Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
czy zauważyłeś (aś) u siebie relację między pogodą a chęcią zażycia narkotyku?
tak
30
56%
nie
13
24%
nie wiem
11
20%

Liczba głosów: 54

ODPOWIEDZ
  • 488 / 7 / 0
Jak cały dzień pada to mam większą ochotę na narkotyk kawę i i narkotyk papierosy.
  • 641 / 16 / 0
Nie licząc kawy, każdy drag gdy mam atak meteopatii (czyli przy każdej zmianie pogody) działa na mnie źle: dla przykładu benzo zamulają i powodują doła (brak efektu uspokajającego tylko zamulenie), opiaty (tylko efekty fizyczne i to te negatywne), włodzimierz (nadmierne pobudzenie, wkurwienie), tramal (wkurwienie, nadpobudliwość), jedynie kawa nigdy nie zawodzi i niezależnie od pogody poprawia mi samopoczucie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.