Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1519 / 20 / 0
Która używka jak która ale w alko nie ma nic z magii. Owszem, lubie se czasem wypić ale jest to jak najbardziej pusta używka
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 554 / 3 / 0
EdwardZnienacka pisze:
Która używka jak która ale w alko nie ma nic z magii. Owszem, lubie se czasem wypić ale jest to jak najbardziej pusta używka

Popieram. było dno i nie piłem pół roku, napiłem się i co? Dno :#:
Uwaga! Użytkownik kontofilmowe jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5801 / 1193 / 43
Tu nie masz racji. Ma duży potencjał , chociaż to depresant. Wielu poetów wspomagało się winem , wódką itp. do pisania swoich dzieł. Np Mickiewicz pisząc dziady.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 883 / 10 / 0
Rozluźnia umysł, to prawda. Robi to jednak daleko mniej skutecznie niż inne środki i przy tym ogłupia więc temu co się czyni pod jego wpływem daleko do ideału... alkohol to najgorszy narkotyk jaki brałem.
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2011 przez Elwis, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 3248 / 3 / 0
I potem się okazało, że Dziady to gniot :)

//wybaczcie OF, ale nie mogłem się powstrzymać %-D
Uwaga! Użytkownik Crytek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 251 / 1 / 0
Jak piłem pierwszy raz alkohol, a potem jakieś 10 razy - miałem euforię - i to silną.
Potem dopiero wtedy, gdy napiłem się po 3 latach całkowitej abstynencji od wszystkiego.
Uwaga! Użytkownik mrBottom nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 776 / 2 / 0
alkohol ma magię. Tylko, że alkohol sam z siebie jej nie wytwarza, potrzebny jest do tego dobry klimat, dobrzy ludzie, dobra sytuacja.
wspierałem wspieram wspierałem przemysł farmaceutyczny

ten post prawdopodobnie pisany był pod wpływem GBL, nie przejmuj się nim
not anymore %-D
  • 1495 / 25 / 0
akaz pisze:
Alkohol ma magię. Tylko, że alkohol sam z siebie jej nie wytwarza, potrzebny jest do tego dobry klimat, dobrzy ludzie, dobra sytuacja.
Racja. Magia i ogromny potencjał. Zależy od umysłu, jaki alkohol poniewiera.
Jeśli umysł jest górnolotny, po alkoholu staje się jeszcze bardziej górnolotny, jeśli zaś ktoś jest prostakiem - napije się i sprostaczy jeszcze bardziej, co będzie żałosne.
Czytaliście książki Jerzego Pilcha?
Czytaliście poezję Jima Morrisona z późniejszych lat, gdy tylko pił whisky i wino w Paryżu? Dzieła absolutne, pisane tylko pod wpływem etanolu.
Ja też zawsze po alkoholu mam 'wenę' i coś zaczynam tworzyć...
A w dobrym towarzystwie często śmiechu jest więcej niż po MJ, taka prawda.
  • 488 / 7 / 0
Też uważam, że alkohol sam w sobie jest denną używką, ale jeśli umiemy go dobrze zastosować to jest to rzecz równie wszechstronna co marihuana. Moje ulubione zastosowanie - zostało dowiedzione, że alkohol w naprawdę małych ilościach (kieliszek, piwo normalnej mocy) zwiększa koncentracje i wycisza umysł. Wielokrotnie z tego korzystałem. Drugie zastosowanie to pozorne rozgrzewanie. Wiem, że po alkoholu na mrozie temperatura ciała wcale nie wzrasta, ale jeśli mam coś zrobić na dworze a jest mróz i pizga na jak na Uralu to dobrze sobie trochę wypić. marihuana jest tu zawodna bo po niej czuję zimno dwa razy bardziej dotkliwie. Trzecie zastosowanie to aspekt społeczny. Jak oglądam mecz zjarany to mnie on w ogóle nie interesuje, alkohol sprawdza się w tego typu sytuacjach.
  • 1053 / 77 / 0
Ogolnie ciekaw jestem, jakie bylyby opinie odnosnie do alkoholu, gdyby byl on RC. Gdyby, powiedzmy miano uzywki wiodacej miala w kulturze marihuana.

Widze juz te tematy o C2H5OH, porownania do benzo, narzekania na zjazd itp.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.