Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Mi chodzi o to, ze w pojęciu ogólnym- a ogólnym dlatego, że ja nie brałam nigdy hery, więc nie jestem w stanie tak naprawdę czegokolwiek potwierdzić, tak więc w pojęciu ogólnym gdy idzie o taki nałóg jak hera, to będzie ona wazniejsza, a raczej wzięcie jej od perspektywy wspólnego zycia razem, czy też własnie uczucia miłości. Liczy isę tylko hera i to , że np ktoś chce ją właśnie wziąść.
Wiem także, że jeśli chodzi o herę to nie jest ważny czas jak długo się nie bierze, bo np po 5 latach jak się wezmie to tak jakby było wczoraj i wszystko wraca z taką samą mocą, mam tu na mysli chęć kolejnego razu.
Rozmyslam tylko o tym, czy rzeczywiscie jeśli ktoś brał herę,a ma dłuższą kilkuletnią przerwę, albo inaczej od kilku lat już nie bierze, to że przecież te priorytety się zmieniają, a pozatym chyba im większą ma się przerwę tym łatwiej jest nam nad tym panować.
Wydaje mi się, że perspektywa porannych wymiotów wcale nie wydaje się piękna i poetycka, ale po prostu chęć strzału jest silniejsza niż to, co się będzie działo rano, jutro, za tydzień...
[Heroina - Wątek Ogólny]
Wszystko zależy od człowieka. Ja poznałem osobiście zaledwie kilku heroinistów, może wyjątkowo dobrze trafiłem, ale to praktycznie sami wspaniali ludzie. Więc:
(...) w pojęciu ogólnym gdy idzie o taki nałóg jak hera, to będzie ona wazniejsza, a raczej wzięcie jej od perspektywy wspólnego zycia razem, czy też własnie uczucia miłości. Liczy isę tylko hera i to , że np ktoś chce ją właśnie wziąść.
Za to rzeczywiście - życie narkomana to jebana sinusoida między wszelkimi możliwymi ekstremami, więc, jak każdy czlowiek, pokazuje wtedy jaki jest. W sytuacji kryzysowej nie ma masek i udawania.
Wiem także, że jeśli chodzi o herę to nie jest ważny czas jak długo się nie bierze, bo np po 5 latach jak się wezmie to tak jakby było wczoraj i wszystko wraca z taką samą mocą, mam tu na mysli chęć kolejnego razu.
Rozmyslam tylko o tym, czy rzeczywiscie jeśli ktoś brał herę,a ma dłuższą kilkuletnią przerwę, albo inaczej od kilku lat już nie bierze, to że przecież te priorytety się zmieniają, a pozatym chyba im większą ma się przerwę tym łatwiej jest nam nad tym panować.
//
wiesz co, weź sobie strzel heleny. Będziecie przynajmniej mieli zawsze wspólny temat, będziecie mogli razem jeździć na detoksy, do ośrodka itp.
[Heroina - Wątek Ogólny]
Hurra, diese Welt geht unter
Ja nie szukam u wass rady czy być z nim czy ne być albo co zrobić jeśli w przyszłość sięgnie ponownie. Ja swoje stanowisko w tej kwestii już mam, co nie oznacza, że nie mogę poszerzać swojej wiedzy na temat heroinistów, zkaładów, detoksów, ośrodków itp, ani też nie mog pogłębiać swojej wiedzy, pytać ludzi. którzy mają z tym styczność.
Gdybym nie chciała być z moim partnetem to już dawno bym nie była i nie interesowałabym się tym tematem...to wszystko
Tym bardziej napiszę, że po prostu tej Twojej ostatniej wypowiedzi nie skomentuje...........bo szkoda..
[Heroina - Wątek Ogólny]
Przy opiatach szybko się zapomina o tej gorszej stronie. Nawet jak się człowiek nauczy trochę pokory, to jak mu zbyt dobrze później idzie, zatraca znów ten instynkt samozachowawczy. Bo "teraz jestem mądrzejszy i się nie wpierdolę".
Chociaż ja wciąż wierzę w grzanie na sportowo. Ale jak sport, to tylko zawodostwo, żadnej amatorki.
[Heroina - Wątek Ogólny]
Hurra, diese Welt geht unter
Mnie zastanawia jeszcze takie zagadnienie, że tu ktoś wcześniej napisal, że przy leczeniu heroinistów używa się metadonu (międzyinnymi) i że metadon to gówno bo jeszcze bardziej uzaleznia od samej hery ...czy to rzeczywiscie jest możliwe, czy ktoś przesadził z wypowiedzią??
aaa i jeszcze coś, dzisiaj takze przeczytałam czyjaśc wypowiedz, apropo tego, że właśnie przy braniu metadony łapie się jeszcze większe korby i filmy niż podczas brania samej hery......pytanie moje się powtarza czy rzeczywiscie tak jest i iw jaki spsoób w takim razie działa metadon, że prowadzi do takich rzeczy ??
Z góry dzięki za info
[Heroina - Wątek Ogólny]
heroina jest dobra na wszystko, no to i sie do niej wracać chce.
co rozwala miłość? niezrozumienie potrzeb obojga partnerów i każdego z osobna.
"słowo ja zamienić na słowo my"- naucz sie
wybory są trudne, jeszcze gorsza odpowiedzialnosć powstała w ich wyniku. nie każdy chce ją ponosić.
miłość to łańcuch. słodki, ale nie każdy chce się uwiązać. nadmiar słodyczy prowadzi do hiperglikemii, śpiączki i śmierci.
opioidy to przedsionek śmierci. bardzo cieńka granica. pierwotne doznania euforyczne, bliskie tym, które występują w pełnej agonii.
[Heroina - Wątek Ogólny]
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
nasuwają mi się jednak też takie pytania. Na przykład.. powiedzmy nie można mieć tel, nie ma odwiedzin, nie ma paczek, ale wyjdzie, że to wszystko było, jakie można dostać kary, jakie są możliwości by Cie nie wyrzucić. Czy kadra zarządzająca może na przykład zmienić nagle zdanie i zabronić przepustek...??
A ty gdybyś miał kogoś wyszedłbyś z odwyku i zacząłbyś brać np po 2 latach, chciałbyś żeby Cię zostawiła dziewczyna??
[Heroina - Wątek Ogólny]
co do męczenia, to zalezy czy i ona też by uznała to za męke:)
[Heroina - Wątek Ogólny]
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.