Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 198 / 6 / 0
Foobar2000 na której Komendzie wylądowaliście na II przy Ciesielskiej ??
  • 5 / / 0
Nie jestem pewny, ale chyba nie. A co?
  • 2814 / 14 / 0
Foobar2000 pisze:
Trochę dziwne zachowanie. Myślałem, że może jakieś cyrki wyprawiałeś.
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Odpisałbym Ci, ale nie wiem co, bo nie zrozumiałem intencji Twojego postu.
  • 2814 / 14 / 0
PcP pisze:
Mieli podstawy? Mają obowiązek skontaktować Cię z lekarzem po zatrzymaniu, jeśli tego żądasz.[/qute]
Foobar2000 pisze:
PcP pisze:
Trochę dziwne zachowanie. Myślałem, że może jakieś cyrki wyprawiałeś.
Foobar2000 pisze:
Odpisałbym Ci, ale nie wiem co, bo nie zrozumiałem intencji Twojego postu.
Źle zrozumiałem intencje twojego poprzedniego postu. Zrozumiałem jak cytaty, a ty odpowiadałeś nordowi.
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).