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 984 / 6 / 0
wiedziałem że oddawanie krwi to chujowy pomysł, btw UGH nie oddałeś "psychoaktywnej" krwi komuś niechcący? Co do tempa kroplówki to to jest akurat banał, masz tam ten regulator i se dozujesz, jak jest kap.....................................kap... to jakieś 2h kroplówy, jak jest kap...kap...kap...kap to 30 min.
głupio wyszło...
  • 989 / 36 / 0
Ugh pisze:
To ja mam pytanie, jak wenflon jest w kablu na przegubie, to czy jak by się zgięło łapę w łokciu, to czy igła nie przebiła by bata? Chyba tak.
Po założeniu wenflonu nie ma żadnej igły w bacie!!! Jest tylko gumowa rurka!!!
Igła służy tylko do wkłucia się, potem się ją wyciąga.

[ external image ]
  • 723 / 16 / 0
Tak informacyjnie to wenflon do kupienie w każdej aptece, różne grubości. Ja kupowałam za około 4 zł.
Bo matka chemia bardzo, bardzo kocha swoje dzieci i nigdy, przenigdy nie pozwoli im umierać samotnie.
  • 989 / 36 / 0
Motylki lepsze od wenflonu.
  • 5 / / 0
Właśnie, miałem zawsze wenflon przy kroplówce, ale z motylkiem też się chyba da. Warszawski cpunie! Chylę czoła, jeśli udało ci się założyć sobie wenflon, można spytać, gdzie dokładnie? W nogę spoko... Ale nie wiem, czy można np. w stopę, bo tam żyły są jakieś niezadobre. Wenflon zawsze może nam ktoś założyć, a potem można z nim biegać przez parę dni, jeśli się przepłukuje heparyną to dosyć długo, ale to wiadomo zależy od osoby - np. ja dość szybko łapię jakieś stany zapalne. Chodzi o to, czy ktoś miał do czynienia z resztą machinerii, bo nie mogę do tego dotrzeć w necie. Jak położę łapę na jakimś podręczniku dla pielęgniarek to dam znać, ale nawet nie wiem gdzie szukać. Możecie polecić jakiś podręcznik ogólny z anatomii? Przydałoby się znać ułożenie tych wszystkich kabelków, żeby nie kłuć w pobliżu nerwów itd.

P.S.

Wenflon to elastyczna rurka, można ogólnie zginać rękę nawet jak jest w zgięciu łokciowym i nic nie powinno się dziać, chociaż mając na uwadze mobilność doradzałbym jakieś inne miejsce na wenflon.
  • 989 / 36 / 0
Motylek to to samo co wenflon tylko od niego jeszcze idzie ok. 1m rurka. Więc np:
Jedziesz autobusem, wyciagasz koniec rurki, wkladasz do plecaka, w plecaku zdejmujesz zatyczke z igly i wlewasz towar prosto w rurke, hehe. To jest dobra opcja.
  • 1709 / 11 / 0
angor animi z tego co piszesz to prawdopodobnie pękła Ci żyła, też tak miałem kilka razy i w ten sposób to tłumaczyli.
  • 1196 / 10 / 0
xxxzzzxxx - dzięki, już rozumiem. Ile taki wenflon może posiedzieć sobie w bacie? To nie jest niebezpieczne? Tzn. ryzyko skrzepa, infekcji itp.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1709 / 11 / 0
w warunkach szpitalnych to koło 4 dni
ODPOWIEDZ
Newsy
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.