Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 776 / 2 / 0
nord pisze:
pierdolnij pół litra gorzoły, w razie wybudzenia popraw kolejną połówką i tyle. Przynajmniej 10h snu murowane
A ja to cholera jakbym się nie nakurwił, to spać będę mało. 4-6h - potem budzę się i nie usnę.

hempu pisze:
potwierdzam że na zjazdy fetowe (speedowe) thc się sprawdza
A o tym słyszałem.
Raz na ulicy zaczepił mnie jakiś typ którego w ogóle nie znam i pytał się, czy nie mam chociaż odsprzedać ćwiary zielska. Mówił, że taki zjazd po fecie ma, że nie wytrzyma :D
Ale nieźle musiało go ścisnąć, że do przypadkowej osoby na ulicy tak wyjechał, bezpośrednio z takim pytaniem, hehe.
wspierałem wspieram wspierałem przemysł farmaceutyczny

ten post prawdopodobnie pisany był pod wpływem GBL, nie przejmuj się nim
not anymore %-D
  • 381 / 5 / 0
Trzeba było mu rzucić trochę.; P
Kto wie,może kiedyś ktoś Tobie się tak odwdzięczy.A swój swego rozpozna.
  • 776 / 2 / 0
Jakbym miał to pewnie, że bym się podzielił, ale nie miałem wówczas nic ze sobą.
Niestety wiem jak to jest na zjeździe
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2011 przez akaz, łącznie zmieniany 2 razy.
wspierałem wspieram wspierałem przemysł farmaceutyczny

ten post prawdopodobnie pisany był pod wpływem GBL, nie przejmuj się nim
not anymore %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.