Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
czteryrazydwa, ja biore Timonil i zawsze wydaje mi sie ze lepiej go wziac bo moze działac osłonowo na połaczenia nerwowe czy co tam i w razie czego zniwelowac atak. z drugiej jednak strony nie wiemy jak reaguje z substancjami typu LSD, czy nie łączy sie jakos i wtedy jeszcze gorzej. w ogole niestety bardzo mało wiemy na ten temat i tez bije sie z myslami czy moge cos wziac.
A powiedz mi, ta Twoja kolezanka w koncu wzieła to LSD bądz inny narkotyk?
Uwaga! Użytkownik ejbisi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 278 / 11 / 0
Sam miałem krótki atak padaczki po miksie dużych dawek DXM i marihuany. Znajomy miał to samo po dużej dawce JWH-210. Inny znajomy po makumbie z samosiejki. Dla każdego z nas to był jedyny atak padaczki w życiu. Przyczyną ataku epilepsji może być m.in. niedocukrzenie, więc być może można zapobiec atakom padaczki po kanabinoidach. Ale faktem jest, że takie ataki występują.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.