Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 69 / / 0
Nieprzeczytany post autor: vold000 »
w sumie mało się udzielam na forum, ale ten temat mnie poruszył.
w moim życiu narkotyki, tzn. psychodeliki wiele zmieniły. wg mnie zmiany te są na plus, pozwoliły mi zrozumieć ludzi których nigdy nie rozumiałem. pozwoliły mi żyć życiem, cieszyć się z każdego następnego dnia. Nie wyobrażam sobie życia bez dragów, one oświecają, pomagają człowiekowi zrozumieć innych ludzi, na dzień dzisiejszy dzięki nim pozbyłem się kompleksów bo nie przejmuje się innymi ludźmi, dzięki czemu żyje swoim życiem. Może nie jest idealne, ale zanim nie brałem dragów myślałem o samobójstwie, teraz te myśli znikły, lubię swoje życie takim jakie jest i nie wyobrażam sobie innego. Nigdy nie miałem dziewczyny co mnie dosyć przygnębia, jednak dragi pozwalają mi myśleć ze mimo tego że nie jestem piękny i wg. Babilonu "mody: to jednak wierzę że kiedyś spotkam dziewczynę swojego życia, co dodaje mi siły.
tak, stanowczo jestem na tam, dzięki dragom jeszcze żyje. im zawdzięczam swoje życie i jestem za to wdzięczny! zrozumiałem że życie to najważniejsze co mam w swoim życiu,i że nie ważne jak chujowe by było moje życie warto żyć to też egzystencjuje na tym świecie ;]
  • 74 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mietaur »
Na początku wypadałoby uściślić, czym dokładnie jest "bycie lepszym".
Zakładam, że chodzi o wyeliminowanie psychologicznych patologii*, zatem wszelkiego typu nerwic, blokad, kompleksów, lęków, etc.
To nieco rozjaśnia sytuację, lecz stwarza także pewne problemy, o których wspomnę potem.
Zatem: długotrwały wpływ stymulantów i depresantów należy od razu wyśmiać i wyrzucić przez okno, gdyż działanie środków tego typu jest znikome bądź (vide amfetamina, heroina) negatywne. Pozostają psychodeliki.
Niektóre substancje o działaniu psychodelicznym wyzwalają w ludzkiej psychice niezwykle silne doświadczenia mistyczne i stany wysokiego wglądu. Te doświadczenia, o czym wiedzą mistycy i ludzie religijni, potrafią wywołać trwałe zmiany w funkcjonowaniu mózgu, zwane przez niektórych "oświeceniem".
Do tego dochodzą także inne odkształcenia percepcji zachodzące w czasie tripu. Niektórzy doświadczając silnej empatii uświadamiają sobie niejako, że wszystko jest jednością - dokładniejsze przemyślenie tego zagadnienia u użytkownika psychoaktywów skutkuje nierzadko trwałą zmianą w zachowaniu, vel "byciu lepszym" wobec innych ludzi.
Ponad to, psychodeliki mają zabawny zwyczaj wyciągania na wierzch wszelkich psychicznych problemów - co właśnie może stanowić kłopot, o którym wspomniałem wcześniej. Z jednej strony, daje to okazję do konfrontacji z zazwyczaj utrzymywanymi w nieświadomości kompleksami. To zresztą jest zwykle przyczyną bad-tripów - psychonauta najzwyczajniej w świecie spotyka się z własną chujowością.

Druga strona problemu nie jest już tak różowa: mianowicie mam na myśli nagłe aktywizowanie ukrytych skłonności do chorób psychicznych. Ogółem, by ćpać bezpiecznie należałoby najpierw skonsultować się z psychiatrą. :) Jest to o tyle zasadne, że istnieje także inna przeszkoda napotykana na drodze miejskiego szamana. Są nią zakrzywienia percepcyjne, tak popularne u chociażby użytkowników dekstrometorfanu. :) Ciężko jest się z nimi uporać, gdyż osoba ich doświadczająca zwykle nie zdaje sobie sprawy z istnienia problemu - ba, czasem nawet otwarcie zaprzecza temu.

* wśród których według pewnych ludzi jest, o ironio, sama potrzeba zażywania środków psychoaktywnych.
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2009 przez mietaur, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 80 / / 0
Hmm
Moim zdaniem najbardziej zmieniającą<mnie> częścią Tripu nie jest sama faza Cev'ow lub Oev'ow.Gdy one skończą się następuje bezsenność i przemyślenia pod wpływem Aco<w moim przypadku>.
Dzięki kilku podróżą na deksie stałem się bardziej spokojnym człowiekiem,potrafię zaakceptować problemy pojawiające się na mojej drodze,sytuacje rodzinną.
Odstawiłem alkohol,stwierdziłem że to używka nie prowadzi do niczego konstruktywnego.Nie potrzeba mi teraz do zabawy alkoholu,zawsze gdy przesadzę z tym to później tylko wstyd i nic więcej..bez sensu.
Kiedyś nie potrafiłem usiedzieć w domu jednego dnia,zawsze musiałem gdzieś wyjść a teraz mogę siedzieć w domu i 4 dni nie nudząc się,wychillowałem po tym.
Patrząc teraz w okno zachwycam się śniegiem leżącym na dachach bloków,potrafię czerpać przyjemność z nawet najmniejszych rzeczy.
Zwiększyła się moja pogoń do samodoskonalenia.
mietaur jak możesz to napisz coś więcej o szkodliwych efektach ubocznych zażywania psychodelików,psychiczne i fizyczne.
[color=#40FF40]A[/color][color=#FFFF00]s[/color][color=#00FFFF]t[/color][color=#FF80FF]r[/color][color=#BFBFFF]a[/color][color=#00BFBF]l[/color] [color=#80FFBF]n[/color][color=#40BFBF]e[/color][color=#FFBF00]e[/color][color=#40FFBF]d[/color][color=#FF8000]l[/color][color=#4040FF]e[/color]
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
No cóż, zawsze to jakieś nowe horyzonty. Tylko nie wiem, czy aby na pewno zawsze prowadzą do samodoskonalenia.

Za to wielu ludzi czuje się "lepszymi" od tych, co nigdy nic nie brali, to fakt. Wkręcają sobie "oświecenie", a tym, którzy nie chcą spróbować, zarzucają zamknięty umysł.

Ale kurde, mam wrażenie, że już kiedyś to pisałem, muszę przekopać dział, miałem wrażenia, że już jest taki wątek.

@AstralBlade - samodoskonalenie możesz zacząć już teraz. Po kropkach przecinkach itp. daje się spację, bo tak to trochę dziwnie wygląda :)
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 968 / 96 / 0
Nieprzeczytany post autor: sem »
Nie chodziło mi o bycie lepszym od innych ludzi,chociaz takie przekonanie jest nagminne posród uzytkowników substancji psychoaktywnych,a chyba szczególnie marihuany,lecz o bycie poprostu dobrym człowiekiem,już po zaprzestaniu przyjmowania tychże,w porównaniu z okresem przed faszerowaniem sie nimiż.Wiekszość ludzi poprostu chamieje przez dragi,lecz malutka część nabawia się nieziemskiej wprost dobroci...
sem,borbak,ebbing,figlarnaliliputka,ein,-io-FajnaBania
  • 915 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: feydewey »
Nie czuje się lepszy, ani gorszy, ponieważ w prawdziwych zmianach nie ma miejsca na porównywanie, nawet siebie *wcześniej* do siebie *teraz* - zmiany człowieka, który opiera się na czymś takim są powierzchowne i iluzyjne.

Pośrednio dzięki dragom odkryłem w dużej mierze, kim jestem. Znam poczucie własnej wartości, i widzę siebie jasno.
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 29 / 0
Eksperymenty z narkotykami zaowocowały w moim przypadku większym dystansem do świata i wszelakich problemów. Jeżeli napotykam na swojej drodze trudności podchodzę do nich " na trzeźwo ", racjonalnie. Nie kieruję się emocjami, tylko chłodną logiką. Z drugiej strony, jestem bardziej leniwy i wiele rzeczy odkładam na później.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 968 / 96 / 0
Nieprzeczytany post autor: sem »
Czemu cały czas piszecie o radzeniu sobie z problemami a nie o dobroci? Nie znacie takiego pojecia? Nie bierzecie go pod uwagę?Samodoskonalenie o którym piszecie jest skupieniem sie na sobie?
sem,borbak,ebbing,figlarnaliliputka,ein,-io-FajnaBania
  • 915 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: feydewey »
Samodoskonalenie o którym piszecie jest skupieniem sie na sobie?

Tak, ale nie w tym egoistycznym sensie, bo pewnie tak to zrozumiałeś.
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 117 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Owoc »
Początkowo zdaje ci się że jesteś lepszy bo tak jest masz dystans do świata, rozumiesz ludzi bez słów spoglądasz na ich gesty ruchy mimikę i zdaję Ci się że wiesz co czai się w ich psychice często twoje przypuszczenia są trafne.
Po kilkunastu latach dość częstych psychodelików stymulantów.
Stajesz się nerwowy, zmiany nastrojów od głaskania zwierzątek po rzucanie róznymi przedmiotami po domu.
Bez senne noce ciągłe rozkminki w głowie na tematy które tak naprawdę cię nie do tyczą lub jeśli cię dotyczą to i tak je wyolbrzymiasz, co raz bardziej relistycznie patrzysz na świat.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...