Podchodne tryptaminy, które zostały rozbudowane przy pierścieniu w pozycji piątej – np. 5-MeO-DMT, bufotenina lub ibogaina.
ODPOWIEDZ
  • 657 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Akodeen »
Samo 5-Meo-DALT też miałem okazję wszamać. Ale to było w nocy, byłem już wtedy po piciu, grzaniu, mieszankach i 150 mg bk-MDMA. Przyszedlem do domu i czułem się nieco pusty, wiec pomyslalem ze tryptaminka moze mi pomoc. Wrzuciłem 15 mg. Gdzy już sie zaladowalo nic innego nie przychodzilo mi na mysl jak tylko medytacja. 5-Meo-DALT imo jest to psychedelik stworzony do takich rzeczy. Znacznie ułatwia wejście w stan podązania za oddechem, koncentracji i skupienia. Jest stworzony wlansie po to zeby sie wyciszyc. Czy ktos jeszcze zna sie na medytacji, próbował i moze potwierdzic moje spostrzezenia?
Uwaga! Użytkownik Akodeen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 375 / 951
Czyli podsumowując - nie próbowałeś nigdy jak działa ta substancja na czysto.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 657 / 8 / 0
Tak, ale znam na tyle swój organizm jak i kilka innych substancji i mechanizmów ich dziłania, iż jestem pewien wysnutej przeze mnie teorii. Niech ktoś spróbuje i skontruje lub potwierdzi moje spostrzeżenia.
Uwaga! Użytkownik Akodeen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 757 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: blueberry »
O to widzę bardzo fajna substancja. Czasem właśnie potrzeba czegoś delikatnego, skłaniającego do refleksji. Bardzo rozwala wizualnie/śmiechowo?

@pokolenie Ł.K.
Skoro próbował dwa razy w różnych warunkach i działa podobnie to znaczy, że solo też musi działać podobnie.
Uwaga! Użytkownik blueberry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 375 / 951
No, w tym też racja jest, słusznie.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 657 / 8 / 0
blueberry pisze:
Bardzo rozwala wizualnie/śmiechowo?
Wlaśnie nie. Z dxm wizje były, ale nie były za nadto kolorowy. Jeśli 2c-e to byłyby 64 bity to 5-Meo-DALT to 64 kolory. Właśnie malo wizualnie na korzyść wyciszenia, przemyśleń.

Od teraz ta substancja nazywa się DALTON :rolleyes:
  • 987 / 8 / 0
Dokładnie. Tutaj DXM w takiej ilości zapewne przewyższył albo przyćmił klarowny stan umysłu po 5-MeO-DALT.
Uwaga! Użytkownik greenwave nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 326 / 5 / 0
Również póki co łączyłem 16 mg z 450mg DXM i potwierdzam że taki miks w sumie to marnowanie Daltona, zupełnie nie dało się wyczuć jego działania poprzez dextera.

Edit:Akodeen nie myśl że to ty nadałeś tą nazwe temu związkowi :-p
  • 1474 / 16 / 0
Może jakby deksa wziął tak z 225 albo trzysta do tek ilośći?
Ale lepiej myśle że lepeij więcej meodalta....
  • 1558 / 18 / 0
ehh wam w głowie same mixy, niech ktoś przetestuje 33mg czy tam ile chce CZYSTEGO daltonisty i niech się wypowie. Ja na pewno nie będę go mieszać z dxm więc samo działanie daltonisty mnie interesuje. ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.