Deathlover pisze:Eee, myslę że po wyborach jest spora szansa na depenalizację. Przed wyborami o tym nie chca mówić, bo tępy naród na nich nie zagłosuje.
Są przecież ważniejsze sprawy do zrobienia np. kolesiowskie napchanie się przy korycie przede wszystkim, jakieś nic nie znaczące reformy itp. A ćpun to zapluty karzeł reakcji!!
To pierwsza partia, która oficjalnie, ma to w programie, i której lider, tak się za tym publicznie opowiada, zorganizujmy się w końcu (zwolennicy), kurwa, i pokażmy ilu nas jest!
Dlatego też zamiast głosować na niego uważam, że lepsza byłaby konkretna mobilizacja ćpunów z całej Polski by głosować na JKM. On zawsze ma tam kilka procent swojego żelaznego elektoratu - w wyborach prezydenckich zdobył więcej głosów od Pawlaka, a to już coś! Dodać do tego ćpunów i ma zapewnione 5% jak nic. O ile wybory nie będą sfałszowane ;) On nie jest taki głupi na jakiego na pierwszy rzut oka wygląda. To pomogłoby zwalczyć ten jego słaby PR i negatywny obraz medialny. Naprawdę wolałbym by w TV robiono sensacje z jego pomysłów niżeli miałbym się co chwilę dowiadywać, że LK ma krew na rękach, a PiS jest chory z nienawiści itp. Sam Palikot miał już swoją szansę - nie wystąpił z żadną inicjatywą ustawodawczą w tym kierunku kiedy mógł. Dlatego myślę, że to o nim możemy powiedzieć, że się nie sprawdził. JKM był tylko raz w sejmie i za swoją postawę i domaganie się lustracji dostał wilczy bilet.
John Stuart Mill pisze: Palikot ma jakieś tam marne szanse na wejście do sejmu, swoimi hasłami nie tylko ćpunów przyciąga, ale też przeciwników kościoła zawiedzionych tym, że LSD "nie ma jaj" nasrać każdemu biskupowi na głowę.
Skoro ma realne, szanse na dostanie się do sejmu, i tak jednoznacznie opowiada się za depenalizacją miekkich narkotyków - głosowanie na Niego, wydaje mi się jedyną "rozsądną" rzeczą, w tej paranoicznej rzeczywistości :-)
Korwina wiele osób się boi, bo chce m.in. odebrać 80 % społeczeństwa prawa głosu, zmienić ustrój i wykluczyć nas z UE, zresztą tego typu radykalnych pomysłów które są samobójstwem politycznym ma niestety bardzo wiele. Jest zbyt radykalny. Zresztą zgadzamy się, że Palikot ma większe szansę, więc zachowajmy się "rozsądnie", a nie idealistycznie, to może wreszcie "coś" się uda.
Natomiast jakby JKM dostał się do sejmu to ludzie mogliby się naprawdę na nim poznać. Początkowo 5% też by starczyło tylko na to by sobie pogadał. Jednak sam przyznajesz, że reprezentuje on o wiele wyższy poziom. Zaczęto by go zapraszać do TV, szeroko dyskutować nad jego normalniejszymi pomysłami. Mógłby przekonać większy % społeczeństwa w następnej kadencji, potem może jeszcze większy, albo wystarczający by wejść z kimś w koalicję za zgodę na depenalizacje.
Nie wiem właśnie co się z tym JKM dzieje. Nie jest głupi na pewno wie, że ważny jest PR jednak nic sobie z tego nie robi. Czasem myślę, że to też taka pozorowana opozycja, by podebrać to tu to tam trochę głosów. Jesteś może z jego partii? To właśnie tam jego młodzieżówki powinny wzorem PO zacząć działać. Też my jako ćpuny powinniśmy działać tutaj, na innych forach i prywatnie.
Widzisz, nie trzeba szukać daleko, zobacz ilu użytkowników [h] cieszyło się z tego w jaki sposób Państwo poradziło sobie z dopalaczami. 0 logiki.
Lepiej, niech Palikot pomacha wibratorem, racjonalność, nie jest w cenie, na tym kariery politycznej nikt w dzisiejszych czasach nie robi.
Wibratorem, zbija się szybko kapitał polityczny, argumentów, nikt nie chce słuchać, bo już nikt nie myśli racjonalnie.
wiadomo, że z 5% poparciem, nic realnie nie zrobią w tej kadencji, ale mogą dzięki temu w następnej dostać więcej, BTW ich postulaty przedwyborcze skutecznie działają ludziom na wyobraźnie :-)
Co do przynależności politycznej, to miałem mały epizod z młodzieżówką SLD za młodu, i na tym koniec, nawet do koła mnie nie zdążyli przydzielić, ale coś tam udało mi się wtedy poprowadzić, nie nadaję się do tego, za nerwowy jestem :D i nie potrafię się wysłowić :/. Nie byłem wtedy gotowy.
Działać trzeba, na każdym polu, to prawda, nie wolno się poddawać, a na pewno kiedyś komuś się uda, a może nawet nam. :-) ja w to po cichu wierzę, i wszyscy powinniśmy, bo jeśli my nie uwierzymy, to nikt nie uwierzy, i nikt nic nie zrobi.
Obym się, mylił, ale i tak pewnie, tyle z naszego pieprzenia wyjdzie, że zagłosować pójdzie nas dwóch i to jeszcze na różne opcję
Popatrz też na to inaczej. Gdyby Palikot był tak znany jak JKM to dalej mógłby liczyć tylko na kilka procent głosów. Nie miałby siły przebicia się od szerszej świadomości ludzkiej. Jednak z racji tego, że był w PO był w TV i robił szum. Głupi, bezsensowny, ale nieważne co się mówi ważne, że się mówi. Teraz gdyby tak zmobilizować wszystkich ćpunów, studentów i innych deklarowanych zwolenników JKM i pozwolić jemu wejść do sejmu i "pajacować" po swojemu to także zyskałby szansę na szersze zaistnienie w świadomości ludzkiej. Mogłoby być i tak, na co chyba liczy też JP ze swoim klubikiem, że wyborcy wkurwieni zachowaniem PO i PiSu wybraliby w końcu JKM na zasadzie nie rządził i krytykuje jednych i drugich.
W temacie o polityce pisałem, że dla mnie istnieje tylko obecnie PiS vs Układ, tzn. że tylko oni mają szansę. Jeżeli wygra PiS i posprząta cały układ to za kilka, kilkanaście lat będzie można ich odstawić i wybrać młodych, którzy zrobią legal. Ewentualnie będzie jakiś przewrót w pisie i sami to zrobią, co jednak na obecną chwilę wydaje się nierealne. Jak zostanie wybrany Układ - czyli nieważne czy PSL, PO, LSD, JP (nie wiem jak z PJN) to nic się nie zmieni, bo część układu czerpie z nielegalności dragów kasę. A kto zadziera z układem kończy w najlepszej mierze medialnie zgnojony w najgorszej znika do zera. Dlatego też wg mnie PiS chcąc w nich uderzyć zwiększył sankcję, co było głupie, ale jak szerzej na to spojrzeć miało sens.
Dlatego póki co, co jest bardzo niemodne i potępiane, prawdopodobnie zagłosuję na PiS. Chciałbym by w tym kraju moim największym problemem była nielegalność zielska. Niestety tak nie jest, a samo zielone jest tylko małym procentem ogólnego problemu. Wcześniej głosowałem na PO bo wierzyłem w ich obietnice i liberalne przemiany w tym z zielonym. Zmarnowałem głos, a teraz widzę, że JP stosuje podobną metodę by zwabić wyborców.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jurekpatryk.jpg)
Ćpali po 96 godzin, żeby cokolwiek poczuć. Fragment mocnego reportażu Patryka Jurka
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/poldrugs.jpg)
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/ghbtatoo.jpg)
Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju
Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/emblemat-kpp-gniezno.jpg)
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze
Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/sejm9.jpg)
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”
Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.