Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 119 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: tazek »
Nielegalna zioło tylko u nas! heee
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Budrys5 »
Chyba same ćpoki marzące o legal trawce sie wypowiadały pod artykułem.
Huja ze zjednoczenia i huja z legalnego zioła, jebcie sie ;/
Co ty wygadujesz człowieku sam dodałem tam komentarz i nie uważam się za ćpoka(za marzącego o legal trawce jak najbardziej). Właśnie przez takich ludzi jak ty huja ze zjednoczenia i legalnego zioła. Dużo myśleć nie trzeba wystarczy że na każdy komisariat wbija 100 osób z workiem. Panowie policjanci są zszokowani obecną sytuacją zaczynają zpisywać ale po kilkunastu minutach dostają telefon z komisariatu w centrum że tamci nie wyrabiają bo jest niecodzienna sytuacja i chcą podesłać kilku w kabarynie na przesłuchanie i spisanie zeznań, ale ci odmawiają bo sami mówią że mają setkę u siebie i wszyscy nie wiedzą o co chodzi bo to niecodzienna sytuacja, na którą policja napewno nie jest przygotowana. Do tego przed każdym komisariatem lub w pobliżu manifestacja ludzi z transparentami itd. i tak 3 dni z rzędu w każdym większym(i nie tylko) mieście w Polsce. I co zamkną na raz kilka tyś. osób??? to jest niewykonalne nie ma tyle miejsca w więzieniach. Do tego grupa manifestująca przed siedzibą rządu z listą podpisów odnośnie nowelizacji ustawy. Skoro policja nie może sobie z tym poradzić jakim prawem tego zabrania jak nie jest w stanie wyegzekwować tego czego zabraniają. W końcu to demokracja!

W artykule jest przykład prawnika który pali i na pewno nie jest to jedyny przypadek, kilku takich i jak się postarają napiszą nowelizacje. Do tego inni ludzie który też mogą jakoś pomóc np. Ja jestem w stanie wydrukować kilkanaście tysięcy ulotek po praktycznie znikomych kosztach(dobry znajomy, który też pali prowadzi drukarnie). Podejrzewam że znalazła by się masa osób mogących pomóc w jakiś sposób.

Ale z pierdolenia:
Huja ze zjednoczenia i huja z legalnego zioła, jebcie sie ;/
nie wyjdzie niestety nic. Chodzi o mobilizacje i zjednoczenie. Sam jestem w stanie zwerbować dużo osób z Rzeszowa i pokierować taką akcją. Jeśli jest chęć niewiele brakuje do działania.

Zgodzę się zupełnie ze zdaniem:
yhy... juz widze jak cpunki ktorzy jak sie upala ciezko sie im ruszyc do sklepu po jedzenie na ssanie i dzwonia po pizze, organizuja tego typu akcje...
Ale to nie chodzi o tych ćpunków i o to żeby zioło było zupełnie legalne, bo ono nie jest dla każdego sam znam kilka przypadków w swoim otoczeniu. Tak samo zresztą jest z alkoholem, jeden wypije piwko przy weekendzie żeby się zluzować po ciężkim tyg. pracy(do czego zmusza społeczeństwo - czyt. rząd) a inny będzie ładował niesamowite ilości od 8 rano. Tak samo z ziołem, nie chodzi o używkę tylko o osobę która z niej korzysta! Co więcej jeśli już nawet ktoś popłynie z paleniem to i tak trudniej jest mu się stoczyć niż alkoholikowi bo ten nie kontroluje rzeczywistości! Chodzi o zmianę przepisów w egzekwowaniu tego prawa, żeby przeciętny palacz mógł mieć w kieszenie 2 skręty i chodzić sobie bez stresu że go zamkną w więzieniu!

Poruszyło mnie kilka wypowiedzi na ten temat(nie tylko na hyperreal.info internet jest znacznie większy) i postanowiłem zadziałać. Na tak poważną akcje nie wystarczy się umówić i pójść na komisariat. To trzeba przemyśleć i odpowiednio wszystko zaplanować. Już niedługo ukaże się odpowiednie forum i pseudo "kampania reklamowa" żeby dużo ludzi się o tym dowiedziało. Na forum zbierze się grupę ludzi odpowiednich i chętnych do działania. Myślę że gazeta wyborcza z akcją mynarkopolacy.pl na pewno jakoś w tym pomoże choćby w medialnym nagłośnieniu tej sprawy.

Wystarczy chcieć!
Uwaga! Użytkownik Budrys5 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 488 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: pan jozek »
Lepiej jeść biały chleb nad Czarnym Morzem niż czarny chleb nad Białym Morzem.
Coraz więcej krajów depenalizuje. W porównaniu z poprzednimi latami troszkę się jednak rusza. Jeszcze parę lat. A zasrywać sobie życie czymś co sprawi im tylko radochę... no cóż.
Trzeźwość to jeden z alternatywnych stanów świadomości.
  • 105 / / 0
Nieprzeczytany post autor: NeuroDriver »
Budrys dzięki za obszerną i konkretną wypowiedź.
Również jestem z podkarpackiego, chodzę jednak w lubelskim do szkoły, mógłbym zwerbować ludzi z Biłgoraja, oni pomogliby zwerbować lublin.

W sprawie mającego powstać forum o którym pisałeś: super inicjatywa !
Jeśli chodzi o "nasranie sobie w papierach" ...uważam że po cholera 3dniach "okupowania" posterunków, panowie przy władzy musieliby coś z tym zrobić w końcu jak pisałeś nie daliby rady z osądzaniem etc.

Chciałbym widzieć tutaj masę wypowiedz, ludzie w kupie jest siła przebicia.
"Sprawa" jest do wygrania !

Zapodajcie temat do osób potencjalnie zainteresowanych.

http://www.zielonakampania.fora.pl/

Przykładowe forum jakie założyłem.
Zajmę się tworzeniem działów.
Kto się weźmie za style CSS? żeby to jakoś wyglądało?
Uwaga! Użytkownik NeuroDriver nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1530 / 9 / 0
myślę, że dobrze by było aby każdy kto zostanie złapany postąpił jak ten gość z tematu - dał zapytanie do TK. Osobiście obawiam się takiej zmasowanej akcji. Już widzę w gazetach "paraliż policji przez ćpunów powodem gwałtów i rozbojów". Nie wiem czy by cos musieli zrobić, moze by po prostu robili swoje, bo tez zalezy im na wykrywlnosci i bede sie mieli czym chwalic. Szcególnie minster spraiedliwosci i rzad, ael o tym ze sei ludize podlazyli to już nie wspomną. Też pewnei początkowo tych pierwszych chętnych by dojebali, a kto jest chętny na zawiasy czy inne nieprzyjemności na własne życzenie? Jak już chcecie tak robić to z taką ilością, by została zurzyta cała w czasie badań (tylko ile to jest?) to może było by pomocne.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 105 / / 0
Wystarczy jeśli ubrani "od święta" poszlibyśmy i już nie będziemy wyglądać jak ćpoki ;p
Nadal liczę na jakiś "zryw".. ludzie powiedzcie, że się na to piszecie :PP :D
Uwaga! Użytkownik NeuroDriver nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 105 / / 0
http://www.zielonakampania.fora.pl/

Zaczynajcie coś tu działać chłopaki i dziewczęta, dajcie szanse na rozwój forum
i tym samym pomóżcie w sprawie ;)

Potrzebuje do forum kogoś kto zna się na CSS i w słusznej sprawie pomoże nad tym zapanować.
  • 413 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: trąpka »
[quote="NeuroDriver"]
http]

kolego naprawdę tak Cię kręcą darmowe zawiasy? Może to jakiś wkręt policyjny, co by odstrzelić tych co chcą działać?
zdecydowane i stanowcze raczej nie
  • 105 / / 0
Wierzę w powodzenie akcji jeśliby taka powstała.
A jeśli powiodłaby się to nikt zawiasów by nie miał.
  • 413 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: trąpka »
jeśli miałaby się powieść to musiało by być tyle osób by zapchać każda celę, a na bank tyle się nie znajdzie, do tego podział na województwa wróży udanie akcji jedynie w większych miastach, wybaczcie sceptycyzm akcji, ale już lepiej by było poszerzać Propaganje po miastach (plakaty afisz ulotki).

Imo. lepszym pomysłem było by na MMB 2010 by cały pochód zatrzymał się pod Warszawską G(ł)ówną Komendą i tam zaczął palić, to by było to;)
zdecydowane i stanowcze raczej nie
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach

Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.

Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył

Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.