ODPOWIEDZ
  • 20 / / 0
Od dłuższego czasu w razie potrzeby stosuję Ibuprofen który w moim przypadku charakteryzuje się szybkim i skutecznym działaniem , nie wiem jak ten lek ma się w sprawie szkodliwości , ale jak na razie nie miałem okazji poznać skutków ubocznych i oby tak zostało.
  • 5 / / 0
Nie możesz napisać czegoś na ogóle? Napisz do mnie. Podpowiem, doradzę w miarę posiadanej wiedzy. Nie odpowiadam na wulgarne posty.
  • 13 / / 0
Jak plecy mnie bolą to tylko naklofen. Jak głowa mnie boli to czasem kofeina mi pomaga ale nie zawsze, z NLPZ na ból głowy nic z testowanych nie działało na mnie (ibuprofen, paracetamol, pyralgina, coś może jeszcze). Aspiryny chyba nie próbowałem 8-( .
  • 5 / / 0
aspiryna jest dobra np na zimno, działa na mnie świetnie, w zasadzie nie muszę stosować zoviraxu, jednak nie pomaga na ból, tu tramadol okazuje się niezastąpiony.
Nie możesz napisać czegoś na ogóle? Napisz do mnie. Podpowiem, doradzę w miarę posiadanej wiedzy. Nie odpowiadam na wulgarne posty.
  • 3309 / 22 / 0
Co to w ogóle jest? Daj jakieś porządne źródło, recenzowane. Przypuszczenia jakiegoś jednego doktora okraszone faktami (?) ze stron o niskiej wiarygodności... Wiesz ile takich nowości jest co chwile na świecie? Niestety to szerszego netu informacje o tym, że ktoś się pomylił, nie trafiają tak skutecznie. Potem za to mamy mity, bo ktoś się powołuje na wczesne badania o rewolucyjnym/szkodliwym działaniu czegoś.
Co do szkodliwości paracetamol to jakoś mi się nie wydaje żeby był aż tak "zabójczy" dla wątroby. Na pewno jeśli łykałoby się bardzo często jakieś końskie dawki może podrażniać wątrobę ale to samo tyczy się aspiryna.
Sporo rzeczy jest szkodliwych, ale wątroba sobie radzi z tym. Dopiero gdy paracetamolu będzie za dużo, to dawka szkodliwego metabolitu będzie tak duża, że dojdzie do nieodwracalnego uszkodzenia.

Diklofenak jest dobry, ale jednak często ból głowy przebija się przez to. Deksketoprofen na bóle jest OK, tylko strasznie drogi. A na takie zwykłe, małe to etopiryna.
sqrt(666)
  • 13 / / 0
Ketoprofen, czyli wg. wiki to prawie to samo co Deksketoprofen, tyle że mocniejszy też mi na plecy nie pomagał. I podobno żołądek bardzo niszczy w porównaniu do innych NLPZ.

edit, źle przeczytałem i Deksketoprofen jest 4x silniejszy a nie 4x slabszy %-D
  • 488 / 7 / 0
Podbijam, ibuprofen. Jest skuteczniejszy, jak się go zapije alko to jest to bezpieczniejsze niż w przypadku paracetamolu a poza tym ma działanie przeciwzapalne. Sprzedawanie paragówna pod paroma nazwami w preparatach niczym się nie różniących to całkiem sprytne żerowanie na ludzkiej ignorancji.

A aspiryna praktycznie na mnie nigdy nie działała, nie wiem czemu.
  • 3309 / 22 / 0
Deksketoprofen dłużej działa przede wszystkim.
sqrt(666)
  • 451 / 2 / 0
Aspiryna rozrzedza krew, co niektórym jest niewskazane, tak jak mi, a paracetamol jebie wątrobę. Viva'la Ibuprofen!
Uwaga! Użytkownik boberator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3309 / 22 / 0
Ibuprofen też ma pełno efektów ubocznych, głównie dotyczących serca.
sqrt(666)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.

USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad

Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.