Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 75 / 1 / 0
djabeeldon pisze:
jakościowo u której z tych grup to najlepiej wygloda.
Ja pierdolę. Człowieku, idź lepiej kup melisę w aptece (takie ziółka, legalne, a pani w aptece nawet nie pyta o dowód).
  • 475 / 6 / 0
Co jest? -Przecież to są oczywiste pytania? Co się do cholery czepiasz ludzi?
  • 800 / 8 / 0
Zdecydowanie dziwne pytanie. Każdy może miec to samo, kazdy może miec co innego. Czasem jest tak ze w jednym bloku, w jednej klatce mieszka dwóch ludków i jeden i drugi ma zupełnie inny materiał. Kupisz to się przekonasz.
Powiedzą Ci że od Turków będzie dobra a okaże się że wzięli trzy dni temu nowy i jest przykładowo słabszy. Więc pytanie retoryczne :-)
  • 475 / 6 / 0
Nie! Pytanie jest konkretne i w odpowiedzi powinno być jak najwięcej konkretnych informacji, a każdy już sam sobie oceni, na ile te informacje mu się przydadzą. Natomiast głupie dywagacje pasują właśnie do znanej prawdy, że tylko odpowiedzi mogą być durne.
  • 584 / 21 / 0
Zauwazylem ze jest na tym forum sporo osob ktore przebywaja/przebywaly poza naszym miodem i mlekiem plynacym krajem. Stwierdzilem ze ten watek pomoze im jakos. Wiem ze jest podobny watek o dragach za granica ale tam wiekszosc ludzi pisze o trawie i innych uzywkach "miekkich".

Na poczatek zapodam artykul o Filadelfi, ktory juz tu kiedys podawalem: http://www.philadelphiaweekly.com/news- ... 26414.html

Po ile? Gdzie sie zakrecic w danym miescie? Jakosc i ilosc? Slang? ITP. ITD.

Oczywiscie wszystko tu napisane jest czysto teoretyczne.

Połączyłam z wątkiem "Heroina w Holandii". leiche
  • 4 / / 0
Powiedziano mi 200$ za 1g. Brzmi strasznie absurdalnie, a potem sie to powtorzylo. Jakos ciezko mi sobie wyobrazic, zeby rzeczywiscie po tyle chodzilo...
  • 800 / 8 / 0
Twarde realia zagranicą.
  • 475 / 6 / 0
Dzięki autorowi za ciekawy temat.
  • 1241 / 9 / 0
jak jestescie w londynie to po wszystko najlepiej jechac na Camden ... a najlepiej sie tam przeprowadzic jak ktos lubi slumsy ;)
  • 4 / / 0
@grizzly raczej twarde realia tylko dla przyjezdnych. cos mi sie nie widzi, zeby od wszystkich tyle chcieli. ale chyba po prostu ja jeszcze nie umiem dobrze sie zakrecic za tym co chce ; )
ODPOWIEDZ
Newsy
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie

Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.

CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów

Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.

Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki

26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.