Inne substancje wykazujące działanie na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 6247 / 446 / 12
Strasznie mało popularne to MeO-AI, za granicą nikt o tym nie słyszał, ino jeden wątek na Bluelighcie. Samo pewnie jest do dupy, ale ciekawi mnie, jak się sprawdza w miksach.
  • 1959 / 61 / 0
A czysto teoretycznie jak będą się różnić dawki 5-MeO-AI w porównaniu do 2-AI?
Mam troszkę na stestowanie obu tych substancji, więc napiszę coś więcej :cool: .

aminoindany mają skrót AI, nie AL.xd - surveilled
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 75 / 6 / 0
Re: MeO-AI
Nieprzeczytany post autor: łakociolub »
Substancja pojawiła się u jednego z vendorów pod nazwą MEAI (2,3-dihydro-5-methoxy-1H-Inden-2-amine, monohydrochloride CAS: 81593-54-6). Jak rozumiem jest to czysto dopaminowy upierdalacz i nie ma co liczyć na działanie serotoninergiczne pokroju MDMA? (jedno i drugie ma dość podobne wzory strukturalne)
Nie bierz synku słodyczy od nieznajomych.
  • 837 / 78 / 0
Pojawiło się u u jednego jegomościa pod niezbyt zachęcającą nazwą "Error". Opinii nadal brak.
Ktoś coś :-D ?
Who Jah bless, let no man curse
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
Wszystkie moje posty to fikcja literacka.
  • 120 / 6 / 0
Tutaj badanie dotyczące tejże substancji: https://doi.org/10.1016/j.taap.2018.02.009

Generalnie ten Pan (https://en.m.wikipedia.org/wiki/David_Nutt) uważa, że substancja ta jest nie-toksyczną alternatywą dla alkoholu
  • 1610 / 55 / 0
Kosmos zwiastuje nadejście tej substancji.
Ktoś coś?
  • 420 / 43 / 0
Ja użytkowuję od ubiegłego roku MEAI od legalnego vendora pewnego i powiem tylko tyle że jest to czysto serotoninowa substancja, bardzo subtelna w działaniu jak i jej poprzednik. Dopaminy nie czułem w niej nic a nic. Ważne by podejść do niej z całkowicie zregenerowanymi zapasami serotoniny. Dwie godziny peaku, a potem powolne opadanie ok 3-4 godziny. Dawki ustalać samodzielnie. Ja jem 350mg na raz i jest potężnie. Ale serotoninę ruszam dosłownie 3-5 razy w roku i nie ketonami.
Uwaga! Użytkownik vlkodlak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.