Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 261 / 2 / 0
Ludzie bez paniki to jeden przypadek. Do tego dotyczy "mefedronu modyfikowanego" którego skład sprzedawcy ukrywają. No chyba że zamawiacie to gówno %-D

Jeden z warszawskich dostawców tego wynalazku już jakiś czas temu miał wizytę panów policjantów. Od początku wiedziałem że wszyscy sprzedawcy modyfikowanego tak skończą. W aktualnej sytuacji było to nieuniknione. Kto pozwoli na sprzedaż czegoś co wprost mówi że jest następca nielegalnego narkotyku i jego przeznaczenie jest oczywiste ?
  • 2814 / 14 / 0
Jeśli sprzedawca jest uczciwy i nie sprzedaje mefedronu, tylko jego zamienniki nie ma praktycznie żadnych powodów do obaw. Pójdzie do laboratorium, wróci i jeszcze przeproszą.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 481 / 5 / 0
ripperg pisze:
Ludzie bez paniki to jeden przypadek. Do tego dotyczy "mefedronu modyfikowanego" którego skład sprzedawcy ukrywają. No chyba że zamawiacie to gówno %-D

Jeden z warszawskich dostawców tego wynalazku już jakiś czas temu miał wizytę panów policjantów. Od początku wiedziałem że wszyscy sprzedawcy modyfikowanego tak skończą. W aktualnej sytuacji było to nieuniknione. Kto pozwoli na sprzedaż czegoś co wprost mówi że jest następca nielegalnego narkotyku i jego przeznaczenie jest oczywiste ?
czy mówimy o bielańskim sprzedawcy ? no to miał nie jeden wjazd :scared: mnie też pewnego razu pokręcili tuż po dokonaniu zakupu,byli na tyle przejęci workiem mefedronu mod. że kompletnie olali to że w plecaku miałem fhuy łodyg,liści i topków wiadomo czego luzem po kieszeniach,albo nie chcieli zwrócić na to uwagi,mówili że te całe dopalacze to syf...i najlepiej jarać naturalną marihuane %-D oczywiście tylko w holandii ;-) jednak psy to nie zawsze skurwiele,powiedzieli nawet że oni wcale nie chcą męczyć tych chłopaków ze sklepu,ale dostali taki rozkaz i chuj :rolleyes:
  • 38 / 1 / 0
Dobra teraz kurwy w prokuraturze przyjebały się do nielegalnego oprogramowania .... co mam zrobić ? co mi za to grozi ? Pierdole ich w samą dupe
  • 5299 / 105 / 0
Jak pierdolisz ich w dupala to po co się pytasz %-D

Grozi Ci zapewne kara finansowa i to raczej spora. Na przyszłość: TrueCrypt
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 56 / / 0
Damjan91 pisze:
Dobra teraz kurwy w prokuraturze przyjebały się do nielegalnego oprogramowania .... co mam zrobić ? co mi za to grozi ? Pierdole ich w samą dupe
Masz duży problem. Jeśli chcesz by ktoś Ci pomógł musisz opisywać wszystko bardziej szczegółowo.
1. W jakim trybie dokonano przeszukania: nakaz policji lub legitymacja czy też było to postanowienie prokuratora.

2. Jak wyglądało przeszukanie, w jaki sposób policja dokonała zabezpieczenia sprzetu komputerowego i czy mówili w jakim celu. Czy sprzęt policjanci podczas przeszukania włączali. Czy znaleźli jakiś płyty nagrywalne, podpisane etc...

3. O jaki min soft Ciebie oskarżają, (system, programy). Czy na dysku były craki, kody etc...

4. Czy żądają od Ciebie dostarczenia paragonów zakupu softu, oryginalnych nośników itp ?

Ad 4. Zakładając że programy nie były w jakiś szczególny sposób łamane to odpowiedz im ze stwierdziłeś iż możesz już nie odzyskać komputerów więc nośniki sprzedałeś bo potrzebowałeś $$$, a paragony już dawno temu wyrzuciłeś. To oni mają Ci udowodnić nielegalność softu. Ale to zależy od wcześniejszych odpowiedzi.

Jeśli przeszukanie odbyło się w sposób nieco podejrzany i bezprawny i będziesz w stanie tego dowieść, podniesiesz to w zażaleniu na przeszukanie (zakładając bo pewnie terminy już dawno mineły, że uda się przywrócić terminy, ew. wystąpiły inne okoliczności np. prokurator przekroczył termin 7 dni na zatwierdzenie przeszukania na legitkę bądź nakaz policyjny), sąd cofnie postanowienia prokuratora i sprzęt bez dalszego badania powinien wrócić do Ciebie. Szanse na to są .... nieduże i bez znajomości tematu lub dobrego adwokata jeszcze bardziej maleją.

Możesz na wszystkie pytania nie znać odpowiedzi, może są jakieś inne okoliczności, napisz to wszystko.
  • 3854 / 316 / 0
Ja, jak byłem nieletni, to dostałem tylko pouczenie w sądzie za piractwo. Wiadomo, że w sytuacji pełnoletniego obywatela sytuacja będzie diametralnie inna.
  • 4 / / 0
Normalnie się lekko przestraszyłem. Nie chcę mieć nieprzyjemności i np. tłumaczenia się w pracy z nieobecności spowodowanej pobytem na dołku... Pobraniowe poste restante chyba są bardziej podejrzane, jak uważacie? Muszę chyba zmienić system zaopatrzenia... ;)
  • 2814 / 14 / 0
Pobraniowe poste restante nie wskazują adresu, nie wskazuje się miejsca zamieszkania, nie wskazuje się miejsca do przeszukania.
PCP przyjmuje wszelkie przesyłki na słupy przez poste restante, a jeśli to mają być niezapowiedziane przesyłki np.prenumerata czasopisma naukowego to na mieszkanie słupa zupełnie nie związanego z narkotykami, pełniącego funkcje publicznego i mającego legalne uzasadnienie do zamawiania materiałów takie jak są mu dostarczane.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
No niby tak, ale pojawiła mi się przed oczami wizja zakucia w momencie odbioru przesyłki. Naprawdę mam plastyczną wyobraźnię %-D
A i się zdarzyło, że poste restante było z wypisanym pełnym adresem przez nadawcę...

PCP ma świetny system - gratuluję, gorzej dla samotników ;)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.