Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 159 / 8 / 0
Ja się zastanawiam jakim imbecylem wrodzonym trzeba być, aby karać za posiadanie. Mogłeś powiedzieć to prokuratorowi prosto z mostu.
Uwaga! Użytkownik d4rqu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2814 / 14 / 0
Czy zgody na propozycje prokuratora nie można wycofać? Skieruj się do adwokata. Może Rzecznik Praw Osób Uzależnionych...
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 27 / / 0
Taki mały update, byłem u prokuratora, ale sie spoznilem, bo juz zdazyl przeslac wniosek do sądu, powiedzial mi jednak, ze moge jeszcze probowac w sądzie złożyc wniosek o umorzenie i moze sie przychylą do mojej argumentacji (ktora mam swoja droga dobrą - student, smigam na terapie od tamtego momentu, chce robic w konsulacie w przyszlosci, i KURWA to było 0.28g %-D )

Ogarnia ktos moze co powinienem zrobic? Tzn w jaki sposob dokladnie to rozegrac, prokurator mi powiedzial, ze niby czekac na pismo informujace o dacie rozprawy, a potem wbic na nią z wnioskiem o cofniecie dobrowolnego poddania sie karze i wnioskiem o umorzenie. Z drugiej strony moze sie chyba pojawic taka sytuacja, ze rozprawa sie nie odbedzie, bo czyn nie budzi zadnych watpliwosci+zgodzilem sie na kare, wiec przyjdzie mi tylko na chate wyrok? Jakby ktos był obsmigany w takich tematach, to niech napisze co wie. Dzięki
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.