uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 273 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Korlic »
Koyot? Czyżby ten z forum.maria.pl ?
Jak się postarasz wyrośni tobie całkim niezły krzaczek. 70 cm to jak na HPSa troche nisko i troche ograniczony będziesz w manipulacji. Radziłbym zamontoać pod hpsem szybe aby jak najbardziej zmiejszyć odległość od rośliny. Powód? Dużo światła roślina rozrasta sie na boki a nie w góre.
Peace.
BTW. Mam hpsa bez uziemienia po wyłączeniu z kontaktu dotknąłem przypadkiem wtyczki i pier****** mnie prąd. Bolało i mam lekko poparzoną łape. Dlaczego tak się stało ? Wszyscy mówią o zagrożeniach płynących z lamp bez uziemienia ale w czym tkwi niebezpieczeństwo ?
Yofcborc!
[url=http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=12360]White Skunk Growlog[/url]
  • 144 / / 0
Nieprzeczytany post autor: WeedTime »
Odwrotnie Sweet Buldog - supercropping jest bez zadnych sznurkow i bez zadnego podwiazywania - sciskasz w palcakch lodyge, slyszysz jak strzela, jak przestanie to ja miekko zaginasz (nie lamiesz) potem sama sie podnosi. Ja osobiscie niewiem napewno czy tak to sie nazywa bo rozni roznie to nazywaja ale Soma tak mowi wiec trzymam sie jego wersji.

Ja uwielbiam ta metote, wole ja napewno od wiazania sznurkiem. Prawda jest taka - im wiecej poswiecisz codziennie czasu na supercropping, zginanie nowych odgalezien, tym masz gestrza rosline (jak to robisz systematycznie) a co za tym idzie wiecej plonow.

pozdr.
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2006 przez WeedTime, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik WeedTime nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 89 / / 0
Nieprzeczytany post autor: koyot »
Koyot? Czyżby ten z forum.maria.pl ?
:-) przydało by sie tam troche ludzi z wiekszym doswiadczeniem...bo forum mocno do poczatujacych...choc rozkreca sie dosc szybko
Jak się postarasz wyrośni tobie całkim niezły krzaczek. 70 cm to jak na HPSa troche nisko i troche ograniczony będziesz w manipulacji. Radziłbym zamontoać pod hpsem szybe aby jak najbardziej zmiejszyć odległość od rośliny. Powód? Dużo światła roślina rozrasta sie na boki a nie w góre.
Peace.
do mnie ten post????? :huh: :scared: pare rzeczy mi tu nie pasuje n pierszym miejscu temat o lst i superscropingu a nie manipulacji a na drugim to ze juz mam minnimum hps150 od roslnek 10cm nizej nie moge dac juz bo tak idzie cien odblysnika ...ale jestem w trakcie zaltwaiania hps250 i chce na ost dwa tyg podkrecic nieco slonce ;-) ...ale ta manipulacje olewam i tak...pierwszy powod pisalem w tamtym watpku a drugi to rachunki...

zeby juz nie bylo totalnego offtopu to moge nieco naspiac moich spostrzzen co do lst....a konkretnie to zeby nie zraszac zaraz po trenowaniu!...masakra, "odkleiły" mi sie 2gorne pietra 3tyg roslinki jak tak zrobiłem...tak jak juz pisał da Vinci ze trenowac nie podlana rosline...i podlewac nie predzej jak po 12-24h

trzeba uwazac zeby za szybko nie naginac roslin...nie mozna konkretnie powiedziec keidy, bo to zalezne od tego jak roslina sie rozwija...najlpiej pierwsze nagiecie wykonac stopniowo...jesli sie juz nie ma cierpliwosci
Uwaga! Użytkownik koyot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / / 0
Nieprzeczytany post autor: w3bster »
Naprawdę cieszę się że uzyskuję tyle pomocy.
Wielkie dzięki dla was rolnicy ;-) nadmiar informacji na dobry start nigdy nikomu nie zaszkodziło.
Uwaga! Użytkownik w3bster nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 225 / 9 / 0
Odwrotnie Sweet Buldog - supercropping jest bez zadnych sznurkow i bez zadnego podwiazywania - sciskasz w palcakch lodyge, slyszysz jak strzela, jak przestanie to ja miekko zaginasz (nie lamiesz) potem sama sie podnosi. Ja osobiscie niewiem napewno czy tak to sie nazywa bo rozni roznie to nazywaja ale Soma tak mowi wiec trzymam sie jego wersji.
Uwielbiam te wszystkie wersje..;)
Wiem o co Ci chodzi, ale nie wiedziałem, że to pod Supercropping podciągnięte jest.
Uwaga! Użytkownik Sweet Bulldog nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 51 / / 0
Nieprzeczytany post autor: safo »
supercropping jest bez zadnych sznurkow i bez zadnego podwiazywania - sciskasz w palcakch lodyge, slyszysz jak strzela, jak przestanie to ja miekko zaginasz (nie lamiesz) potem sama sie podnosi. Ja osobiscie niewiem napewno czy tak to sie nazywa bo rozni roznie to nazywaja ale Soma tak mowi wiec trzymam sie jego wersji.
no z tego co ja słyszałem jest to HST ;-)
Uwaga! Użytkownik safo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
A ja sam już nie wiem czym się różnią te metody rotfl.
Te nie problem... Scrog : lst : sog i dawna planet metod: czy jak jej tam.. [--> chyba taki poprzednik SOG gdzie się sadziło tylko 10 –15 klonów na 1 m2 i stosowało krótki weg... chyba.. eee]

Kopernik supercroppingingiem nazywał poziomowanie roślin out.

Tu: http://www.overgrow.com/growfaq/1270
Gość gniecie łodyge

[img]//www.overgrow.com/edge/gallery/3676/ccltp07.JPG[/img]

Tu jest HST..przynajmniej coś co ja uważam za HST ;P zwiniecie rośliny na chama z podłamywaniem gałęzi.

http://www.overgrow.com/growfaq/1245

A w tytule
Smokinrav's supercropping technique

Może by uznać dla wygody, że superscroping w języku polskim oznacza metodę out stosowana przez Kopernika ? ;>
W sumie bez różnicy :lol: [ inaczej niż w wypadku hodowla kontra uprawa.]
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 225 / 9 / 0
Może by uznać dla wygody, że superscroping w języku polskim oznacza metodę out stosowana przez Kopernika ? ;>
Wszystko wyjaśnione..
Dla mnie to może się nawet "obciąganiem rośliny" nazywać.. :-D :nuts:
Uwaga! Użytkownik Sweet Bulldog nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
Sweet Bulldog pisze:
Wszystko wyjaśnione..
W sumie nic. ;)
Sweet Bulldog pisze:
Dla mnie to może się nawet "obciąganiem rośliny" nazywać.. ]

Z pewnych przyczyn wolałbym nazwę poziomowanie rośliny ;P
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 225 / 9 / 0
W sumie nic.
Kopytko.. :-p
Z pewnych przyczyn wolałbym nazwę poziomowanie rośliny ;P
Jestem za- o to chodzi.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.

Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.